İy gidiyoruz iyi.Allah bozmasın.Böyle devam:)
Posts by kuzeyin_oglu
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Son günlerde özellikle doğu karadeniz eski günleri hatırlatıyor.Müthiş yağışlar,kuvvetli gökgürültüleri.Uzun zaman olmuştu.
-
Geçmiş olsun kardeşim dikkatli olalım. Hava biraz açsın geleceğim yanına.
Eyvallah kardeşim.Bekliyorum mutlaka
-
Dün gece işyerlerini su bastı.Bana da haber vermeseler di,Allah muhafaza.Ucundan kurtardık.Dikkatli olmakta yarar var kardeşim.
-
Trabzonda Öyle bir yağış var ki,görüş mesafesi sıfır desek yeridir.
-
Her sene bu mevsimde bayburt.erzurum gibi illere giderim.Normalde sabahları 3-5 derecelerde gezinirken,bu sene 13-15 dereceleri düşmüyor.Enteresan ilerliyoruz.
-
İleri fırlamak için, geri gerilmek gerekir
Bize noldu ya
Ben sana dedim.Tanıdığım çok iyi bir doktor var diye😂
-
Yaklaşık 30 sene sonra (daha erken olma ihtimalide var) her sene görmeye başlayacağımız olayın fragmanı
Ne demiş şair hocam.
Dağı tanıyan nasıl bilmez uçurumu?
Madem ki yükseliş var iniş olmaz olur mu?
-
Ayvayı yicez bol bol:))
-
Trabzon'u boyamayı unutmuşlar
Bayburt’u daha fazla boyamışlar:)
-
O değil de Bu atlantiğe neler olmuş böyle.Bu mevsimde bu soğuma hayırlara gelsin inşallah:))
-
İstatiksel bilgi sahibi olmak için not alıyoruz, kışı görüyoruz ve sonucu da not ediyoruz.
Şu ana kadar bende bir iyi bir kötü done var, iyi done bilimsel, analog çalışmama göre Kasım, Ocak ve Mart fena değil.
Kötü done, bilimsel değil, o da ayva korelasyonu gibi istatistik teyide muhtaç, Ağustos berbat, kışta kötü.
Bir done de senden not alalım ümit kardeşim, ayva bol= kış iyi.
Toparlarsam,
1, Analog çalışmamda ısrarla Kasım, Ocak ve Mart ayları iyi çıkıyor. Aralık ve Şubat durgun.
2. Ayva bol.
3. Palamut bol olacak haberleri var.
4. Ağustos iyi geçmedi.
5. Bolet mantarı bol oldu( Bu mantarın bol olduğu senelerin kışında mutlaka Sibirya geldi)
Emek,yürek,alınteri.Tebrik ediyorum kardeşim.Biliyorsun canımsın:)
-
Hocam, geçen sene de bol muydu ayva acaba? Belki de yine bu sene de köylerin, yaylaların kafasını kardan kaldıramayacağı bir kış yaşanır. Yani ayva bolluğu yükseklerde geçecek çetin kışın habercisi olabilir mi?
Geçen sene diğer bölgelerimizi bilmiyorum hocam.Ama bu sene hatta uzun bir zamandan sonra bizim buralarda ayva bol.Ağaçlar yere yatıyor desem abartmış olmam.Ben ilk kez bu kadar ayvayı bir arada gördüm.Dikkat çekici şekilde meyve vermişler.Yani atalarımızın dediği şekili geçelim, en ufak bir ilişkisi olsa dahi yükseklerde çetin bir kış olması gerekli.Ama istatiksel olarak ayva ve kış ilişkisi nedir hiç bilgim yok:)
-
Bir kez daha böyle Ağustos'un peşine yetersiz kış gelirse, cidden bağlantı var diyebiliriz.
Ayvalar burda da yıkılıyor Ümit, fakat sakın bize ayvayı yediniz diyor olmasın
Ben hayatımda bu kadar ayva görmedim.En azından bizim burda:)Bakalım ayva mı bizi yiyecek biz mi ayvayı yiyeceğiz.Eğer kış güzel geçmezse köydeki yaşlılarla işim var😂
-
Bu diyagram iyi fındık kurutur😂.Bu nedir ya
-
Ümit hocam nasılsan iyimisan 😊 epeydir görüşemedik halin vaktin iyidir inşallah.birde bizim çaycı hoca vardı epeydir yok fındığa boğuldu galiba 😄😄😄 birde çoğu kişi buyılda kıştan ümidi kesmiş gibi açıklamalar yapıyorlar keza ben tam tersi olacağını düşünüyorum.uzun vade verileri net değil temiz değil neredeyse haftalık değişiyor. yani üst üste 2 kötü sezon ge.çireceğimizi zannetmiyorum.
Eyvallah bülent abi iyi olmaya çalışıyoruz.Sende iyisin inşallah.Başkanımı en son size emanet etmiştim.Ama o şimdi daldan para topluyordur.😂Hiç bir veriye bakamadım abi ama ayvalar yıkılıyor😂
-
Öyle ya altı üstü 5 ay kaldı
Ama ayvalar…😂
-
Hazırlanmak lazım:)
-
Yolların ve sokakların durumuna bakılırsa galiba gece ortalık fena karışmış.İhtiyaç da vardı.
-
O değil de nem çok nemmmm:)))