Beiträge von Narsil

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Ersun Yenal'ın ilk geldiği sene Fenerbahçeyi şampiyon yapması, o zaman elinde bulundurduğu kadro yapısı aklıma gelince hak vermiyor değilim. Ersun Yenal çok iyi TD demem ama bu İsmail Kartal korkağından daha iyi olacağına özelliklede Fenerbahçenin bu kadro yapısıyla daha iyi uyum sağlayacağını düşünebiliriz. Fenerbahçe bu sene 3 kupada kaybettiyse sorumlusu İsmail Kartaldır. Süper kupada ise sorumlu Ali Koç efendidir. Bu ikisi elele beraber sezon sonuyla görevi bırakmalıdır. Ali Koç Fenerbahçe tarihinin en kötü başkanıdır, gitsin holdingini yönetsin, iyi bir taraftar olsun fazlasına gerek yok.

    Yağış bekledik ama pas geçti, bunaltıcı havayı soluduğumuzla kaldık bölge olarak.. Bölgenin şehir diyagramlarına baktığımızda yerel yağışların olacağı bir sürece önümüzdeki haftadan sonra gireceğiz gibi, güzel orajları özledik umarım en kısa zamanda kavuşuruz..

    Pozisyon penaltıdır değildir bir Fenerli olarak işin orasında değilim. Benim kızdığım şu, şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl bu kadar ruhsuz oynar? Neden her maç stres içinde geçiyor? 1 golün verilmediyse 1 tane daha atacaksın. 1 gol yediysen 2-3 tane atacaksın. Sivasspor'a bile karşı farkı 2'ye çıkaramıyoruz. Rakibe bak gelene geçene 3-5 atıyor. Her maç konsantrasyon ve motive halde. Yahu biz niye böyle olamıyoruz da devamlı hakemlere yönetime suç atıyoruz? Kardeşim yeter artık ya ne başkanında ne teknik direktöründe ne yönetiminde hayır var şu takımın. Siz önce kendinizi düzeltin sonra suçu başkalarında arayın. Bu kafayla sittin sene şampiyon olamayız. Bıktım artık başarısızlıktan ve suçu başka yerlerde aramaktan. Herkese rezil oluyoruz yeter be.

    hocam biryerden kopyala yapistir mi yaptin yaziyi? rengi beyaz cikmis genelde normal yazildiginda boyle cikmamadi lazim, duzenlersen sevinirim,iyi forumlar..

    Gemlikteki depremi uykulu hissettim ama emin olamamıştım sabah anladım doğru hissettiğimi. Gemlik ve devamında olabilecek (İznik-Geyve) depremlerinin nasıl deprem üretebileceğini çoklu kırılmamı tekli kırılmamı yapabileceğini bilemiyoruz, bunu yaşayıp göreceğiz belkide göremeyeceğiz bilemiyoruz çünkü yıllık kayma hızları çok düşük ve neredeyse 600-1000 yıl gibi tekrarlanma aralıkları var. Ancak yazılanlara katılıyorum gemlikteki yıkım felaket olacaktır ve burada olacak depremlerden bursa-iznik-yalova-orhangazi gibi yerlerinde ciddi etkileneceği söylersek hiçte öyle arka plana atılabilecek bir durum değil. Üstelik daha büyük tehdit içeren KAF kuzey koluda yine bu bölgeler için (özellikle yalova-orhangazi-gemlik) büyük tehdit. Her gün belkide felakete uyanabileceğimiz bir gün olarak karşımızda, rabbim yardımcımız olsun..

    Galatasaraylı arkadaşları canı gönülden kutlarım 2 yıldır 14-15 maçlık serilerle ve sakinlikle şampiyonluğu kazanıyorlar. Elbette konuşulacak şeyler var ama bunun için sezon sonunu beklemeyi yeğliyorum.


    Fenerbahçeye gelirsek tarihin en kötü başkanı ve en basiretsiz en vasıfsız teknik direktörüyle buralara gelmek bile bir olaydı. Fenerbahçe takımı gerçekten iyi bir takım, özellikle bu yıl kurulan takım birşeyler yapabileceğini gösterdi çok değil düzgün bir TD seçimi yapılsaydı bu sene 2 kupayla en az kapatılabilirdi. Velhasıl olmadı, Özellikle iç sahada yapılan 2 önemli puan kaybı Fenerbahçenin olası bir deplasman puan kaybı yapabilme avantajını kaybettirdi. İçeride Trabzonspora ( o süreçte berbat bir Trabzonspor varken) ve şampiyonluktaki en önemli rakibine puan vermende bu işin başından sorunlu olacağını gösteriyordu.


    Teknik çok fazla yorum yapılabilir ama gerek yok yorgan gitti kavga bitti, üzüldüğüm tek şey bu takımın mücadelesinin ve kalitesinin karşılığı en azından 1 kupaydı.


    Maçtaki penaltı pozisyonunu bana göre penaltıyla uzaktan yakından alakası yok, Djiku temas etmiş olsa bile oyuncuyu etkileyecke ve devirebilecek bir hareket değil ki bana göre temas yok gibi birşey. Kalecimizin pozisyonuna ise nasıl penaltı veriliyor anlamak zor, adam topa vurmuş vurduktan sonra sağ ayağını zaten kendisi bilerek isteyerek kırıyor ve düşüyor yani sol ayağına müdahaleden önce aksiyon bitmiş kendisini atmış. Devamında Serdar Dursun penaltı bekledi ama buna penaltı verilirse her maç enaz 1 penaltı olur zaten kısacası uzaktan yakından alakası yok onunda.


    Bu arada Ali Şaşal ı kınıyorum, biri ofsayt olsa bile dzekonun 2 pozisyonunda topa bakmadan poposuyla kurtardı dalga geçti ikramda bulundu ama gol olmadı, üstüne Fredin şutunda müdahale eder gibi yaptı kalenin ortasına gelen yavaş şutu aldı içeriye resmen ikramın kralını yaptı.!!!

    Takim yorgun, Tadic Dzeko bunlar yasi olan oyuncular, Ferdi bile haftaici yorgunlugunu yasiyor..


    Fred teki dusus birkac mactir hissetiriyor, Syzmanskide keza oyle, sadece Irfan ayakta duruyor uc hatta.. 2.yari yukaridaki isimlerden degisiklik sart..

    Ismail kartal in kesin olarak sinifta kaldigi mactir, elesekte elensekte bu adam korkak ve kesinlikle oyuna mudahale etmekte sorunlu...Yazik karsimizdaki takim defansi uzun ve fizikli biz 25 dk boyunca yan top geldik? soyleyecek birsey yok umarim sanda filan gol atarizda eleriz bari taraftar yari final gorup umutlansin..

    Ilk yari temkinli baslayip ilk ciddi atakta etkili pozisyonda Irfanin harika vurusuyla 1-0 one gectikten sonra ozellikle 25-40 arasini rakibe biraktik topu, aklimda kalan golden sonra 1 etkili pozisyonumiz daha oldu ama yararlanamadik,, 2. yarida 60-65 e kadar gol bulursak oyuna cengizi ve batmani alip fisi cekebiliriz, su yunanlilari buradan uzgun gondermemiz lazim..

    Bu gece 1 ve gece 2 de olan 4.7 ve 4.1 öncüymüş muhtemelen parçalı kırılma gösteriyor buğdaylı fayı hocam yorumlarınız var mı Narsil  PergamoN

    Oncelikle hisseden herkese gecmis olsun. Tipik bir hareket aslinda, benzerini marmarada yasamistik, silivri aciklarinda once 4.7 1 gun sonra 5.8 gelmisti, bundan sonra artcilari gelecektir..

    Ve bir yarışma daha sona erdi. İlk defa bir yarışmayı sonuna kadar getirip dereceyle tamamladım 2012 den beri:) Emeği geçen başta Samet ve Aykut53 olmak üzere takip esnasında sürekli durum bildirimi yapan Ay Işığı~ hocama, engin ve tecrübeli yorumlarıyla ve olasılık tahminleriyle yarışmaya heyecan katan Sedat abime, yarışmayı dereceyle bitiren erdem0 ve OrajSever arkadaşlarıma ve yarışmaya her hafta renk katan tüm katılımcılara teşekkür ederim.


    Bunun dışında yarışmalarda genelde zaten 2 .yarı daha sessiz geçerken son hafta rekabet açısından hareketliyse takip daha sıkı yapılırdı bu sene biraz daha üst taraf son haftaya belirgin geldi. O yüzden geçtiğimiz yıllara nazaran lafı geçmiştir diye umuyorum, yoksa gayette keyifli ve güzel bir lig oldu, yaz ligide benzer şekilde geçecektir hatta genelde hava tahminleri ve yorumlamaları yazın 2.planda kalır yarışma daha çok öne çıkar:)


    Bu arada Aykut53 bendeki bal be kardeş salladım tuttu:):) burada ders alınacaksa babalar gibi Sedat abi varken bize söz düşmez:)


    Ayrıca yaz liginin bol sıfırla geçmesine sebep olan ve performansını her yıl üstüne koyan en garip ve zorlu istasyonları bulan Samet admine ayrı parantez açmasak olmaz, yaz liginde benzer şeyleri bekliyoruz :D


    Herkese iyi forumlar dilerim