Forumda her ne kadar aktif olarak yazmasamda hee gün ara ara girip forumdaki yazılan çizilen dönen muhabbetleri okuyordum. Bunların başında Samet hocamın adminligi bırakması (ki ben kendisinin özellikle formdaki sakin geçen donemide baz alıp bir süre forumdan uzak durarak inzivaya çekilip daha sonra tekrar gelip adminlige devam edeceğini düşünüyorum) Aykut53 kardeşimin vedası (ki hem forum onsuz hemde o forumsuz tadı olmadığı için) gidip tekrar gelmesini. Onun haricinde Sedat abimin ekonomi konusunda arkadaşlar arasında ikilik ve fitne çıkacak muhabbetlerin yer yer oluşması yüzünden foruma mesafe koyması akabinde yönetimin benimde olmasını umduğum bir şekilde konuyu kapatması vesilesi ile tekrardan foruma dönmesini uzaktan seyrettim. Bu vesile ile foruma kısa bir ara verip uzlaşı sonucu geri dönen hocalarıma tekrar hoşgeldin diyorum. Son olarak Kübra~ kardeşiminde bir süre forumdan uzak kalmaya ihtiyacı olduğunu zamanı gelince foruma döneceğini düşünüyorum. Biraz karışık yazmış olabilirim o yüzden kusura bakmayın. Herkese iyi forumlar 🙂
Posts by Bjk123
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kayaşehir 100 rakımda karla karışık yağmur var. Muhtemelen 250 rakımlı fenertepede saf kar vardır seyirlik.
-
Kayaşehirde güçlü bir gök gürültüsü oldu az önce 🙂
-
Fenertepede gök kuşağı oluşmuş 😊
-
Kar yağmasını geçtim bu gidişle yağmurda kuş olacak şu diyagramin yağış skalası iç açıcı görünmüyor
-
Kar yağmur farketmez Mayıs ayına kadar barajları yüzde 90 üstüne çıkaracak yağışlar almalıyız.
-
10 kişi dua emojisi atmış. Kalbi temiz insanlarmış🙂
-
Nedenlerini belirterek öz eleştiri yapmak ve bu öz eleştirileri not alıp nerede yanlış yapılmış diye sorgulayıp o konuya tedbir almak zaten hayatın fıtratında var. En basitinden bir futbol maçında bile teknik direktör bir oyuncunun yeriyle oynadığı ve fayda alamadığı zaman gerek basın gerek taraftar istatistiksel olarak teknik direktöre bunu belirtiyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey sadece öz eleştiri yapan samimi kişileri kaale almak. Onun dışında düz eleştiri yapan hatta ileri gidip hakaret eden aşağılayan kişilere muhattap alınmaması ayrıca adli yollara gitme hakkının saklı tutulması gerekir. Zaten gördüğüm kadarıyla yöneticilerde bu doğrultuda hareket ediyorlar.
-
Hocam ben tabi bizzat öğrenci olduğum için bilmeden taraflı konuşuyor da olabilirim.Ancak şehrin nüfusu 20 yılda ikiye katlandı,ayrıca uzaktan eğitim de olduğundan eğitim sekteye uğramıyor.Bence risk almaktansa uzaktan eğitime geçilmeli yarın.
Hocam ya uzaktan eğitim olmalı yada okula kar ya da buzlanma engel ile gidemeyen öğrenciler için devamsızlık yazılmamalı. Kaçırdıkları ders daha sonra telafi edilmeli
-
Tamam sakin olun arkadaşlar
İsteyen veliler zaten göndermez zorrunlu değil sonuçta
Gece gece ikili tartışmaya gerek yok
Fikir tartışması yapıyoruz hocam. Her ikimizde kendi bakış acimiza göre haklı olduğunu düşündüğümüz ufak bir tatlı tartışma yaptık o kadar 🙂
-
dostum ikili tartışmaya çevirmek istemiyorum ama sığ değil geniş düşünelim ben de eşimde çalışıyoruz sabah işe gideceğiz çoucugu 69 yasındaki annem okula bırakıyor, hava -5 derece şuan konumumda yerler jilet gibi 69 yasında ki kadın kayıp düşse kalçasını bacağını kırsa bunun vebali kimindir? çocuklar evde yatsınlar diye değil 20 mılyonluk şehire yapacağı etkiden dolayı tatil gerekiyor en azından yarın için..
Onunda kolayı var. Okullar devam edecek sadece zaruret halinde gelmeyenler için okul idaresi devamsızlık yazmayacak. Sonuçta her öğrencinin durumu sizin çocuğunuz gibi değil. Yada online ders olacak korona döneminde olduğu gibi.
-
Dostum sen ve senin gibilerin anlamadığı şey 20 sene önce İstanbul nufusu 9 milyondu şuan resmı 18 mılyon sadece gunde 800 bın kişi iş nedeniyle Kocaeliye girip çıkıyor tek bir araç buzda makasladıgı zaman kilometrecelerce kuyruk oluşuyor, Trafikte 20 senede artan araç sayısından bahsetmeye bile gerek yok. 20 sene önceden örnek vermene gerek yok çünkü ülke 20 sene önceki ülke değil
Cevabın tatmin etmedi ikardeşim. Okuldan kaytarmak için trafik bahane edilmez. Bende işe gidiyorum öğrencilerin bindiği arabaya bende biniyorum. Onlara buzlanma varda çalışanlara yokmu. Şimdi yarın tıpış tıpış okula gitsinler fazladan iki gün yattikları yeter
-
36 yaşındayım 20 yıl önce kar tatilini gobegimize kadar gelen karı yüzümüze vuran tipi ile beraber sabahın 7sinde yara yara okula yürür okul hademesinden okulun tatil olduğunu öğrenir aynı şekilde eve dönerdim. Ertesi gün yağış kesilir yerde bir metre kar olmasına rağmen insanların ayak izleriyle açtığı patika yoldan okula giderdik. Şimdi 5cm kar için okul günlerce tatil oluyor. Buzlanma deniliyor ama aynı buzlanmadan şikayetçi olan öğrenciler dışarıda kar topu oynuyor buzun üstünde
-
Vortexli bir veda ne güzel olur 😬
-
Son bir şarkı.
-
Önümüzdeki yılın mart ayına kadar anca 1000 sayfa olacak olan yeni konu hayırlı olsun
-
Meteoroloji mesleğim olsa şu forumu görüp bu kadar amatör insanın benim mesleğimle alakalı merakı olduğunu görsem şahsen mutlu olurum. Bazı hocalar twitterda laf sokmaktan helak oldular.
Birileri buradan onlara laf sokarsa onlarda fırsatını kollayıp foruma laf sokar. Yöneticilerin bundan sonraki sistem dönemlerinde üyelere dışarıdaki şahıslar adına yorum yapma atıp tutma muhabbetine taviz vermemesi lazım. Bir üye adamın paylaşımını alıyor böyle diyormuş şu kişi diyor. O içerik 10 kişi tarafından alıntılanıp aşağılama mesajları atılıyor. Yahu ne gerek var. Onlar kendi köyünde takılsın sen kendi köyünde takıl.
-
heycandan yerimde duramıyorum cidden hocam
Umarım etkisi hepinizi tatmin eder hocam 🙂
Gerçi bize vurduğu gibi vurursa bu aldığımız dek mek hikaye dersiniz o ayrı 😊
-
Windy bu özelliği beta sürüm olarak yeni çıkarmış. Hem uydu hem radar görüntüsünü birlikte veriyor. Mezosiklon hareketini buradan daha iyi takip edebilirsiniz 🙂
-
Harika yağıyor
Aynı yağış burdada var. Hayatından bezmiş gibi gönülsüz yağıyor gibi🙂