Beiträge von Palanci

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    :hfyeni (29):

    Bütün güncellemede ortak bir nokta var. Şuan Grönland'da Yüksek hakim sonrasında 23-24 salınımı oluyor peşine de Atlantikte oluşan derin siklon ve jetler sayesinde kıtaya dalan güçlü bir Azor oluyor. Ve güncellemelerde ortak nokta Azor-İskandinav(+BLO-Azor) işbirliği olması. Dedik, bunu da dedik.

    20'sinden sonra sistem gelebilir diyordum bunun için birkaç yorum yapayım. Isınma sonucu zayıflayan kutbi girdap endeksleri negatife yönlendiriyor bunun sonucu olarak önce Atlantikte hareketlilik sonra ise jetlerle beraber +BLO/Azor işbirliği olabilir. Bakalım neler olacak...

    bu gfs model sonlarında durmadan kafkas denemesi yapıyor :hfyeni (29):

    Dedik hocam bunları dedik. Taaa Aralıkta dedik, verileriyle de açıkladık. Güçlü +AAM/+MT/+FT etkileşimiyle kıtaya dalan Azor ve uygun şartlarla oluşan +ScB dedik. Modeller bunu gösterip duruyor, umarım yanılmam.

    Ben burada Palanci DoquKaradeniz28 ve kuzeyin_oglu  Orasa kardeşlerime başka bir değinmek istiyorum 21-22 ve ay sonunu çok uzun vadeden gördükleri için onları tebrik ediyorum. Ben bu sene pek veri inceleyemiyorum işlerimden ve çocuktan dolayı ancak onlar bu hesaplamaları çok güzel yaptılar ve nokta atışı oldu tebrik ederim dostlar

    Amacım tahmin işini yarışa sürüklemek değil ama forumda bir tane hırsız ve sözde üstat var. Zamanında sen yanlış biliyorsun o öyle değil diyordu şimdi benim dediklerimi tekrarlıyor. Bilmişlik taslayıp masum acemi üyelere üstatlık taslıyor. Bas bas bağırdığım, verilerle açıkladığım tarihlere iki üç tane uydurma terimle konmaya çalışıyor. Allah bu ve bunun gibileri bizlerden uzak tutsun.


    Üç adet sistem tarihi verdim. Hepsini de Aralık ayında verdim. Analizin üstünden yaklaşık 2-3 hafta geçti halen daha arkasındayım vazgeçmedim. Salınım olma ihtimali yüksek, rotasını ve gücünü zaman belirleyecek.

    Özelden bazılarınız yazıyor toplu bir cevap vereyim. Samsun ve Ordu ümidini kesebilir. Rüzgar yönü bu şekilde olduğu sürece -16 da girse -40 da girse bir fayda etmez. Öğleden sonra rüzgar poyraz ve yıldıza dönecek. Trabzonun sırası gelecek ve kısmen Giresun kurtarabilecek. Ordu ve Samsun yine faydalanamayacak. Zayıf kütleler gelir gelirse. Yani yine yağar ama gidişat bu yönde Trabzondan daha az yararlanacak bu iller.

    Eveet, hoşgeldin canım. Şimdi bu olayları defalarca yaşamış bir 46'lık olarak, seninle bi dertleşelim.

    Böyle mevzular için heybende iki kelime taşı, (vız, tırıs) :)

    Şöyle gelişinin şerefine bir sistem analizi yapta, gözümüzün pası silinsin :hfyeni (18):

    Gelmedim abi sadece tahminime konulunca sinir oldum. Analizi bir yerlerde yaptım, burada yapmayacağım. İsteyenler bana ulaşabilir.

    Olabilir, neden olmasın. 20'sinden sonraki süreçte bunun gibileri çok normal. İlk salınım 20'si civarı diğeri Ocak sonu(Şubat başına sarkma ihtimali mevcut) ve bir ihtimal Şubat ikinci hafta. Ya Kerem sen her haftaya sistem ihtimali koydun hayırdır diyebilirsiniz, haklısınız da. Öngörülerim buna işaret ediyor. Zaten gelmeme ihtimali gelme ihtimallerinden epeyce fazla ama ben yine de yazmak istedim. Gelmezse de her türlü eleştriye açığım(boş teneke hariç).

    Hırsızlara karşı kapı gibi mesajlar duruyor. Sözde üstad beni eziklediği yetmezmiş gibi bir de tahminime konuyor. Sözüm bölge konusunun dışınadır. Zaten DoquKaradeniz28 Tayfun abiyle bu sistemlerin ihtimallerinden bahsetmiştik.

    Bizde bir iki kelam edelim.


    Bizim amacımız İtalya çevresindeki basıncın yükselmesini beklemek. En kötü senaryo ege denizinde ab olabilir. Modeller pazartesiye kadar daha değişir. Öncelikli hedefimiz kuzeydeki soğuğun ne kadarı aşağıya doğru kopacağı önemli. Orayı takip edelim önce. İnanın 15 inden sonrası tam bir muamma. Endeksler nötre gidiyor ve mjo fazlarıda şu an istediğimiz düzeyde ilerliyor. Bu sistemden hariç ocak son çeyreğinde ülkemize soğukların sirayet etmesi kaçınılmaz olur. 2022 de kışı martta yaşadık. Bizim isteğimiz bir tane de olsa sağlam kar almamız. Öncelikli olarak önümüzdeki sistemi kovalayalım. Potansiyel hala var. Son 48 saate kadar değişimler olabilir. Ab olunca konu temkine davet ediyorum hepimizi. Hayırlı forumlar.

    AAM, MJO, GWO hepsi çok iyi gidiyor.

    Sırasıyla doğuya kayan MJO, güçlenen zorlamalar, artan momentun, +FT/+MT/+GLAAM, 4-5-6 yapan GWO ve dellenen jetler... Önümüzdeki süreci atlatalım sonrasına bakacağız.

    Beni en iyi sen anlarsın başkanım, bazı arkadaşlarla konuşurken seni örnek vermişlerdi zaten. Neyse ki kırgınlığım üyelere değil.

    Buralardayım bazen uzaktan bazen yakından takip edeceğim. Yazmama kararı almıştım ve sonuna kadar da kararlıydım ama bölgemin hatrına arada da olsa yazacağım.

    Ordu'ya kadar hatta Giresun'a kadar modeller -8°C'de mutabık. Eğer aşırı bir nemlilik ve direkt deniz üzerinden kuvvetli bir rüzgar olmazsa kıyılar ilk görsellik kar yağışını alır. Sonraki süreçte sıcaklıklar çok yükselemiyor bu süreçte yeri, toprağı ve biraz da kendimizi soğutmalıyız.

    Nasıl bir sevdaysa insan bırakamıyor. Yapılan haksızlığa ve hoş olmayan üsluba rağmen yazasım geliyor.


    Vazgeçmeyin dostlar vazgeçmeyin. 11'inde kar ihtimali yüksek, vazgeçmeyin. Sinoptiği yerine oturtan üst atmosfer dinamikleri hala çok oynak o yüzden kesin kararlar vermeyin.

    Ben 20'sinden sonraki sürece iyi olabilir dedim şimdi bazıları kendi popüleritesini kullanıp bunu kendisininkiymiş gibi yazıyor, görüyorsunuz.

    Dedim demesine ve fikirlerim halen geçerli hiçbir değişiklik yok. Hala 20'si civarı, ay sonu ve Şubat ikinci hafta olasılık görüyorum.

    Hiç öncekiler gibi teknik analiz yapacak hevesim kalmadı zaten yapsam da pek bir işe yaramıyordu.

    Buradan hocalarım yorumluyor onları takip edin.