Ecmf 192 den 216 ya iniş 240 a geçiş 500 hpa hem lop inmesi lazımdı gemde 850hpa ı çok tutarsız gerçi çok takmamak gerek düzelir, nao ta göre veri kural ise o kural bizden yanayken böyle yan çizemezsin , gfs zaten iyice salladı salacağım doğu karadeniz mucurumunu görecek anyayı konyayı tipsizler
Posts by B230S80
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Maalesef gfs ye benzedi burada kazanan ecmwf aifs olursa şaşırmam modeller aifse benziyor gibime geldi bana,bekleyeceğiz artık hayırlısı model sonu sıcak hava dalgasıda verdi
13-15 şubat civarı dün akşam ve sabah verdiği görseli mi iyice bozdu ecmf?
-
Ecmf de gfs ye uyacak başka napacak ki,
o değilde artık standartımız değişti bundan sonra artık sahilimize doyasıya şöyle 20 cm yukarı kar yağışı inancım tükendi sayılır en azından iki senede bir yağardı
-
Gfs bozdu bakalım ecmf nasıl peşine takılacak, şubat şimdilik yanıltmıyor mucuruma devam
uzun yıllardır sahile doğru dürüst kar yağmamae ısrarı devam ediyor, He üşüyoruz ediyoruz ama hep mucurum cinsten
gfs akşam günceli ordan kıçını toparlayamaz kötü gelip bitecek, kötü dediğim mucurum devam
-
Gfsw yi de beğenmedim çok kırılgan 192 den sonra akıp gelmesi gerekirken o hal nedir tam mucurum aga
-
Isınma yok ne ısınması mucuruma devam 3-5-6-7-8 dereceler var yine
-
Ecmf ye şimdi baktım da yani inerken bize girmemek için her gayreti veriyorlar
beğenmedim mucuruma benziyor yine
-
Ecm güzel
Bölgemize hiç bakmadım mucurum mu yoksa girdi mi
-
Çok fena çokkk…
Evmf mi
-
İlla bir iki gösterdilerya, mucurum civarı takılacaklar bozacaklar
yok öyle oldu burdan bu çıktı şu olmasaydı inerdi vs dedirtecekler
bizde şans olsaydı zaten 4 senedir en az bi okkalı sistem alırdık
-
ecmf gfs ortalama aynı noktayı işaret etti
bakalım 7-8 gün var bu vadeden bu güçte ikisi bir zor mütabık olurdu ve olursa pekişir güçleşirler gün geçtikçe
temennim italya yunanistan ayağı dolu avrupada dikine yb, e üstten de boğaz kesilmiyor, ural riski sıfır
e ne duruyorsun mucurum olsana benim mucurum cepte az kaldı ama bozuk para gibi harcamaya:) anlayan anladı:) yok yok mucurumdur o
-
guduk ne oluyor hocam?
Bizim tabirimizle ucunu burnunu ilk girişi teması anı mucurumdan hallice:)
-
Şubat 13-14 gibi guduğu üsten gösterdi bakalım devamı nasıl saçmalıyacak sabırsızlanıyorum, mucurum galip mi gelecek devamı bakalım nasıl yamulacak
-
söğütlü 80 mt kky
beşirli 230 mt kky kar geçişi oluyor
bakalım sabah tozaklama başlangıcı nereye kadar inecek
trabzon akçaabat arası için bu kadar soğuk ve yağışlı beklemiyordum 850 hpa da kaç var şu an ortalama 2-3 dereceler arası gidiyor saatlerdir bence bu sistem tipine çok iyi
850 hpa sı kaç anlık
-
Ecmf 216 dan 240 a geçişi beğenmedim ok gibi dalmalıydı tepeye kadar inen sistemi mucurum kokusu sardı
ayrıca ne biliyimki azor dayanacak alttan eğer bağı zayıflar ise batıdan gelen alçak ile tokuşup bütün düzeni bozabilir riskli çok
kar haritasındada o deniz üstü niye kızarmadı mavişlikler var:)
gfs de böyle bir sinyal yok ikisi mutabık olmalı böyle büyük sistem en az 6-7 gün öncesinde istikameti varlığı çöküş alanı ortak olmalı biri verip bizi bozaraa bozana evrilir mucurum olur
-
192. saatte küçücük bir düzenleme( Birleşik Krallık ve batısında) efsaneyi indirir
ama hocam işte bu detaylar bize yaramayan şekli ile vuku buluyor kalıyoruz böyle mucurumlara
-
Beşirli 230 mt hafif yağış arası hafif kar atıyor
2026 -2027-2028-2029-2030 a selam olsun
-
trabzon akçaabat arası hem soğuma hem yağış anlamında beklediğimden çok daha iyi
mamat-karlık-aynene tepesi gibi yerlerde olmak vardı
hem deniz hem soğumaya bağlı sıcaklık sorunu daha az oluyor ve her türlü manzara deniz karşıda kar zevki o biçim acil arsa alıp ev dikip yaşamak lazım
-
Konumum adına son yılların en büyük fiyaskosu yaşanmaya devam ediyor. Beklenen örtüden 20 cm geride devam ediyoruz. An itibariyle yağış hep durdu, yağarkende tozakliyordu zaten. Şu an etraf açıldı, radara göre 3-4 saat yağma ihtimali yok.
Normalde şu an doya doya sin sin yağması lazımdı
-
Trabzon akçabat mis mis bomboş körolası mucurum böyle dev bir sistem yanaşacak ve izleyeceğiz saç baş yoldurur ama ben mucurumu özümsediğim için alttan kotarıyorum vs baba baba açığa bak lanet olası gudduk