Orasa White Tiger28 DoquKaradeniz28
Mayıs 7 si bugün arkadaşlar, artık bundan sonrası yaz mevsimidir
Dağ dere yaz geldi demek için gündönümü şart hocam
Orasa White Tiger28 DoquKaradeniz28
Mayıs 7 si bugün arkadaşlar, artık bundan sonrası yaz mevsimidir
Dağ dere yaz geldi demek için gündönümü şart hocam
Özleniyorsunuz bölgedaşlar. Hepinize sevgiler.
Gelin balon hocanız size armutçu kışının hikayesini anlatsın bu sahur.
Eski zamanlardan bir tarih, 23-24 Nisan civarında bir kar yağışı başlar yüksek köylerde. Armutlar, çiçek açmıştır, köylüler içinse o zamanlar armut kıymetli bir meyvedir, çünkü kışlık pekmez ondan yapılır.
Çiçeklerin donacağından korkan köylülerin bir kısmı, armut ağaçlarını naylon branda ile örterler.
Don yaşanır, bir iki gün geçtikten sonra, görülür ki, naylon ile kapatılan armutlar yanmış, kapatılmayanlar kurtulmuştur
O tarihten itibaren, 23 Nisan ve 24 Nisan günlerine armutçu kışı adı verilir.
Bu olayın yaşandığı köy, söylentiye göre Dereli ilçesinin Semail köyüdür. ( Yeni adı Yüce köyü)
Abrul beşi ise, köylülerin öküzlerinin bir kısmının donarak öldüğü 18 Nisan tarihidir. 18 Nisan, alaturka takvimde 5 Abrul tarihine denk gelir.
O yüzden " Korkma martın kışından, kork abrulun beşinden, ala öküzü ayırır eşinden" sloganı doğmuştur.
Elbette bu tarihler, 500 rakım üzeri için risk barındırır.
Nisanın 3. haftasına doğru final ısınması gerçekleşecek ve SPV aramızdan sonbahara kadar ayrılacak.
External Content twitter.comContent embedded from external sources will not be displayed without your consent.Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.
Final ısınması esnasında, ülkemizin bulunduğu bölgeye mevsimine göre sert bir hamle daha gelebilir.
Final ısınması sonrasında ise, bol yağış ve oraj aktivitesi olası bana göre. Elbette yanılma ihtimalimde kuvvetlidir, bunu da buraya not düşmek isterim.
Yeni slogan, eski ama hep geçerli slogan. Korkma Martın kışından kork abrulun beşinden
Tehlikeli görüntüler bunlar
Otoban kapısı ardına kadar açmış
Uygun dizilim oluşursa
-8 hatta -10 bile zorlar 8492C4FD-E048-4DF1-91D2-E274444ED547.png
Usta Portekiz açıklarïndaki mavi topu biraz daha atlatiğe kaydırıp anomaliyi tekrar paylaşır mısın
Orasa iyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki bizimlesin Abdullah abim.
Ben beş altı gün önce fındık olayını kabullendim, şu an sadece yağan karın keyfini sürüyorum.
15 cm civarıyız.
Tayfunum , lastikleri hazırla kardeşim
Gürgenleri idareli kullan , bakarsın talip olurum
![]()
Hocam lastik saman yakarak -2 de kurtarırsın fındığı. -10 için yapılacak birşey yok.
Bu gece ve yarın gece konumumda gece -9, -10 yer seviyesi olacak. Fındık değil, yapraklar bile yanacak.
Sizin rakım kaç hocam
Profilde gözükmüyor mu hocam.
Rakım 850.
Dereli ilçe merkezine inmiştim sabah. Biraz önce geri geldim.
Net olarak gözlemleme imkanım oldu.
Dereli merkez 340 rakım. Orada kky vardı.
400 rakımlarda saf kar yağışı, 450-500 rakımlarda yerler beyazlamış.
Abi ben kar attım, herkes oduna takmış
Balon hocanın odunu bitmez gardaşlar, orda gördüğünüz henüz kesilip odunluğa atılmamış olanlar. Ben dokuz karış gürgenin altında yaşıyorum dostlar,
Anlık durum bu
10 dakika oldu başlayalı, her kar tanesinin çapı en az 3 cm
Evin yanındaki ağaç gözümün önünde devrildi vay arkadaş bu arada bi bakim dedim mgm kky vermiş hakkaten tayfun abi bambaşka bi seviye şampiyonlar liginin reali
Estağfurullah kardeşim. Sadece biraz tecrübeliyim. Tecrübe nedir peki, yediğimiz kazıkların toplamı.
Ocak ayında okkalı sistem beklerken cılız soğuk kazığıda yedik, Nisan ayında hafif soğuma beklerken -7 lik Nisan efsanesi kazığıda. Bu kardeşiniz çocukluğunda kar yağışı sebebiyle 23 Nisan'a gidemedi.
Dolayısıyla, bol kazık yedik, bol tecrübe biriktirmiş olduk
Öyle bir Atlantik düzeni var ki iş aynen kurma kolunu çek, bırak olayı oldu.
Nisan ilk hafta bundan daha sert sistem alırsak şaşırmam.
Rahmetli Ali şenin repliği geldiği aklıma.''yanıyom fatmaaaa''
Tam olarak durum buna doğru gidiyor
Sabaha gore baya fark var. Balkanlardaki ab o kadar genis ve yavas hareket etmese muhtemelen indigini gorurduk sistemin
Minnacık detaylarla mevsime göre dehşet bir sisteme evrilir çünkü Atlantik deseni tam bizlik.
Bu sistemde dikkatli takip edilmeli. Potansiyel epeyce var.0cc23903f49a1.png
Gem ile ecmwf Nisan ilk hafta için benzeşmeye çalışıyorlar, dikkate almak gerek.
Eline sağlık, hakkını helal et Aykut
Önümüzdeki sistem artık iyice oturdu, onu zaten konuşmaya pek hacet kalmadı.
Maceraperest arkadaşları gem günceline bakmaya davet ediyorum.
Hayal değildir, bunu bilin şimdilik.
Usta gem model sonu diyor ve köşeme çekiliyorum. Ben erketedeyim, bişey olursa ses etmeden sıvışırım
Aykut teşekkürler. Birde ecm 96 paylaşırsan çok sevinirim. Bu akşam son, söz