Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
Bende diyagram çıktılarıda var ortalama sinoptiği kaydetmemişim o yüzden senaryoları attım.Attığım senaryolar gibi 15 senaryo daha vardı ben içlerinden çekirdeği en kuvvetlileri seçtim arşive girip bakabilirsiniz.Değinmek istediğim nokta oraya neden bozuldu buraya neden bozdu değil istikrarlı dediğiniz modele daha bir kaç gün önce hata var değişecek diyordunuz.Şimdi istikrar oldu bilmem anlatabildim mi.Bu arada tartışmak için yazmıyorum 
Hala aynısını söylüyorum. Hatalı. Yine değişecek. İspatı da orta da değil mi zaten hocam. Sadece gfs değil diğeri de dahil, bu kadar kısa vadede yaptıkları hataları sizlerde görüyorsunuz.
Ama kötünün iyisi Gfs maalesef. Bakın maalesef diyorum.
-
Batıya sağlam sıvadı hocam 
Ama ben bunu söyledim. Hemde birçok kez ikili diyalogda dile getirdim. Bu sistem batıya meylederse İtalya'ya giderdi zaten. Çünkü atlantik sırtı bize uzak ve İtalya yı doldurmuyordu.
-
Konu dışı olacak ama, forumun bir kısmında Marmara ve Yunanistan'a yarayan sinoptikler çok övülürken, Eskişehir den doğuya yarayan sinoptikler rezalet ilan ediliyor.
Demek ki ülkenin doğusu olarak Yunanistan kadar öneme haiz değiliz 
-
Arkadaş GEFS nasıl istikrarlıydı herhalde şaka olmalı.Daha iki gün önce ortalamada bile batıya minimum 70-80mm yağış verirken bakın kar demiyorum yağış diyorum şimdi bazı noktalara yağış bile öngörmüyor.İstikrarlı GEFS’nin cuma gününden kalma bir kaç senaryosu 
705E4B21-B41C-400A-8F1C-25D5FF022C9C.png60D22E62-A191-4A39-8C51-FA30A84C35BD.pngA77CC757-E1CD-4317-89A2-5E59DF5A0CD2.pngCDE19392-A13F-4FE8-B022-1867F47C0E48.pngFC97D2B1-D4F8-4490-A059-2636244A3C95.png9FB4FD00-EF39-4E13-9F5F-F8CEF2463BC0.png
Tek tek senaryo bazında değil, ortalama olarak benim konumumda neredeyse hep aynı soğuma ve yağışı verdi. Neredeyse de 10 gündür. Muhtemelen de yaklaşık aynı şekilde gerçekleşecek.
Marmara adına bozmuş olabilir, Marmara özelinde incelemedim.
-
Telefonun hava durumunda çarşamba günü giresun %99 yağışlı gözüküyor en düşük 3 derece. Güzel yağış yakaladık mı havada üç beş bir şey görebiliriz
Kışı hissettireceğini, moralleri düzelteceğini düşünüyorum. Belki sabaha doğru, ve ya sabah ilk saatlerde kky, konvektif duruma göre de graupel olabilir.
-
Model konusundada yazdım.
Önce yemeği yiyelim, tatlı en son 
Hedef Çarşamba günü benim rakımda bir karış kar. Gece sahildede bir güzellik olabilir. Sabaha karşı.
-
Tekrardan kazandık yakın vadeyi 
Hiç kaybetmedik ki. Gefs hep istikrarlıydı.
Sadece biz çok aceleciyiz. Modelin ana çıktısı detayları oturtmaya çalışırken kah sevinip kah üzüldük.
Sorulara hep aynı cevabı veriyorum. Önce önünüze konan yemeği yiyin arkadaşlar, tatlı servisimiz en son 
-
Kutup desteği almak üzere. Alırsa efsanevi bir Sibirya göreceğiz.
-
Mevcut salınımın etkisi devam ederken, Sibirya desteği de gelecek. Ve bunu neredeyse her güncelleme deniyor.
-
Gefsi görmek gerek. Tek başına kalabilir bu senaryo. Fakat 72 saat sonrası için piyasa lideri Europen Centrel dahil her model değişim gösterebilir. Buna şaşırmamak gerekir.
İnşallah değişimler hep lehimize olur.
-
Karadeniz ve iç Anadolu kaybettiği 4-5 Şubat'ı geri kazandı
-
Şu ayda peşpeşe iki polar atak gelecek, soğukları Mart gibi kırıla kırıla, parçalana eriye gelecek öylemi. Hemde ikisinde birden.
Ne güzel derdi rahmetli Erbakan hoca,
Hadi oradan 
-
174.saate kadar toplam yağış ve kar
3939be7eb.png
a9e3a3bac674e2bba67.png
Ben size güncellemeyi orta karadenizliye verdiniz dedim 
-
Ecmwf tamamen hatalarla dolu. Gfs'nin ise tek hatası Akdeniz,de AB'yi fazla derinleştirmek. Bunun haricinde bana göre Gfs hepsini hizaya getirir.
-
Yok artık diğerlerinden çok daha temiz bir sinoptikle Eco tüm modellere rest çekiyor resmen.
İki güncelleme arasında yüzlerce km fark var. 144 te değil, daha 96'da. O yüzden eco bin resti, rahmetli Kemal Sunal'ın bende de 5 as var, restine rest repliği kadar etki ancak bırakabilir bende. Sabaha bambaşka bir 120 ile gelecek nasıl olsa.
-
Keskin bir dönüş yapmazsa,kralı tahttan indiririm.Gerçi ben herşeyine rağmen her türlü GFS ciyim tayfunum 
O naletle benimde tuhaf bir bağım var, bir türlü kopamıyoruz. 384'te verdiği sinoptiği bile tutturduğunu gördüm, ama arşiv yapmadım ispat edemiyorum. Bize benziyor. Galiba gfs Karadenizli. Ne yapacağı öngörülemez 
-
Güncellemeyi orta karadenizliye verdiniz. Demedi demeyin 
-
Evet ECMWF hem kısa vadesi hem uzun vadesi önemli.Takip ediyoruz 
Uzun vadesine ( 4-8 arası) güvenmiyorum. Benim için Çarşamba ve Perşembe günleri için takip önemli ecmwf,yi. Anladın sen onu 
-
Hocam şu önümüzdeki olası sistem veya sistemler hakkında yorum yapında bi rahatlayalım
Tavsiyem Çarşamba ve Perşembe'nin tadını çıkarmak. Sahillerde adam gibi yağmur, hemen 300 rakımda kar, bunların keyfini yaşarken Perşembe günü konuşalım sonraki sistemi, ne dersiniz 
Abi, o ab hani Ege'de Akdeniz'de gezen varya, o adamı delirtir bak demedi demeyin. Her güncelleme şok olursunuz. Üç aşağı beş yukarı cuma günü oturur artık. Son 6 saat kala bile yağışı ve soğuğu bir ilden alır, diğerine verir.
-
6sındaki sistem yok olmuş 8 ine vermiş bu sefer de

Şöyle izah edeyim. 4-6 sistemi hala devam. Sadece daha batıda ve güneyde kalıyor. Bu sayede ikinci atak ile sahillerde denkleme girmeye çalışıyor.
Tercihimi sorarsanız hala ilk sistemin derin ab'ye kurban olmadan ilerlemesi, ikinci atağında sahilleri denkleme sokması.
Bu gayet mümkün. Akdeniz'de öyle bir ab olacak ki, son 12 saatte bile dramatik yağış değişimleri olacak.