Futbola Dair Her Şey [2023]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar sakin.

    Önceki hafta Fenerbahçe kaybetti. Ardından Avrupa'da da kaybetti. Bu hafta da aynısını Galatasaray yaptı. Bunda bir anormallik görmüyorum.

    Adana deplasmanında da Fenerbahçe yine kaybedebilir diye düşünüyorum.

    Bunlar olağan süreçler.

    Çok abartılı tepkiler veriyor iki takım taraftarları da. Bence nedeni yine adi medya. Çünkü öyle şeyler konuşuldu ki, yok Fenerbahçe ve Galatasaray kendi aralarında yapacakları maçlar haricinde her takıma bariz üstünlük kuracakmış, her takımı hallaç pamuğu gibi atacakmış, şampiyonu kendi aralarında yapacakları maçlar belirleyecekmiş. Miş te miş. İnsanlar da gerçekten takımlarımız kusursuz sanıyor.

    Ne bunlar, Madrid Barcelona mı?

    Ki onlar bile kusursuz olamadılar hiçbir zaman.

    Birde üzüldüğüm bir konu daha var.

    Volkan hoca fenerli olduğu için bizi yenmeye zorladı diyen arkadaşlar var.

    Aynı arkadaşlar iki hafta önce Rize Fenerbahçe yi sadece bir kez yendi, o da Galatasaray'ın çocuğu Okan hoca zamanında diyordu.

    Yani Okan hoca Fenerbahçe'yi Anadolu takımıyla yenerken alkış, volkan aynısını yapınca tu kaka.

    Olmaz arkadaşlar, lafım Fenerbahçe içinde geçerlidir, sana bilenerek geleni de yeneceksin, sahaya teslim olup çıkanı da.

    Kaybedebilirsin, bu da futbolun doğasında var. Sen kazanırken zaten öteki de kaybetmiş oluyor.

    Futbol biz erkekler için bir hobidir, hobi olarak da devam etmeli.

    Şimdi diyebilirsiniz, geçen hafta Trabzon sizi yenerken tüm futbolcular sözleşmelerini feshedip gitsinler diyen sen değil miydin şimdi bize mı tavsiye veriyorsun.

    Yine aynı fikirdeyim, yenilebilirsin, ama ezilerek, fark yiyerek ve skora isyan etmeden yenilemezsin.

    Öyle yenilirsen, bir daha toparlanamazsın ve şampiyonluk gider.

    Galatasaray bu akşam yenilmiştir, ama ezilmemiş, fark yememiştir. Bunun altından kalkacak kadrosu ve kalitesi de var bana göre. Ayrıca yenilgiye rağmen ben lider kalma ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum.

    Olur da Fenerbahçe kazanabilirse bile, sadece bir hafta önceki duruma geri dönülmüş olur.

    Tüm bunlardan bağımsız olarak, iki Bayern maçındaki oyunundan ötürü Galatasaray'ı tekrar tebrik ediyorum, gerçekten göğsüm kabardı. Hayırlı akşamlar arkadaşlar

  • Geçen hafta Trabzon maçında skor 1-0 dakika 45+ syzmanski'nin penaltısı verilse devreye 1-1 girecektik belki, belki ikinci yarı o moralle oyunun çehresi değişecekti. Ama berbat oynadık rakibi taktir ettik, bunlara sığınmadık. Gayet tarafsısız. Cumhuriyetin ilk yıllarına mı gittik yoksa premier ligden örnekler mi verdik. Forumun takdirine bırakıyorum

    Yorumlarımız yukarıda hakem bahane değil çıkıp kazanacaktık deyip takımımızı eleştirdik. Hatta hakem hatalarında bile kendi oyuncumuzun alması gerektiği kırmızı karta kadar eleştirdik. Ancak net penaltı pozisyonunu paylaşan bir arkadaşımızın yorumuna gülücük atmak en basit tabirle dalga geçmektir. Penaltı değil dersin, yorum yaparsın, örnek gösterirsin. Ama gülmezsin. Her neyse en tarafsız ve en doğru Fenerbahçeli kıymetli arkadaşlardır :)

  • Yorumlarımız yukarıda hakem bahane değil çıkıp kazanacaktık deyip takımımızı eleştirdik. Hatta hakem hatalarında bile kendi oyuncumuzun alması gerektiği kırmızı karta kadar eleştirdik. Ancak net penaltı pozisyonunu paylaşan bir arkadaşımızın yorumuna gülücük atmak en basit tabirle dalga geçmektir. Penaltı değil dersin, yorum yaparsın, örnek gösterirsin. Ama gülmezsin. Her neyse en tarafsız ve en doğru Fenerbahçeli kıymetli arkadaşlardır :)

    Bizim yorumlara da çok gülücük atıldı arkadaşım.

    o zaman duyar kassaydın keşke be...

  • Yorumlarımız yukarıda hakem bahane değil çıkıp kazanacaktık deyip takımımızı eleştirdik. Hatta hakem hatalarında bile kendi oyuncumuzun alması gerektiği kırmızı karta kadar eleştirdik. Ancak net penaltı pozisyonunu paylaşan bir arkadaşımızın yorumuna gülücük atmak en basit tabirle dalga geçmektir. Penaltı değil dersin, yorum yaparsın, örnek gösterirsin. Ama gülmezsin. Her neyse en tarafsız ve en doğru Fenerbahçeli kıymetli arkadaşlardır :)

    Niye hocam hava forum bana gülücük emojisi koyma hakkı vermiş ben de onu kullandım. Bu yüzden hava forum disiplin kurulu beni yargılayacaksa yargılayabilir alnım açık 😅 Ayrıca bir duran top organizasyonu ve o bölgeye özel yağmur yağsa çime düşmez. Hataylı oyuncu topun geldiği yönde arkasında İcardi var. Ne görüyor ne de biliyor. Adım atarken ayak ayak üstüne geliyor. Buna penaltı çalınsa ben sana her korner de ya da duran topta penaltıya sebep kareler sunarım. Benim görüşüm penaltı değil.

  • Narsil hocam, Galatasaray maçlarının olduğu zamanlar Moderatör'lükten kendinizi biraz alıkoysanız daha isabetli olacaktır. Sürekli bir gerilim oluyor mesajlarınızdaki tarafgir tutumunuzla, bunu gecen sezon da dile getirmiştim ama yine değişen birşey yok. Eğer bu şekilde taraflı yorumlara devam edecekseniz, benim de buradaki Galatasaray'lılara ilk ve son sözüm Futbol sayfasına Galatasaray'lı hiçbir forumdaş yorumda bulunmasın.

    • Offizieller Beitrag

    Narsil hocam, Galatasaray maçlarının olduğu zamanlar Moderatör'lükten kendinizi biraz alıkoysanız daha isabetli olacaktır. Sürekli bir gerilim oluyor mesajlarınızdaki tarafgir tutumunuzla, bunu gecen sezon da dile getirmiştim ama yine değişen birşey yok. Eğer bu şekilde taraflı yorumlara devam edecekseniz, benim de buradaki Galatasaray'lılara ilk ve son sözüm Futbol sayfasına Galatasaray'lı hiçbir forumdaş yorumda bulunmasın.

    Yani diyorsun ki hocam herkes sütten çıkmış ak kaşık ama ortalığı karıştıran ben :) Valla hocam her birey kendi düşünür kendi karar verir kimsenin bir abiye hamiye ihtiyacı yoktur. Burada Galatasaray adına yorum yapan değerli forumdaşlarım var ister kendileri hür iradeleriyle konuya yazmaya devam ederler isterseler de bir abi dedi diye yazmak istemezler. Beni hedef alıyorsunuz da ben diğer takımlardan hedef aldığınız kişileri pek göremedim yoksa gözler sadece benimi görüyor:)

    Bu arada bugün yaptığım hiçbir yorumda gerilimi başlatıcı olduğumu da düşünmüyorum, Moderatörlükten alıkoymakta ney onuda anlamadım. Şunu defalarca dile getirmişizdir moderatör dediğiniz kişide bu ben olayım bir başkası olsun forumun üyesidir. Üzgünüm istediğiniz cevap olmayacak ama ben futbolseverim bu konuda kimseye saygısızlık etmedim, kimseye boş yere uyarı yazısı da yazmadım, kimse başka takımı tutuyor diye de ayırt etmedim, hatta en çok tartıştıklarım genelde Fenerbahçelilerdir. Fatih hocam hatırlar. Dolayısıyla yorumlarıma devam edeceğim. Bende size bir tavsiye vereyim ortalığı karıştırıcı değil toplayıcı ve birleştirici olun zira yaşınız 35lerin üzerinde. Kimseyi yaftalamayın kimseyi zor durumda bıraktırmayın, kimseyi de haksız yere birilerinin önüne atmayın.


    İyi forumlar

  • Boşuna yormayın kendinizi hocam. Bir şekilde yenildik. En çok hata bizde ben ona bakarım. Burada on tane penaltımız verilmese Galatasaraylılardan başka hemen hemen kimse ağzını açıp bir kelam etmez. Ama lehimize es geçilen pozisyonun p'si olduğunda konu Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar gider. 😁.

    Galatasaray aleyhine hata olduğu zaman neden ağzımı açayım ki? Bir Fenerbahçe taraftarı olarak her fırsatta MHK ve Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet ediyoruz. Beşiktaş stadyumdan tezahüratlarla kovdu. Kendilerinden tek memnun olan camia Galatasaray. Erden Timur'un iddialarını araştırın diyoruz ona bile tenezzül etmiyolar. Erden Timur da ısrarcı değil iddialarının araştırılmasında kaldı ki ben öyle bir şey söylemedim diyormuş yakın çevresine.


    Bu düzenin değişmesi için çaba göstermeyen herkes halinden memnun demektir bu kadar basit.

  • Galatasaray aleyhine hata olduğu zaman neden ağzımı açayım ki? Bir Fenerbahçe taraftarı olarak her fırsatta MHK ve Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet ediyoruz. Beşiktaş stadyumdan tezahüratlarla kovdu. Kendilerinden tek memnun olan camia Galatasaray. Erden Timur'un iddialarını araştırın diyoruz ona bile tenezzül etmiyolar. Erden Timur da ısrarcı değil iddialarının araştırılmasında kaldı ki ben öyle bir şey söylemedim diyormuş yakın çevresine.


    Bu düzenin değişmesi için çaba göstermeyen herkes halinden memnun demektir bu kadar basit.

    Büyükekşi ile Galatasaray'ın arasının olduğunu ve iddiaların araştırılması noktasında ısrarcı olmadığını söylemişsiniz. Biz iddialar araştırılsın, hatta savcılık soruşturma başlatsın dedik bu konuda. Mevcut tff ile ilgili de memnuniyet açıklaması yaptığımızı hatırlamıyorum ancak sayın Ali koç'un pekte uzak olmayan bir tarihte hem de Galatasaray hariç hemen hemen tüm spor kulüplerinin yanında olduğu şöyle bir açıklama var.

    Teknoloji bu yüzden güzel bir nimet. Bizler unutmuş olsakta arşiv unutmuyor :). Son sözü Ali Koç söylemiş :)

  • Abi kırmızıdır penaltıdır ben bilmem ben hala bu kazımcan ın hala nasıl bu takımda ilk 11 oynayabildiğini merak ediyorum dünya kadar top kaybı vs Okan hoca ayrı bir vaka zaten.

  • Büyükekşi ile Galatasaray'ın arasının olduğunu ve iddiaların araştırılması noktasında ısrarcı olmadığını söylemişsiniz. Biz iddialar araştırılsın, hatta savcılık soruşturma başlatsın dedik bu konuda. Mevcut tff ile ilgili de memnuniyet açıklaması yaptığımızı hatırlamıyorum ancak sayın Ali koç'un pekte uzak olmayan bir tarihte hem de Galatasaray hariç hemen hemen tüm spor kulüplerinin yanında olduğu şöyle bir açıklama var.

    Teknoloji bu yüzden güzel bir nimet. Bizler unutmuş olsakta arşiv unutmuyor :). Son sözü Ali Koç söylemiş :)

    Tqrih pek uzak olmayabilir ama video 4 yıllık.

    Büyükekşi 2022 de federasyon başkanı oldu diye biliyorum ama güzel nimet teknolojiye bakmak gerek.

  • Büyükekşi ile Galatasaray'ın arasının olduğunu ve iddiaların araştırılması noktasında ısrarcı olmadığını söylemişsiniz. Biz iddialar araştırılsın, hatta savcılık soruşturma başlatsın dedik bu konuda. Mevcut tff ile ilgili de memnuniyet açıklaması yaptığımızı hatırlamıyorum ancak sayın Ali koç'un pekte uzak olmayan bir tarihte hem de Galatasaray hariç hemen hemen tüm spor kulüplerinin yanında olduğu şöyle bir açıklama var.

    Teknoloji bu yüzden güzel bir nimet. Bizler unutmuş olsakta arşiv unutmuyor :). Son sözü Ali Koç söylemiş :)

    Ali Koç geçmişinin hatalarla dolu olduğunu kabul eden birisi ve bu video ikinci başkanlık yılında hatta birinci yılının ikinci yarısı bile olabilir. Ne yönetimler aynı ne mevcut koşullar.


    Bu konu özelinde evet savcılık soruşturma başlatsın dediniz. Sorun şu ki sadece demekle kaldınız. Fenerbahçe yönetimi bunun için tüm girişimleri yapıp bizzat Ali Koç da 3 dava açtı. Buyurun izleyin Erden Timur gerekeni yapmış mı.


    Bir camianın TFF'den memnun olduğunu belirtmek için memnuniyet açıklaması yapmasına ihtiyacı olmadığını burada hepimiz biliyoruz onun için birbirimizin aklı ile alay etmeyelim lütfen. Daha geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Hatayspor maçında Fenerbahçe lehine yanlış kararı düzelten yardımcı hakem kendisine maç verilmediği için istifa etti.


    Geçen sene ligi bitirtmeyiz elimizde belgeler var dedi şimdi öyle demedim diyor. Arşivin unutmadığını Erden Bey'e hatırlatmak gerekir.

  • Skordan Bağımsız auf Instagram: "“NET BİR PENALTI” İcardi’nin penaltı beklediği pozisyon hakkındaki düşünceleriniz neler?✍️ 📹 TV8,5 YouTube | @firataydinus #icardi #penaltı #galatasaray #fırataydınus"
    1,566 likes, 91 comments - skordanbagimsiz on November 11, 2023: "“NET BİR PENALTI” İcardi’nin penaltı beklediği pozisyon hakkındaki düşünceleriniz ..."
    www.instagram.com


    Eğer bu pozisyon Galatasaray’ın önde olduğu dakikalarda olsaydı da aynı yorumu yapar mıydı acaba.

  • Bu gece Galatasaray'ın kaybetmesi biraz olsun takımı rahatlatır saha içinde. Yine de evinde tüm maçları kazanan Adana Demir, Fenerbahçe'nin de bariz eksikleri nedeniyle maçın favorisi. Yenmek için biraz Livakovic performansı lazım. Hatayspor vs Altay reaksiyonu lazım yarın. Gol buluruz ama yeriz de. 2 gol bulan kazanır maçı. 1-1 skor tahminim. Stoper de Mert orta saha da Ferdi şart. Belhanda bizim savunma zaafiyetini ara pasları ile değerlendirecektir. Çok zor maç. 1 puan bile altın değerinde bence. Nasip bakalım

  • Bu gece Galatasaray'ın kaybetmesi biraz olsun takımı rahatlatır saha içinde. Yine de evinde tüm maçları kazanan Adana Demir, Fenerbahçe'nin de bariz eksikleri nedeniyle maçın favorisi. Yenmek için biraz Livakovic performansı lazım. Hatayspor vs Altay reaksiyonu lazım yarın. Gol buluruz ama yeriz de. 2 gol bulan kazanır maçı. 1-1 skor tahminim. Stoper de Mert orta saha da Ferdi şart. Belhanda bizim savunma zaafiyetini ara pasları ile değerlendirecektir. Çok zor maç. 1 puan bile altın değerinde bence. Nasip bakalım

    Son taktik idmanda samet osterwolde 2lisi yer almış stoper hattında. İleri hatta varlık gösteremezsek Allah yardımcımız olsun çok zor işimiz.

  • Fenerbahçenin işi çok çok zor Livakovic ve ileri dörtlü gününde olursa anca öyle puan alınabilir.Aksi taktirde bu eksiklerle en iyi ihtimal bir puan gibi duruyor.Öte yandan Galatasaray maçını izledim hakemin iki taraf adınada bariz hataları var ,başta Barış’ı atacak sonra son dakikada ki penaltıyı verecek.Kırmızı verilse penaltı olur muydu bilinmez penaltı atılsa memnun olunur muydu yine bilinmez ama şunu biliyorum ki Galatasaray ve Fenerbahçe son maçlarında oynadıkları oyunları oynasınlar ligte ki diğer takımlara heyecan katarlar.Hem Okan hem İsmail hoca da bazen ne b ne c planı bulunuyor çoğu zaman bireysel yeteneklerle geldiler bu puanlara.

  • Son taktik idmanda samet osterwolde 2lisi yer almış stoper hattında. İleri hatta varlık gösteremezsek Allah yardımcımız olsun çok zor işimiz.

    Kardeş çözüm bulacak o da hocanın işi gerekirse rakip üstüne geldiğinde beklerin çakılı kalacak veya birini ileri çıkaracaksın Mert yarı bek yarı stoper olup altı numaranı da stopere çevireceksin.Olmuyorsa Sametle vakit kaybetmeyeceksin veya bakacasın Samet Montella zamanında nasıl oynamış milli takımda nasıl performans göstermiş.İsmail hoca iyi güzel ama eksik.Aynı şey bizim ligin hocalarının hepsinde var , tek plan ve çaresizlik.