Çaylar yanmış daha fiyat belli olmamış haftaya çayları almaya başlıyorlar. Neye göre kime göre. Sağlam zam yolda.
Çayların 15-20 mayıstan önce toplanmaya başlanacağını sanmıyorum havalar bir süre de sisli çiseli serin geçecek gibi duruyor çayın büyümesi durdu. Dediğin gibi yüksek kesimlerde erken filiz veren çayı don vurmuş bazı yerlerde bakalım ne olacak
Saat saat modellerin 850 hpasima nerden bakıyorduk
Meteopt den. Kıyılar özelinde Rize’de gece 12 den önce kky başlamaz. Gece saatlerinde -5.7 -6 giriyor be gece Gfs yağışı da soğuğu da bi tık güçlendirdi
Hava açtı köyde de 2 derece şuan gece 0 a vurur muhtemelen kapanmazsa hava ama çaya çok zarar veremiyor önceki senelerde de gördüm 4. El vermez en fazla yoksa Mayıs çayında az gerileme olur ama fındık gitti
Çaya zarar verebilir çünkü baya filiz açtı çay geldi resmen. Normalde filiz vermediği için çaya zarar gelmiyordu ama özellikle 300 m ve üstü için risk var bence
Bugün 300 rakımda mükemmel yoğunlukta lapa lapa kar yağışı izledik şuan da hafif ve orta şiddette yağışlarla yağmur görüyoruz akşam bakalım şov olur mu seyirlik
300 rakım olduğuna emin miyiz ? Çayelinde benim köy 200 m 3 dereceye anca düştü sabah. 500 m seviyesinde bile kar düşmedi
Gfs hakkında yanlış konuşan olmuş 😂 gfs sogumayı en iyi veren model şuanda
Ara güncellemelerinde -9 dahi var şuanda modeller arası sıcaklık mutabakatı yok sinoptik dahi tam oturmadı muhtemelen soğuma gfs gibi olur
Hocam ben özellikle Rize ve doğusu için demiştim. Ama gece güncelinde soğuma biraz daha güçlenmiş gibi. Ama çok ufak 0.3 lük değişimler bile karın cinsini falan değiştirir
Seni gömer bence Rizeye çok güzel yağışı çakıştırmış akşam ve geceye denk geliyor 0 derece civarında gezecez gibi kıyılar için bile umutluyum gece olduğundan yoksa Mart'ta -8 de cırt yani
Ben hala gfs gibi geleceğini sanmıyorum. -7 küsür olması lazım örtülü kar olması için konumumda-6.8 bile kurtarmıyor 😄