Ural Blokajına homurdananlar, şimdi onun ne iş yaptığını anlayacaklar. Ural varsa, st. ısınma da var.
Bu arada mean 2 m/s olmuş hasan, al sana 100 puanlık soru, şu an yavaşlama mı işimize gelir, doğuya dönme mi
Dahada yavaşlarsa olduğu yerde döner döner durur. Ural blokajı devam eder set çeker Türkiye'ye hava kütlesinin girmesini engeller. Doğuya dönerek sibiryayı ayaklandırması lazım diye düşünüyorum. yanlışmı?
modeller bir kaç güne değişik senaryolar deniyebilir. Bu süreç takip edilebilir diye düşünüyorum isteyen eder isteyen etmez sahiller için konuşmak gerekirse 5-7 mart arasında bir sistem görülebilir. Ardından Zonal rüzgarların dahada yavaşlaması ile beraber hapsettiği tüm soğukları alt enlemlere doğru itecektir.
Kutuptlar da soğuklar hala depolanmış bir şekilde bekliyor. Son ısınmayı ve darbeyi yemedi. Yiyince güney enlemlere soğuklar inecektir Tabi neresi orası ayrı. Eğer türkiye ise Çiftçiye ve ziraatciye ciddi manada zarar verebilir.
Bahar geldi. İyice ısındık. Bu saatten sonra yağan kar kolayına birikim yapmaz. Yağarken erir. Bize bir mucize gerek. O da Yaradanın takdiri.
Bu saatten sonra gelecek olan kar yağışlı sistem tehlikeli olur ne meyve ne fındık nede başka bir bitki Bitkiler ve canlılsr için olumsuz etkiler ve Bu yüksek hakimeyitinden sonra güçlü bir sistem ineceği görünüyor. Her şey vaktinde güzel ama işte bazen öyle olmuyo bu sene mart daha soğuk geçme olasılığı bile var eğer o kuzey deki oluşum doğru ve avrupayı yb etkisi altına alıyorss vay halimize. Kar açısından demiyorum ama çok büyük zarar çiftciye ziratcıya.
Yağsada şu havada ki mikrop kırılsa 7 gündür halsiz halsiz halsiz yatıom kulağım tıkalı sürekli burun akıntısı illah ettim bezdim ya İlk defa böyle oldum nedir bu ya 😒 Vardır Rabbimin bir bildiği hayırlısı diyorum ama bu kulak tıkanıklığı çok rahatsız ediyor insanı
Bugün çıktılarında akşam batı odaklı gelebilir hiç sorun değil yavaş yavaş düzeliyor modeller yeterki şu vadeden Karadeniz gösterme gün gelir bir anda çark eder her şey bence olacak busefer Allahın izniyle İzlanda aktif olsada dalgalanma sayesinde pek etki edeceğini düşünmüyorum 6 Şubat minik bir sistem akabinde kuzeyden inen sert polar atak inşAllah.
DoquKaradeniz28 tayfun abi AO dada dalgalanma mevcut 15 Şubat avrupanın olmaz birde traposfer ile eşlenme sağlanırsa değme keyfine AO yu direk nötüre çeker.