Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Teknik iyi ama gelişmesi gerek
Geliştiririz hocam
-
O mavi damlarıda karadenize otturdukmu bu iş teknikte modelde olarak tamamdır
-
yüksek güzel italya ayağındaki ab ile arasına yüksek girmiş , ab oluşumu az daha güçsüzleşse yükseği çok itmese daha iyi inebilirdi ama tam istediğimiz gibi inemiyor
doğu karadeniz açığında çabuk çabuk alçak oluştu trabzon akçaabat arasına sıkıntı olur:) ben yine çok beğenmedim ne olur ne olmaz:) sabah günceli0-5 bandına çeker yine kıyıları 2017 de böyle demiştim gerisini siz düşünün yaktım sizi:)
-
Şu güncelleme beni hiç şaşırtmadı mesela.Güçlü ULL mizi tam üzerimizde gördük.Bunu zaten dile getiriyoruz.Bizi şaşırtacak olan bunun gerçekleşmemesi olur.O zaman da Yaradanla haşa pazarlığa girişecek halimiz yok.Şurda iyi kötü gördüğümüz verileri yorumlama çalışıyoruz.Yineliyorum.Müneccimde değiliz yani.Bakarsınız Sabah yine bambaşka güncellemelere uyanmışızdır.O yüzden çok da şey yapmamak lazım.Beni geçin.Şurada bilgi birikimi ile emek verip birşeyler anlatmaya çalışan kardeşlerimin değerini bilin.Hepinize iyi geceler diliyorum.😂
-
Modeller çok değişkenlik gösteriyor birden böyle bir ihtimalin artması hoş ama en azından 2 gün boyunca 2 verip 1 vermeyerek süre yaklaşması lazım 168 civarına taşırsak iyi olur bu sefer Kafkas Karadeniz stresine gireriz
şimdilik 384 de göstermediği için şükür edip takip etmeliyiz 2 gün boyunca arada göstermezse nanay
-
ayın 17 sindeki -7 senaryo sayısı artmış
-
Modeller çok değişik güncellemeler yapıyorlar
-
Gündüz gfs ve gem kötü ana senaryo valla sıkıntı değişir mi bilmem
-
dansöz modellere bakıp strese girmeye gerek yok şubat trabzonundur. yazında aynı şekilde geç ısınır geç soğur.
-
Belki değişir ama şu anlik Ocak ayının geri kalanı da kayıp olabilir gfs ecmwf aifs gem hemen hemen ayni çıktıyı sunmuşlar
-
Bi iyi üç kötü, atmosferin adaleti bu olmamalı olamaz , veriler iyi diyoruz eeee nerde bu üsten aşağı inişler
2020 şubatı hariç uzun yıllardır sahillerimizde şubat macerası ortada yani çok parlak değil
ara dönemleri hep boş geçiyoruz iyi başladık diyoruz ama ocak şubat kötü geçiyor martta bi havalanıyoruz mevsimine göre aralık mart daha serin ama olması gereken ocak şubat süreci çok daha kötüye giderek geçiyor
mucurum soğuklara devam demiş modeller….
-
dansöz modeller bir anda inen sistemi yok edebiliyolar ise bir andada olmayan bir sistemi war edebilirler. önceki senelerde modellerin eskisi kadar tutarlı olmadığını iklim bilim uzmanı hocalarımız zaten söylemişti. yazları bile en güzel havalar temmuzdan sonra olur trabzonda bi geç gelme takıntısı war bizim buraya sıcak we soğukların
-
Bugünkü model çıktıları berbat Osman Akkaya işin uzmanı olsa da ben de MJO bakayım dedim 1-2-3 yapıp merkeze dönme çabası var 4 yapsa 20-21 Ocak sistemi doğudan kaçmayacak ama kaçıyor işte ocağı biz kapatmasak da o kendini kapattırma derdinde 2011 ve 2019 yılları da çok potansiyelli başlayıp hüsranla bitmişti bir yenisi 2025 olarak eklenecek bu gidişle.
-
Bugünkü model çıktıları berbat Osman Akkaya işin uzmanı olsa da ben de MJO bakayım dedim 1-2-3 yapıp merkeze dönme çabası var 4 yapsa 20-21 Ocak sistemi doğudan kaçmayacak ama kaçıyor işte ocağı biz kapatmasak da o kendini kapattırma derdinde 2011 ve 2019 yılları da çok potansiyelli başlayıp hüsranla bitmişti bir yenisi 2025 olarak eklenecek bu gidişle.
4 yapma ihtimali de var işte o zaman 20 sistemini cebe atarız grey hocam hatta devamı da cepte olur şuan bizi kurtaran sadece ao nao verileri
-
Kasımda yağan kar ocakta yağmayacaksa sıkıntı büyük aga Allah yardımcımız olsun
-
İklimsel bir döngünün kurbanı oluyoruz neyazikki 😔
-
Şubat ayında da soğukları Amerika alabilir ne var ne yok aldılar he
-
17 ve 21 Ocak son tahminlerim. Tutmazsa benden de pes
-
17 ve 21 Ocak son tahminlerim. Tutmazsa benden de pes
20 ocakda gfs gece sistem indirmişti
-