Bizim sistem işi hikaye olacak gibi

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Atlantik siklonlarından ömrüm boyunca nefret etmişimdir zaten neyse şuan parazitler görünüyor bakalım vade yakalaştıkça atlantik nasıl bir hal alacak GFS -
ECMWF bekliyoruz
-
Bizim sistem işi hikaye olacak gibi
Tek güncelle gelmediği gibi tek güncelle hikaye de olmaz
-
Adım adım arkadaşlar ECMWF i de görelim hele..
-
15 Şubatla iligili beni de rahatsız eden şeyler var bodoslama bir sistem inişi şu anda zor görünüyor
-
Tek güncelle gelmediği gibi tek güncelle hikaye de olmaz
Bize sistem gelmeyeceği zaman tek güncelde belli oluyor
-
Ecmf de gfs ye uyacak başka napacak ki,
o değilde artık standartımız değişti bundan sonra artık sahilimize doyasıya şöyle 20 cm yukarı kar yağışı inancım tükendi sayılır en azından iki senede bir yağardı
-
maalesef düşündüğüm senaryoları bu akşam gfs teyit etti. Grönland blokajı ve bazı izlanda kökenli parazitler sibirya ihtimalini devre dışı bıraktı. Böyle olunca da ay ortası beklentiler zayıfladı. Dileğimiz ecmin buna uymaması.
Bagacaz dostum
-
Modellerin içinde en iyisi ukmo bu akşam .
-
sabah 5-6 gibi kalkmak lazım erken saatlerde havadada olsa görürüz sanırım hava ısınmadan
-
Bize sistem gelmeyeceği zaman tek güncelde belli oluyor
Şu diyagrama bakılırsa güzel sistem gelecek gibi
O zaman geleceği zaman da belli oluyor
-
Bazı arkadaşlar totem mi yapıyor içini mi döküyor anlamadım devamlı olumsuzluk pompalıyor..
Atmosfer hakkında hiçbir zaman peşin hükümlü olmayın..
2001-2002 mi neydi Samsuna ard arda günlerce kar yağdı konumumda 1.5 metre kar yağdı.. O kış okullar günlerce tatil oldu.. Kar aşkım o kadar pekişti ki orada, o kışı birkaç kış aradı gözlerim ama ortalama her sene 15 cm lik sistemlere alışınca daha da aramadım..
2021 de 70 cm kar yağdı.. Artık 15 cm yağacak karlar beni kesmez dedim..
2022 de 2 ayrı sistemle 40 ar cm sistem aldık.. Dedim devran döndü artık 15 cm lerin yerini 40 lar 70 cm ler alacak dedim..
Sonra.. Sonra devran tersine döndü 2024 hele havada tek tük kar tanesi gördüm ilk defa yerde kar görmedim..
Bu sene yerde 2-3 kez yağdı tuttu güneş açar açmaz eridi.. Buna da şükür dedik sonuçta geçen sene hiç göremedik..
Demem o ki atmosfer bu bu sene yağmaz seneye yağar, bu ay yağmaz bir daha ki ay yağar.. Azdan az çoktan çok ne olursa amenna deyip tadını çıkarın..
Atmosfere kızmakla sorun çözülmez atmosfer bildiğini okur!
-
Modellerin içinde en iyisi ukmo bu akşam .
Hiç alakası yok bence. Görüntü olarak cazip gelsede bize gelene kadar şekil drğiştirir.
-
Bu havada trabzon sahil kesime kar yagma ihtimali yoķ kimse uutlanmasin bosuna
-
Gfs ortalama daha iyi. Bir kez kötü çıktı sundu diye nedir bu olumsuzluk daha vade uzun sonra üzülüp ağlarsınız şimdi erken milletin de enerjisini düşürmeyin artık yeter
-
Bazı arkadaşlar totem mi yapıyor içini mi döküyor anlamadım devamlı olumsuzluk pompalıyor..
Atmosfer hakkında hiçbir zaman peşin hükümlü olmayın..
2001-2002 mi neydi Samsuna ard arda günlerce kar yağdı konumumda 1.5 metre kar yağdı.. O kış okullar günlerce tatil oldu.. Kar aşkım o kadar pekişti ki orada, o kışı birkaç kış aradı gözlerim ama ortalama her sene 15 cm lik sistemlere alışınca daha da aramadım..
2021 de 70 cm kar yağdı.. Artık 15 cm yağacak karlar beni kesmez dedim..
2022 de 2 ayrı sistemle 40 ar cm sistem aldık.. Dedim devran döndü artık 15 cm lerin yerini 40 lar 70 cm ler alacak dedim..
Sonra.. Sonra devran tersine döndü 2024 hele havada tek tük kar tanesi gördüm ilk defa yerde kar görmedim..
Bu sene yerde 2-3 kez yağdı tuttu güneş açar açmaz eridi.. Buna da şükür dedik sonuçta geçen sene hiç göremedik..
Demem o ki atmosfer bu bu sene yağmaz seneye yağar, bu ay yağmaz bir daha ki ay yağar.. Azdan az çoktan çok ne olursa amenna deyip tadını çıkarın..
Atmosfere kızmakla sorun çözülmez atmosfer bildiğini okur!
Hava havai bir şeydir. Ortalamaya bakınca yaş olarak burada orta yaş sayılırım artık. Hava durumu ve iklimin ayrımını yapamayan arkadaşlar var. Her güncellemede isyan her güncellemede ah vahlar. Yaşadığımız coğrafya belli. Burası kuzey Amerika, iskandinavya, kuzey Rusya değil. Bizim çocukluğumuzda da bu böyledi.
Geçmişe baktığımızda da art artda iyi geçen kış ayları nadir. 2002, 2004, 2008, 2012, 2015, 2016, 2020 vs gibi gibi. Zaten coğrafyamızın gerçeği bu. 2 sene önce mart ayında 1,5 günlük kar yaşamadık mı, 2020 Şubat ayı doğu Karadeniz efsanesi yaşanmadı mı? Bu hep böyleydi. Yarın da böyle olacak, buna eminim. Atmosfer bir denk gelme yeri, bir güncelleme ile strese yapmayın. 300-400 metre yukarılara çıkınca zaten hepimiz iyi kötü bir şeyler görüyoruz.
-
ne yaptı ne etti yine istanbula güzel kar yağdı
-
ECMWF kral lakabını niye almıştır biliyormusunuz.Kim ne verirse versin hiçbir modeli takmaz,ve bütün modelleri ip gibi peşine dizerdi.Tek şart eco ısrar etmeli:)
-
ne yaptı ne etti yine istanbula güzel kar yağdı
Yok yağmadı medya abartısı
-
radarda kütle kalmadı şaka gibi
-