Kameradan seçebildiğim kadarıyla kümbette kky var. Birazdan komşuları arayıp bilgi alacağım
Posts by DoquKaradeniz28
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Meteoroloji uyarı geçmemiş madem uyarıyı ben geçeyim. Yarın Samsun-hopa arasında bazı lokasyonlarda su baskını ve mini seller olabilir. Dere yatakları dikkatli olsun
-
Vehbi abi keyfim gıcır, yarım gün güneş yarım gün yağmur devam. Ayrıca deprem için geçmiş olsun
-
Ustalık eserim. Yer yer -3 girişi var. İlanen duyurulur
Mesajı alan almıştır
-
DoquKaradeniz28 hocam bugun kiyilarda oraj gosteriyor siddetli mi olur cevap verirsen sevinirim
Evet
-
Bu sis kaç gün daha devam edecek acaba bunaldık be
Mayısın ilk haftasına kadar zaman zaman etkili olmasını bekliyorum.
-
Sıkıldım yağmurdan kapalı havalardan bu güneş ne zaman gelicek
İç kesimler günlük güneşlik, öğleden sonra oraj oluyor sadece
-
-
Şu fakir edebiyatını bırakın ben hepinizin mal varlığını biliyorum en fakirleriniz tayfunla benim birinizin izmitte fatsada rizede herşeyi var öbürünüzün trabzonun en cafcaflı yerinde şirketi köyde fındık bahçesi yaylada 50 dönüm arazi pirazizdeki müdür kardeşimizinde birçok taşınmazı var bulancaktaki abimiz kaju ticaretinden parayı bulmuş bu kadar varlığın içinde iki fakir iki gariban olarak tayfunla banamı göz diktiniz tamam biz sizden birşey istemiyoruz kurban geliyor kurbanda birkaç parça et yeriz biz. Siz keyfinize bakın🤣🤣
Benim gönlüm zengin Abdullah abi, sadece cepler delik
-
Toprak ,
DoquKaradeniz28 Tayfun kardeşimiz gölge adam gibi , fındık deyince görünür oluyor
Kümbet kuzu çevirme deyince kayboluyor
Kuzu kilo fiyatı 1000 TL oldu Vehbi abi, konusu geçince yer yarilsa da içine girsem diyorum.
Hayır, bölgede kalabalık, anında 20-30 binlik olurum. O yüzden çaktırmaa
-
Fındik için en iyi gübre azot gübresi ve kışlık gübre Orasa Abdullah abi öyle pahalı karışımlara gerek yok bana soruyorsan ben çok şeyler denedim ama en iyisi bu iki gübre ziraatci arkadasımda özellikle azotlu gübre tavsiye ediyor
Kışlık faydası çok özellikle dona karşı kışlık atılmalı DoquKaradeniz28 ne dersin
Aynen, haklısın kardeşim. Bunlara ek olarak Mart ayında npk içerikli gübre kullanıyorum ben, bizim bu tarafın toprak yapısı fosfor potasyum ve iz elementler bakımından biraz fakir, o sebepten.
En iyi sonuç için toprak analizi en doğrusu
-
İnşallah kardeşim ama önündeki süreci düşündükçe ümitlerim azalıyor mevcut meyveden.Ama senin dediğin gibi yeniden doğuma devam ederse güzel şeyler görebiliriz.Ama benim mevcut olandan pek ümidim kalmadı.Bizim burda sis duman rüzgar küf bir de üstüne kavurucu sıcak derken sağlam fındık dökülüyor.zçok bakımlı değidir.Hayırlısı bakalım
İşte dökülmemesi için ısrarla ilaçlama öneriyorum kardeşim.
Fungusit önermemdeki amaç o zaten.
Sis, duman, küf sebepli dökülmelerin önüne geçmek için fungusit şart. Eskiden benimde fındığım dökülüyordu, ilaçlamaya başladıktan sonra kurtuldu.
-
Bu da benim bahçem. Bakın buradan bakınca büyük hasar var gibi görünüyor.
Fakat aslında hasar sadece yapraklarda. Alttaki resimde hücre ve sapının çok az hasar gördüğü, doğru gübreleme ve ilaçlama ile kurtarılabileceği görülüyor. İkisi de aynı tomurcuğun resmi
-
[/attach] Orasa başkanım güneş güneş dedin al sana güneş.Nede bu ya😂 Kanki bu resimde görünen fındıkta yanmamış hücrenin dışıda içi de sağlam, sapta zarar var ama, eğer iyi gübreleme ve ilaçlama yapıyorsan ve ilacında fungusit bulunduruyorsan bu fındık bile düşmez
-
Bülent abi, benim olduğum rakımdan 50-100 metre yukarısı aynen bu şekilde. Ben 830 rakımdayım, bahcelerimin rakımı 800 ile 850 arasında. Bizde ara ara yaprak yanıkları var, fındık yanığı da onda bir civarı. Ama komşumun bir üst mahallede, yaklaşık 900 rakımdaki bahçesi aynı bu resimdeki gibi, yaprakta fındıkta simsiyah. Abi ilk defa bu kadar keskin bir fark gördüm, tam sınır olmuşuz.
-
Yaz gelmiyor mu hala ya. Bu tarihlerde artık soğuk görmek istemiyorum
Soğuk mu? Ne soğuğu serin kardeşim serin
-
günaydınlar efendim
abimmm, ama tarih kurtarmıyor
bir de sıfır izotermi yok henüz-2 de anlaşmıştık. Tarih tam tutmayabilir, meteoroloji o kadar esnemeye müsait bir ilim
-
Ben bugün ve dün akşam bakmadım ama dünde yazdım 1500 rakım civarı kar olabilir çok altına ineceğini düşünmüyorum birde gelme ihtimalide yüzde 50/50 birkaç güne daha net konuşabiliriz diye düşünüyorum DoquKaradeniz28 tayfun bu sıralar daha iyi takipte o ne düşünüyor bilmiyorum kış gibi yapamıyoruz sürekli takip olmuyor
1000 rakım üstü bekliyorum abi.
-
NAM takipte kalın der, iyi geceler diler