Beiträge von Oxal

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    72. Saatten itibaren mucize diye adlandırıldı her kurtarma. Bina yıkıldı ise, o binadan canlı çıkan herkes mucize zaten. İster bina yıkıldığında kişiler dışarıda olsun, ister 300. ister 500. saatte kurtarılsın. Evin çöküyorsa!!! Sen ne şekilde olursa olsun kurtuluyorsan olay mucizeden ibaret.

    İktidardakilere ,bukadar yüklenmeyi doğru bulmuyorum.

    Pandemi başlangıcında maskelerimizi nasıl hızlıca bizlere ulaştırdılar ise, aynı hızda kurtarma ve yardım çalışması yapıyorlar.

    Bu konularda oldukça istikrârlılar.

    Madenciler inanılmaz işler yapıyorlar. Madencilerimizin hepsi Afadın akreditesine katılıp ,kendilerini kayit ettirmeleri gerekiyor. 8 katlı binanin 1. Katına 10 saat te tahkimatlı bir şekilde ulaşıp kurtarma yapıyor adam. Resmen deli işi. Adam içeri girmeyi amaçlıyor, çıkmasamda olur diyor. Acayip adamlar. Dozer gibiler...Değerlendirmek gerekir...

    Hatay, Antakya, İskenderun . Buraları gözden çıkarmışlardı. Bir şekilde ,nasıl olursa olsun, yardımın gelmesini engelliyorlar. Altında yatanı bilmem. Bilirim de neyse...

    "Bu felaketi en kısa sürede atlatacağız" 20.000 insan vefat edecek yüzbinlerce yaralı. 10 il yerlebir olacak. Molozları kaldıracaklar , yerlerine aynı inşaatların yenisini yapacaklar. Sonra ? Bu felaketi atlattık !!! Ya biraz edep olur insanda, biraz utanır ya biraz !!!

    TV'lerde asla göremeyeceğiniz gerçeklerden sadece bir tanesi


    https://twitter.com/temmuz1919/status/1622892878568517633


    Koca şehir yok olmuş...

    Bu durumda yapacak birşey yok. Ordaki insanları kurtaracak insan gücü veya makina gücü bulmak imkansız. Durum böyle olmadan önlem alınmalı idi. Önlem önlem diyoruz. Bunu devlet alacak. Millet değil. Çürük binalar tespit edilecek. Gerekirse yıkılacak. O çürük binayı kim yaptı ise , yeniden yapacak !! Sen çürük bina yap, üstüne imar affı ile imarını al. Bunlar göz göre göre geldi. Yazık.

    Afad 3 saattir bütün yıkık binalara ulaşıldığını söylüyor. E her saat başı yıkık bina sayısı 1500 1500 artıyor. Nasıl olacak ??? Bilmiyoruz deyin. Göz göre göre yanlış beyanda bulunuluyor.

    Bilinen 5000 adet bina yıkılmış. Bunların hepsine yetişmek en azından şimdilik çok güç. 5000 iş makinası gerekir. Her enkazda 4 kişi çalışsa 20.000 insan gerekir. Allah yardımcıları olsun.



    "Elhamdulillâhi rabbil'alemin, Errahmânir'rahim, Mâliki yevmiddin, İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în, İhdinessirâtal mustakîm, Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn"

    Uzun zamandır yazmıyorum. Ülkece başımız sağolsun. Allah yardımcıları olsun. Yağma videoları paylaşılıyor. Birde video ile gözükmeyecekler var. Borsada çimento hisseleri tavan yapmış durumda. Allah fırsatçıların , insanların acısından kazanç sağlayanların cezasını tez zamanda versin.

    İstanbul 16 milyonu kaldıramıyor en fazla 7-8 milyon olması lazım şimdi okullar da açıldı servis, otobüs ve minibüs derken yürüyerek gitmek daha az mesafeye geliyor ben okula otobüsle 20dk da gidiyorum bir de otobüsü beklemesi falan desen 35-40dk oluyor direkt yürüyerek gidince max 35 dk'ya gidiyorum

    Yol koşulları uygun ise, bakın burası çok önemli, ev ile okul arasındaki yolda yogun arac trafigi vs yok ise bahsettiginiz mesafeyi yorulup terlemeden 10-15 dakikada alirsiniz.

    Bu terste bir işlik var !!! Hani bitecekti aşı ile ?? Toplumsal bağışıklık vs deniyordu. Kaç milyon kişi covid geçirdi, kaç milyon kişi aşı oldu, 4 doz aşı olan var ,(2 sinovac 2 biontech). %10-%20 daha 2. Dozu olduğunda düşecekmi vefat sayıları ?? Bana pek mümkün gözükmedi. Tam tersi aşı vurulanlar efsunlanmış gibi geziyorlar gibime geliyor ...

    Bu tablo iyi bir tablo değil. Geçtiğimiz sene bugun 19 vefat varken simdi 232. Aşılama oranıda fena değil. Bu tablo aşı karşıtlarının ekmeğine yağ sürüyor.Aşı yokken 19, aşı varken 232 vefat var diyorlar ...

    Bugünkü vakalar neden açıklanmadı hala saat 21:33 oldu normalde 19:00-20:00 arası açıklanırdı

    Açıklayan sisteme işleyen görevli öldü uyuya kaldı vs mi acaba

    2 saat önce açıklandı. ( Edit haber siteleri yanılttı) Açıklanmamış, Dünkü verileri vermişler...

    İki gündür köyceğiz beyobası ve çevresinde olan yangına müdahale etmeye çalışıyoruz. Tam teşekkürlü teçhizatlı ekip ile beraber , bugün yanan orman bölümlerine girmemiz engellendi !!! Lokal , çok küçük olan alevlere, göz göre göre müdahale edemedik. Bi silah doğrultmadıkları kaldı üstümüze !!! Anlayamıyorum !!! Anlatamıyorum. Göz göre göre yanıyoruz.

    30.000 lerden 9000 e , hatrı sayılır bir düşüş söz konusu. Diğer yandan ise Mart-Nisan-Mayıs aylarında 5000 küsur vaka açıklanırken ortalık yangın yeri idi. Tedbirler fena değil . İş yaptı gibi gözükmekte. Aşı geldiğinde duruma bakmak lazım. Etkili olur ise, kısa sürede bu virüs ilettinden kurtulmak mümkün gözüküyor. Mutasyon meselesi ise düşündürücü...