Gelmesin hocam yağışa eyvallah ama bu mevsimde bu soğuk olmasın tarım ürünleri fiyatları almış başını gidiyor tarıma büyük darbe olur herşey zamanında güzel kişın 10 metre kar yağsa yok demem hatta yağmassa üzülürüm 😁 ama bu mevsimde yakışmıyor ama buda bir gerçek ki bunlar yaşanmamış hava olayları değil bunlar hayatımızın coğrafyamızın gerçekleri hakkımızda en hayırlısı ne ise ALLAH bize nasip etsin inşallah🤲
Posts by hopa08
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
23ünde mi çektin hocam bu fotoyu
Evet hocam saat 16 : 16
-
Vorteksin veya siklonun gözü diye tabir ettiğimiz yerde yağış olmaz hava açık olur durağan olur bu görüntü muhtemelen hortum oluşumu
Olabilir resmi çektikten 15 dakika sonra kar fırtınası başladı karadenizi üzerimize boşalttı
-
bu nedir worteksin merkezimi böyle bir goruntu çektim
-
Bu senenin favorisi Artvin'dir ne eksik ne fazla
Arkadaş Artvin deki karı görmediği için normal karşılamak lazım karadiniz sahilinde hiç kar kalmazken kemalpaşa rakım 20 de - hala 20cm nın ustunde kar var
-
Harika bir sistem yaşadık boş geçen bütün kışı unutturdu sistem biteli kaç gün oldu yerde hala 50 cm yakın kar var 100 metre yuksekler kar içinde kayboldu her zaman dediğim gibi en büyük model sahilde oluşacak şiddetli kirağıdır sisteme bir hafta kala bir kırağı oluştu akıllara zarar hertaraf bembeyaz oldu çocuklara efsaneye hazır olun dedim bir hafta sonra ortalık toz duman o şiddetli rüzgar olmayacaktı inanın Artvin sahili afet olurdu şükür ALLAH'a rahmetini esirgemedi bizden🤲
-
Allah bereket versin muhteşem keşke burda da olsaydı
bu arada mgm hopayı 27 cm gösteriyor ölçümü güneş gören eriyen yerde mi yapıyor anlamadım
Bu konum Kemalpaşa nın konumu hopada da 20 -30 rakımda 60 70 cm ölmüşler denize sifirlan konum arttıkça miktarda bayağı bayağı artıyor
-
rakım 20 de 87cm ölçtüm hala devam ediyor mübarek
-
akıyor mübarek tam yol devam
-
Yeni konumuz hayırlı olsun bu son sisteme maksimum derecede faydalanan biri olarak bu konunun da tüm ülkece bol kar yağışlı konu olur inşallah
-
bizim 85 kışını öyle sıradan sistem geçişinde yaşıyorsunuz ne büyük mutlulul karsever için günlerdir aralıkla yağıyor soğuk yağış oraya geç ulaşıyor ama her zaman adımlarca önde o mevkiler geceki giresun trabzon rize hattımın 20-30 km açığında denize paralel giden ipngibinkar bulutları şöyle aynı konum ile aşağıdan tarayıp gitse en az 1 mt yakın kar olurdu buranında özelliği bu kadar demek ki 85 kılında olması gereken her şeyin mükemmel koşulları devreye girdi
Evet kardeşim bı an 85 kışını hatırladım Yağışın kıralı hep bizde nadiren başka konumlar bizi geçebiliyor bu hep böyle
-
Hocam sana şöyle diyeyim. 2017 sisteminde 4-5 saatte 65-70 cm kar yağdı merkeze. Dün sizin aldığınız silkonun aynısını biz aldık. 2 saatte 10 cm yağdı işte. Muhtemelen eynesilde yağan karın 2 katıno da 2016 sisteminde aldık. Merkez 80 cm yağmıştı. Yani görmediğim bilmediğim bi şey değil yanlış anlama. Sadece metreleri hazırlayın, uçacağız kaçacağızlık bi şey yoktu. Standart kuvvetli ve yoğun kar işte.
Uçacağız kaçacağız lık bişey yoktu yalnış bir kelime bizim konumumuzda yaşananlar sizin konumunuzda yaşansaydı bunları soylemeyecektiniz aynı şeyleri sizlerde yaşayabilirdiniz sistem anında worteks in konumlanma şekli rüzgar vs vs bizden yana oldu ama sistem başlamadan herşey tüm bölge için mükemmeldi bu sistem bu kadar basite alınmamalı kapının önüne bakarak konuşmamak gerekiyor genel olarak bakmak gerek
-
Hayırlı olsun
Eyvallah kardeşim
-
anlık evden cıkılmıyor bütün kütleler ustumuze akıyor maşallah
-
Kar haritaları boşuna bizi hedef göstermedi boguluyoruz mayiste karlar kalkinca meydana çıkarız 😀
-
Bütün boş geçen kışı bugünkü aksiyon unutturdu kar desen vardı tipi dersen vardı fırtına dersen vardı vallaha oylebir kar firtinası yaşandı ki yıllarca bu günü unutamayız tabi pazartesi ve salıyı saymıyorum bile
-
Hopa tarafından kimse yokmu orada neler oluyor
Ben varım şuan yarından sonra filmini yaşıyoruz 1985 ten sonra böyle birşeye şahit olmadım ALLAH şukurler olsun
-
Gelen kütleyi çekeyim deyince telefonun kadrajına bir işık huzmesi yansıdı bu ne olabilir acaba yıldırım değildi eminim
-
yağmur yağıyormuş öyle duydum doğrumu bilmiyorum, olabilir çünkü siklon karaya çıkıyor ortalığı dağıttı ama geçince düzelecek şartlar
Ne yağmuru burda kardan boğulduk birileri size şaka yapmış herhalde 1985 ten sonra böyle bir kar yağışı görmedik
-
Bugün böyleyse pazartesi salı düşünemiyorum