Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Artçı olur niye olur. Artçı kesilir niye kesilir. Her şeyi kötüye yorumlayacaksak yaşamayalım. Ne kadar karamsar İnsanlarsınız. Konu hakkında bilginiz yoksa kendi hissiyatınıza göre iyi, kötü yorumlamayın. Bir sürü insan okuyor telaş yapıyor.

    burda kimsenin artçı oluyor diye kötüye yorumladıgını görmedim :)

  • 5.8 saat gunduz 3 civari olmustu, okullarin acildigi gun ve hatta okullar gec acilsin deniyordu her ihtimale karsi,dinlemediler actilar ogun deprem oldu evde yakalandim unutmak mumkun degil,diger 5 civari artci deprem sabahi 6da falan oldu sabah ezanindan hemen sonra.

  • Ben senin 6.5 dedigin depremi anlatiyorum. 6.5 degil 5 civariydi. 5.8 lik depremde okul acildiginda oldu. 2 hafta tatil oldu. Onuda anlattim burda. Yani 6.5 olmadi.

    Ben 5,8 anlatıyorum Hocam gündüz ve okullar tatil oldu . O kadar çok deprem olduk ben çoğunu başım dönüyor sanıyordum ilk deprem öyle salladıkı üç dört gün salladık durduğumuz yerde 5,8 aklımda kaldı çünkü çocukları okuldan aldım ve direk şehir dışında kaldık bir süre

  • Deprem 20 senedir bekleniyor. Bu zamana kadar önlem almamış kimse benim ailem dahil. Binalar 99 depreminden dolayı zaten sıkıntılı. Şuan yapılacak tek şeyim deprem çantası bulundurmaktı. Fenerlerin pillerini, sarjlarını yeniledim. En azından elimden geldiğince tedbiri aldım. Bu saatten sonra ağlamanın anlamı yok. Bu zamana kadar önlemleri almalıydık. Umarım beklediğimiz büyük deprem daha ileride olur ve geçen ki deprem bize ders olur önlemler daha arttırılır.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Marmara denizinde sessizlik var hiç güzel değil havada da bir sıkıntı var yarın umarım dünkü gibi bir günle karşılaşmayız

    Havada sıkıntı var, bu derin bilimsel verilere dayalı, kaynak gösterilerek yazılmış yazınız karşısında şapka çıkartıyoruz.

    Marmara denizinde sessizlik var. Evet var. Üzüldün mü ?

  • Bende hatırlıyorum 5,8lik artçı sarsıntıyı ama sanki dediğiniz tarihten daha önce oldu gibi geliyor bana. Sizin söylediğinize göre ana depremle arasında yaklaşık bir ay var. Benim hatırladığım ana depremden 10-15 gün sonra olduğu.

  • PergamoN


    Bende artçı (!) dağılımında bir gariplik olduğunu düşünüyorum.


    ilginç bir drum.

    başından beri farklılık olduğunu dile getiriyoruz hocam bu diğer bilim insanlarınında gözünden kaçmadığını düşünüyorum. 2 olasılık düşünüyorum 1.si bölgedeki zeminin yumuşak olabileceği dolayısıyla böyle bir şok sonrası toprak parçasında ufak ufak oturmalar oluyor olabilir, diğeride artçıların ana fay üzerine doğru kaydığı ki bu benim hiç hoşuma gitmiyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • PergamoN


    Bende artçı (!) dağılımında bir gariplik olduğunu düşünüyorum.


    ilginç bir drum.

    Hocam büyüklük ve oluş sayısı bakımından anormal bir durum bence yok ama çözümlemeyle baştan aşağı uyuşmuyor .Yada söylediğim gibi sıkışmaya bağlı başka küçük faylar mevcut bölgede yada çözümleme yanlış ki bu (durum düşük ihtimal ) çünkü bütün kurumlar emsc,afad,kandilli benzer Çözümü verdi.

    En yakın örneğini denizli/bozkurt depreminde gördük çözümleme maymundağı fayını gösterirken saha çalışmaları haraket etmediğini ortaya çıkardı başka bir gömülü fay mevcutmuş karasalda bu çalışmalar daha kolay yapılıyor tabi. bölgedeki faylanma cenk hocanın haritasından’da farklı olabilir

  • Narsil  Ilker Gunebakan  PergamoN hocalarım Marmara bölgesi fay haritası en son şekli ne zaman çizilmiş? Marmara denizinin altından geçtiği için bilmediğimiz fay hatları var diye biliyorum. Cenk yaltırak hoca demişti sanırsam hatta denizin içinde bir antik kent bulunduğunu söylemişti. Eğer böyle ise artçıların doğulamasının sebebi bilmediğimiz fay hatları olabilir mi?

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Şener üşümezsoy’un 2017’deki açıklaması adeta bugünü tarif etmiş


    BÜYÜK DEPREM SENARYOLARI’

    “Marmara’nın Kumburgaz çukuru olarak bilinen ve Büyükçekmece’den başlayarak Silivri çukurunu kadar uzanan kesimi hakkında konuşan Üşümezsoy, “Buradaki faylar sürekli sürtünme halinde , fay sürekli enerji boşalttığı için burada 7’nin üzerinde bir deprem bekleyemeyiz. Deprem 6 buçuk ve 7 arasında olur. Yani 7’nin altında olur. Yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere ‘Marmara’da tek parça fay kırılır, boydan boya büyük deprem olur’ tezinin spekülatif olduğu, verilere dayanmadığı vurgulanarak benim baştan beri söylediğim noktaya gelindi. O halde Marmara Denizi’ndeki büyük deprem senaryoları tamamen sayılara dayanmayan spekülatif bir modeldir.”