Gelecekte kar yağacak. Muhtemelen.
Posts by tahminci
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
grönland blokajjarı avrupa kıtasına soğuk akışı sağlar
bknz. 5 şubat 2021
sonrasında termik bir iskandinav ybsi ile azora yol açılabilir ve sistem alınabilir
ama şuanda gph o kadar kuvvetli ki iskandinav ybsinin oluşma ihtimalini de baltalıyor
ve mart ayının ortasına da ilerlediğimizi düşünürsek maalesef %95 kaybediyoruz
Newfoundland civarındaki kuvvetli trof işimize gelir
-
Arkadaşlar bu sene kar yağma ihtimali çok az. Bütün modeller soğukları ülkemize göstermiyor. Büyük ihtimalle Mart ayının ilk iki haftasını da kapattık. Bu saatten sonra yapacağımız en önemli şey evimizde ve iş yerlerimizde suyu verimli bir şekilde kullanmak olmalıdır. bu konuda çevremizde ki herkesin bilinçlenmesini sağlamamız gerekiyor
Bu sene kar yağdı zaten. Başka bir istatistiksel tanımlamanız varsa belirtin lütfen
-
Dikkatimi çeken tek nokta deprem olan yerlerde nedense derinlik hep 5.0 oluyor. Tesadüf mü bilemedim.
Sığ depremlerde detaylı çözüm çıkana dek 10 ve 5 km değerleri placeholder (yer tutucu) olarak giriliyor.
-
Deprem Ağı uygulaması yine önceden uyarı verdi. İndirelim indirtelim
-
Hala kışı kapatmadınız mı ?
Kuraklık artık bir tehlike değil gerçek su kesintilerine hazır olmak lazım diye düşünüyorum 😕
Kış eviye bataryası değil ki açıp kapatalım. Bu söz kalıbını sorunlu buluyorum açıkçası. Şahsınıza yönelik bir yorum değil, yanlış anlaşılmasın.
-
Ara ara ufak negatiflere gidişler olsa da genel olarak hala pozitif AMO dönemindeyiz. 2014 ve 2015 yazlarındaki çılgın orajları güçlendiren El Nino'nun yanında bir nebze de bahar dönemindeki negatif AMO olmuştu. El Nino, Negatif NAO'yu ve Orta Akdeniz'e 500 mb'da trof girişini sağlarken Negatif AMO'da bu trofları ve jet akımlarını kuvvetlendirmişti.
2030'dan sonra Negatif AMO'ya dönmemiz bekleniyor.
Arif hoca'dan öğrendiğim kadarıyla Negatif AMO daha güçlü jet dalgalanmaları ve bizim için daha soğuk kışlar demek. Küresel ısınmayla bu bir miktar baskılanacak olsa da...
Konuyla tam alakalı değil, ama olsun, ekleyeyim dedim. Etki bakımından değil de istatistiksel olarak AMO’nun düzenli bir salınım olmadığı, salınım gibi gözüken durumun tesadüfi bir zamansal seri olduğu düşüncesi ağırlık kazanmaya başladı meteoroloji camiasında. Önümüzdeki yıllarda araştırma derinliğinin artacağını düşünüyorum bu konuda.
-
Ahh, ahhh... Çok üzülüyorum, çok. Kelimelerle tarifi imkansız. Nereye baksam, kime sorsam acı. Bir yakınımdan haber aldım. Kendisi ailesiyle beraber depremden hemen sonra dışarı çıkmış. Çıktıktan saniyeler sonra evlerinin, yuvalarının yıkılışını izlemişler. Artık şans mı dersiniz, ne dersiniz bilemem ama böylelikle enkaz altında kalmaktan kurtulabilmişler. Enkaz altında can verenleri düşünüyorum, yüreğim yanıyor.
Çok üzücü bir istatistik vereyim sizlere. Depremde enkazdan kurtarılan her 1 kişiye karşılık 50 kişi can veriyor. Çok acı.
Elimizdeki tüm imkanlarla yardım gönderiyoruz, kolilerce malzeme gönderdik. Ama yine de bu insanların acısını seyretmek zorunda olmak kahrediyor beni.
-
GEFS Kontrol batılama ve ULL oluşumu var.
-
99 Depremin de yaşanmış bir olaydan bahsedeceğim.
Yanlış hatırlamıyorsam Yalova/Çınarcık civarı.
Deprem sonrasında yağmacılar geliyor insanların eşyalarını çalmaya her yeri soymaya başlıyorlar.
Bir asker bir yağmacının vefat eden bir vatandaşın parmağında ki yüzüğü çalmak için vefat eden kişinin parmağını kestiğini görüyor.
O gören akser, bunu yapan adi şerefsiz bimlemne çocuğunun... anın çatından vuruyor.
O askerin eli öpülür işte.
İnşallah bu seferde aynı şekilde yapan yağmacılara aynı şey uygulanır.
OHAL zamanı emir olarak askerlere verilebilir.
Ki 99 depremin de bu emir verilmiş.
Bilezik çalanın elbette hiçbir açıklaması yok. Ama benim gördüğüm, yiyecek ve su olmayan insanların çalışmayan marketlere girip ihtiyaçlarını karşılamaya çalışma çabaları da bazen "yağma" diye servis ediliyor. Dikkatli olunması lazım. Her önümüze gelen videoya "yağmacı" dememeliyiz.
-
Ya once kurtaralım Allah aşkına.
External Content twitter.comContent embedded from external sources will not be displayed without your consent.Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.O evler yapılabiliyor idiyse depremden önce niye yapılmadı?
-
Ders kitaplarına konulası bir istasyoner Rossby dalgası örneği
-
Batıya doğru kayınca deprem bölgesini etkilemez tezini de nereden çıkardınız. Batıya kayarsa önce kuvvetli lodos ve kuvvetli yağmur alır bölge. Mevcut durumda altyapı da olmayacağı için muhtemelen birde su baskını olacaktır. Devamında ise Maraş Adıyaman Malatya gibi illerde yoğun karda görülecektir.
Deprem bölgesinin rahat edebilmesinin tek yolu Akdeniz'den sıcak hava dalgası gelmesi
Akdeniz'den sıcak hava dalgası gelmesi bu paternde çok düşük ihtimal.
-
Çok uzun soluklu ülke genelini kapsayan kuru soğuk veriyor GFS. Kötü bir blokaj
-
-
Keşke var diyebilsem, bana kalırsa biraz daha batılama ihtimali var. ATR İngiltere Fransa bölgesini merkezliyor, yani sistemin modellerin şu an gösterdiği gibi gelmesi artık yüksek ihtimal, kuzey kanat biraz doğuya yatarsa sistem daha da batılayabilir
Sabahtan beridir güçlü batılama trendi var. Daha batılama payı var diye düşünüyorum
-
15'i için GEFS'de ortalama düşüşü bariz. GEM ısrarına mı gelecek acaba modeller?
Öğle
Akşam
-
-
Yağmur haberleri kötü. Beklemiyordum açıkçası. Kısa süreli kalır umarım. Siklonik bulut ortadan kalkınca ve gece ilerledikçe düzelir diye umut etmekten başka çare yok.
-
tahminci hocam kky kara dönermi maltepede
Güçlü yağış anında kar olacak gibi