Tarihi bir radar görüntüsü.
Posts by tahminci
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kütle değil o, sıcak çekirdekli siklon
-
Siklonik oluşum izlenmeli demiştik
-
-
GFS'nin verdiği siklon açıkça sıcak çekirdek karakteri taşıyor fakat üst seviye jetine yakınlığı sebebiyle fazla olgunlaşamıyor. Bu haliyle bile oldukça iyi yağış bırakır. 18Z çıktısı bu bakımdan iyileşme göstermiş.
-
Ben ahtapot görüyorum hocam ne demek bu
Rüzgar hızını gösteren bir kesit bu. Rüzgarın yüzeyde kuvvetli olması, sıcaklığın merkezde yüksek olması (kesikli sıcaklık çizgilerinin yukarı doğru kıvrılmasından anlaşılabilir) sıcak çekirdek olduğunu gösteriyor.
Bu dikkatle izlenmeli. Tarihe geçecek bir hava olayı olabilir
-
-
GFS Samsun dolaylarında kuvvetli sıcak çekirdek karakterli siklon veriyor. Takip edilmeli
-
hocam estağfurullah daha çok sırıttım diyelim
Soğuk çekirdeği aşırı güçlü ve bu çekirdek karadenizin popüler bazı konumlarında AB alanları oluşturacaktır. Furkan hocam bir saat kadar önce bahsetmiş bu durumdan. Şuan konuştuklarımız elbette varsayımsal daha çok uzun zaman var. Oluşacak, şu zaman oluşacak veya oluşmaz demek çok zor. Ancak tecrübeler gösteriyor ki o çekirdek bu değerlerdeyken ve (bence) batıya doğru yay halini alma ihtimali varken, bu oluşumların birden çok hatta baya çok sayıda oluşabileceğini görebiliriz. Böyle bir durumda yeniden analizler yapacağız.
Alçak basınç alanlarını işin içine katmadan doğu daha şanslı desek de farklı parametreler işin içine girince ibre değişebilir. Meşhur çatalca bandı ve bermuda bölgesinin efsaneleşmesinde bu oluşumların payı büyüktür.
Takibe devam ediyoruz hocam
Mezosiklonik oluşumlar için en önemli iki faktör yüzey-üst seviye sıcaklık farkı ve katmanlar arası wind shear.
-
Ek olarak DEK almayan bir konumdayım ve şunu anladım ki DEK’in heyecanı çok başka. Tadını çıkarın derim. Çıktılar gayet güzel gözüküyor.
-
hocam merhaba sizi yakalamışken konumdaş olarak sorayım maltepemizi bu sistemde nasıl görüyorsunuz
Açıkçası şu anda yurtdışındayım çok da takip edemedim belki bu akşam (orada yarın sabah) bir analiz yapabilirim
-
Şu hamağa bakın ya sanat eseri gibi
-
Gefs 18-22 Şubat için sinyali vermeye başladı
Biraz üstünkörü bakabildim ama PV bölünmesi olabilir gibi gözüküyor bu Şubat çok hareketli geçecek
-
Bir senedir yazmamıştım. herkese mutlu yıllar dilerim
-
Sabah vorteksin bölünmesi lazım demiştim bir miktar istediğim gibi bir görüntü veriyor 10 gün sonrası için fakat daha iyi olması lazım
Hala azorun onu tıkalı aradan kuvvetli bir şekilde yükselmesi lazım
İstikrarlı bir şekilde bir kaç güncelleme devam edecek mi bakalım bu şekilde devam ederse en kotu kıytırık ta olsa bir sistem görürüz
Bol potansiyelli ama olası İtalya kanser sinoptiği
-
Hristiyan üyelerimize mutlu Noeller dilerim.
-
24 Ocak 2022 Vortexin ilk saatleri
Sistem uçtu fos olducuları dahi ihya eden bir sistemdi.
-
tahminci hocam 2 sene önce maltepe ile ilgili birşey söylemişti kayışdağı ile başıbüyük arasında kaldığından ötürü kar-soğuk-rüzgar bakımından şanslı demişti galiba tam hatırlayamadım.
Doğrudur, DEK sistemlerinde özellikle Kartal tarafları Aydos'un gölgesinde kaldığı için oralarda yağış olmazken Maltepe tarafında olabiliyor
-
ECMWF uzun vade çıktılarında Aralık sonu civarında kuvvetli bir sisteme yönelik emareler var. Analog projeksiyonlar da bu yönde.
-
Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tabii ki laik demokratik cumhuriyetin temeli kahraman Türk milletini saygıyla anıyorum.