Maşallah dogu karadeniz çok iyi ama orta Karadeniz boş
Sistem benim gözümde kaçıyor ufak dokunuşunu Samsun sevmez Giresun ve doğusu sever örtü ihtimali buralarda sahil dahil yüksek tam netleşince bakarız Samsuna
Maşallah dogu karadeniz çok iyi ama orta Karadeniz boş
Sistem benim gözümde kaçıyor ufak dokunuşunu Samsun sevmez Giresun ve doğusu sever örtü ihtimali buralarda sahil dahil yüksek tam netleşince bakarız Samsuna
Katılıyorum Osman bey daha da doğulayıp Kafkaslar’a atıp bizi sinir edebilir o değilde şu anda ecm nin gfs den daha iyi olduğu bir duruma gelmemiz de trajikomik
Rize bileti bakıyordum yavaştan kuruttum o tarafı
Sistem için görüşüm olumsuz yönde doğulama ihtimalini baskın görüyorum yüksek ihtimalle olacak senaryo sistemin biraz daha doğulaması soğukların ve yağışların kırılması vur geç tarzı bir sistem ile Doğu Karadeniz kıyılarında örnek veriyorum en iyi olasılık Rize de 5-10cm kar kalınlıkları gibi bir beklentim var Samsun ise şuan pota da yani en son gfs güncellemesi ile 10-15cm hayal değil ama potadan çıkacağını düşünüyorum samsun vur geç sistemleri sevmez bana göre gfs iyimser kalıyor umarım yanılırım teşekkürler
300-400km batılasa bölgemiz için çok daha iyi seviyeye gelir
1 Saat önce hasköydeydim buraya görsel beklesemde bu kadar beklemiyordum
Hocam araç i20n mi? Ateş ediyor maşallah 🧿 🪬
Evet teşekkürler kürüyor mu diye baktım yerinde Öndeki mekanik kilit yardımcı oluyor 🩵
Sabah Canik Dağlarında Ufak bir gezinti yaptım
600-750 Rakım aralığı denize bakan 600 rakımlarda sadece görsel kar vardı az iç kesimde 550 de dahi örtü mevcuttu
750 Rakım da 15-20cm örtü vardı
Fotolarda biraz cıvıklık var hepsi 600 650 rakımdan
Buda Kısa bir video
Samsun 250-300 Rakım
Tam Konum neresi?
Düşüş güzel oldu max 25 gördüğümüz gün 13 derece ile devam ediyor
Gfs sağlam döndü abartı döndü şimdi mutabık olunması önemli yarın akşam az çok genel tablo netleşmiş olur çok kırpılmaması dileğiyle.
Dostum onun irtifa algısı yok kocadağ iyi kar alacaktır
Kocadağ sıcaklık düşeceğine artıyo
Mgm mi hatali kendisinden 500 metre alcak istasyon arasında 1 derece var
Bir hata yok sıcaklık doğru deniz çok sıcak olduğundan maalesef deniz etkisi havayı ısıtıyor en pik yağış anında bile 2 derece altına inmedi yağış etkisini kaybedince fırlaması normal akkuş aynı rakım olmasına rağmen karasallık ile güzel kar aldı
Gölyayla yağışı çok az alan bir bölge kıyıya uzaklığı ortalama olan yaylalar da hali hazırda 30-50cm aralığı var sistem sonunda 80cm gören yerler olacaktır
40mm yağış miktarını geçtik uyarı gelmeyince
Meşe Tesisleri 10mm oldu gürgenyatak direk kütlenin merkeziydi en az 50mm olmuştur yağış daha çok dağlarda kaldı
Arkadaşlar Bresser Meteoroloji istasyonumu 2.istasyonu almam ve koyacak başka yerim olmaması nedeniyle satıyorum önceliğim Samsun da olan arkadaşlar veri kıyaslamak amacıyla ilgilenen olursa özelden yazabilir ayrıca başka yerlerede kargolayabilirim istanbuldan isteyen var ama önceliğim Samsun ve Karadeniz de olan arkadaşlar genel sorayım dedim teşekkürler
Yaz yağışı böyle belirsiz oluyor işte Çarşamba girişi kaymağı yedi en az 150mm yağmıştır.
Haziran ayı 0 mm geçtikten sonra Samsunlular cumartesi için ilk belirtiyi görüyor