Vehbi abi kafa kaldıramıyoruz.Bu başkanım da gelmiyor zaten.Bakalım nasıl olacak bu işler:)
Posts by kuzeyin_oglu
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Toprak teşekkür ederim.
Şiddetli bir deprem yaşadık , 15-20 saniye kadar sürdü ama çok korkuttu , Allah beterinden korusun inşallah
Geçmiş olsun abi.Ben normalde erken dönmeyecektim.Ama işimi halledince erken döndüm.Yoksa depremi bende yaşayacaktım.
-
Ümit yoksa düşündüğüm yerde miydin Tabiki Batum
Yok osmanım ya.Batuma hepberaber gidecez
-
Toprak sen zenginsin çevrende zengin çoktur istanbulda bir dostumun hediye ettiği arazim var satılık çevrene söyle satalım🤣🤣
Biz arsa diyoruz başkanım araiz diyor ya.Hedef küçültüyor😂
-
Reis ,
Yine ne planlar peşindesin , hiç rahat durmuyorsun 😂😂
Orasa başkanıma arsa aldık.Bu varya buu vehbi abi.Hiç çaktırmıyor😂😂
-
Pardon siz uçaktan başka bir araçla yolculuk yapmıyordunuz demi🤣
Araba fobisi var bende başkanım😂
-
Evet bu arkadaş istanbulda boğaz turu yapıyordu ama ne hikmetse yolu bir türlü benim yanıma düşmüyor
Trabzondan orduya uçak kalktı da biz mi gelmedik başkanım😂
-
Orasa kuzeyin_oglu Osman Akkaya DoquKaradeniz28 koloni tayfa ne alemde ses çıkmıyor bi sesleneyim dedim
White Tiger28 Bülent hocam fındığı yükledi çarşıya indirdi , daha da izini bulamayız
Ben bir müddet şehir dışına çıktım ondan sesim kesildi vehbi abi😂Yoksa koloni tayfa her daim burayadur😂
-
Orasa Abdullah abi en fakirimiz olaraktan benim bı daire ile senin Boztepedeki villayı takas ediyor musun
Osman bizde olmadığı için ne varsa gözüküyor.Bu başkanım gizli zengin.Heryerden birşey çıkarır valla😂
-
Şu fakir edebiyatını bırakın ben hepinizin mal varlığını biliyorum en fakirleriniz tayfunla benim birinizin izmitte fatsada rizede herşeyi var öbürünüzün trabzonun en cafcaflı yerinde şirketi köyde fındık bahçesi yaylada 50 dönüm arazi pirazizdeki müdür kardeşimizinde birçok taşınmazı var bulancaktaki abimiz kaju ticaretinden parayı bulmuş bu kadar varlığın içinde iki fakir iki gariban olarak tayfunla banamı göz diktiniz tamam biz sizden birşey istemiyoruz kurban geliyor kurbanda birkaç parça et yeriz biz. Siz keyfinize bakın🤣🤣
Duyanda gerçek zannedecek ya.Dur da abi.Açlıktan ikindide yatıyoruz😂😂
-
Bizim botanikçi ziraatçi okumuş arkadaşımız yok evet ama bizim trabzonda izmitte pirazizde kajunun ana vatanı bulancakta zengin arkadaşlarımız var bir telefon açsam 2 kamyon parayı benim evin önüne gönderirler 🤣
Tayfunum bunlar ne anlar kuzu yemekten sen onları bırak yoldayım geliyorum biz ikimiz beraber bu etkinliği halledelim🤣
Parayı trabzon piraziz izmitten istiyor ama kuzuyu sadece tayfunla yiyor başkanım. Vehbi abi bu işe bir el at😂
-
Kuzu kilo fiyatı 1000 TL oldu Vehbi abi, konusu geçince yer yarilsa da içine girsem diyorum.
Hayır, bölgede kalabalık, anında 20-30 binlik olurum. O yüzden çaktırmaa
Dert ettiğin şeye bak yaaa.Başkanım burda rahat ol.Fındık ağası olmak kolay mı.Botanikçi arkadaşı yok ama defineci arkadaşları var😂
-
Ben fındık parası istemiyorum Reis
Patos parası versen yeterli bana
Vehbi abi bu işimizi görür bu sene😂😂
-
Kanki bu resimde görünen fındıkta yanmamış hücrenin dışıda içi de sağlam, sapta zarar var ama, eğer iyi gübreleme ve ilaçlama yapıyorsan ve ilacında fungusit bulunduruyorsan bu fındık bile düşmez
İnşallah kardeşim ama önündeki süreci düşündükçe ümitlerim azalıyor mevcut meyveden.Ama senin dediğin gibi yeniden doğuma devam ederse güzel şeyler görebiliriz.Ama benim mevcut olandan pek ümidim kalmadı.Bizim burda sis duman rüzgar küf bir de üstüne kavurucu sıcak derken sağlam fındık dökülüyor.zçok bakımlı değidir.Hayırlısı bakalım
-
Reis senin orada sıkıntı yok fındık sonrasına iban atıyorum oraya 200kg fındık parası gönder🤣🤣
Yok mu abi.Ohhh maşallah.Kurtardıysak sana peynirli pide😂
-
Reis senin botanikçi arkadaşın bir günlük güneş değil en az günlük güneş demedimi botanikçi arkadaşının dediğini yap 10 gün kadar bekle🤣🤣
Sen dalda fındık bırakmıcan anlaşıldı😂
-
Orasa başkanım güneş güneş dedin al sana güneş.Nede bu ya😂
-
Sen benim yarım asırlık çiftçiliğime güvenme 4 yıl okudu diye botanikçiye sor ahhh reis ah 🤣🤣
Mantığını sordum başkanım.Yoksa sana güvenmeme söz konusu dahi olamaz😂
-
%60 hasarlı fındıktan birşey beklemeyin olsada zaten pekrandımanlı olmaz içini dolduramadan dökülür daha az hasarlı yerlerin kurtarma şansı çok yüksek tabi bu bahçeden bahçeye değişir bakımı iyi olan bahçe çok daha kaliteli fındık verir içi buruşuk ve semiz olmaz.en hassas fındık türü birinci kalite giresun yağlısıdır zaten bu fındık türünü 400 rakımdan yukarı yetiştirmek zordur genellikle sahil ve sahile yakın köylerde olur.bu fındığın şuanda kavrulmuş paketlenmiş iç ürünü burda bile kg fiyatı 800 tl ye dayandı 😊
Bu işten en az etkilen yer trabzon olmasına rağmen 400 rakım üstünde benim gözlemlediğim de o yönde abi.En az yüzde 50 hasar derim.En iyi ihtimal o da. Orasa başkanımın dediği gibi güneşi bi görsün dereceler bi yükselsin daha net belli olur.Başkanımın bu dediğininin mantığını sordum botanikçilere .Bitki şu an kendini korumaya aldı yavaşlattı motoru hava soğuk ve mevsim normaller altında olduğu için .Sıcağı görecek tekrar motoru harekete geçirecek meyveyi büyütmek için o zaman daha net belli olur dedi.Çiçekçiler çiçekleri buzdolabında 2 hafta canlı soldurmadan yaşatıyor o mantıkla diyince.Bana da ondan sonra mantıklı geldi😂O yüzden havalar bir ısınsın bakalım:))
-
DoquKaradeniz28 White Tiger28 Orasa Vehbi Osman Akkaya….Fındık ağaları😂bunlar 400-500 rakım arası yanyana olan bahçelerden.Bazı resimler erken bazı resimler geç fındık olabilir.Ama aynı rakım yanyana olan dallar.İncelemek için fındık zar zor buldum.1 dalda belki 2-3 tane.
Bu resimde 200-300 rakımdan.Yukarılarda şu görüntüyü hiç yakalayamadım.Yuksrılarda Ya fındık az ya da 100 rakım fark ile bu kadar fındığın açma işi farkeder mi.Değerli yorumlarınınızı merak ediyorum.El birliği ile fındığı kurtaracağız😂