Atakum'da hava acayip kapattı.
Posts by Serhat.
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ben de domates biber fidelerimi balkondan içeriye alayım bari 😀
-
-
Bunu hissettim sanırım. Gürcistan'da olmuş.
-
10 dakika önce hafif bir sallandık sanki. Hisseden oldu mu? Ben Atakum'da hissettim.
-
Samsun çevresindeki kayda değer depremler. En ciddi olanı 1942 Tokat depremi. O zamanlar muhtemelen yapı tarzları betonarme olmadığı için can kaybı 3000 olarak kayda geçmiş. Allah muhafaza bugün olsa daha ciddi sıkıntı yaşanır. Tabi KAF üzerinde yer alan segmentlerin kırılma ortalaması 250 yıl. Yani bizim neslimiz ciddi bir deprem görmeyecek.
-
Ben de buna tutuluyorum.
-
Konya Fayı var o bölgede haritaya koyulmamış ama MTA yer bilimleri sitesinde çıkıyor konya fayı ve tuz gölü fayı
-
5.derece deprem hattinda da deprem olabiliyor diye biliyorum ama büyüklük olarak en fazla 3 civarı falan yani
Doğrudur, gündem deprem olunca en ufak farklılık dikkat çekiyor. Normal bir zamanda olsa kimse Samsun'da, Batum'da ya Konya'da olan 3'lük depremleri dikkate almaz.
-
Obruklar yüzünden deprem oluyor demek istemiş. Zaten o bölgede yani Konya ovasında deprem olmasının başlıca sebebi çöküntü depremleri.
Anladım Kerem onu da ben öyle olmadığını düşünüyorum. Obrukların oluşturduğu sarsıntı kandilli rasathanesinin ölçümüne girer mi bilmiyorum. Aslında biz sadece DAF ve KAF ı biliyoruz. Demek istediğim acaba İç Anadolu bölgesinde de aktif faylar var mı? hasan dağında 2021 kasımında volkanik hareketlenme yaşanmıştı. o bölgede de bilmediğimiz şeyler var gibi. Bugün dört jeolog, cenk yaltırak, şener üşümezsoy, Naci görür ve Celal Şengör Marmara için bambaşka şeyler söylüyor. Hatta medya üzerinden kavga ediyorlar. Çok zor bir konu.
-
Konya'da içten ice derin obruklar meydana geliyor belkide sebepleri bu olabilir. Sonuç olarak büyük çöküntüler meydana geliyor.
Obruklar yer altı sularının bilinçsiz tüketimi ile ilgili depremle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
-
Ülkemizdeki aktif faylara en uzak bölge Konya'da gece yarısı deprem olmuş. Buyur işte, deprem matematiği en zor olan konu. Belki de haddime değil ama bildiklerimizin hepsi çöp.
-
Enerji birikimi haritası
Bu Kuzey Anadolu fay hattını gösteriyor sanırım. Erzincan'ın doğusu ve Marmara sıkıntılı görünüyor.
-
Bugün Samsun açıklarında da iki küçük deprem oldu. Şimdi de Gürcistan'da oldu. Deprem matematiği en zor, tahmin edilmesi imkansız bir olay. Ancak büyük depremler gelmeden önce mutlaka çevresinde irili ufaklı mutlaka hareketlenme olur. Buna rağmen tam olarak yerini saatini kestiremeyiz. Karadeniz içindeki faylar hala muamma. Marmara bile o kadar riske rağmen hala tartışma konusu. Biri çıkıyor 6,5'dan fazla olmaz diyor. Diğeri 7,5 şiddetinde ve kırılmamış 4 fay var diyor. KAF'da sismik hareket batıda. Yani uzmanlar orta ve doğu bölgesinde uzun süre deprem beklemiyor. Çünkü faydaki enerji batıya taşınmış durumda. Bizim buralardaki en büyük deprem son olarak kırılan KAF'ın Tosya Ladik segmentinde olmuş. Bir daha 200 yıl ciddi bir deprem beklenmiyor bu kısmında. Önemli olan Karadeniz'in içinde yıkıcı deprem üretebilecek fay var mı? Buna dair derinlemesine bir çalışma yapıldı mı? Yani Allah korusun orta ve doğu Karadeniz sahil kesimleri komple doldurma.
-
Deprem tüm pskilojimi bozdu büyük depremden sallandı samsun korktum ertesi gün yüz felci oldum bugun 13. gün oldu gece hala panik atak geliyor yerimden zıplıyorum resmen sallanıyorum
Geçmiş olsun olsun Allah şifa versin. Reklama girmez sanırım. Çok ciddi panik atak hastalığı geçirmiş, uzun yıllar ne olduğunu bilmeden yaşan bir insan olarak Medical Park hastanesi Zekeriye Bahçe isimli doktoru öneririm. Panik atağı destek almadan atlatmak zor. Destek almanı öneririm, tekrar geçmiş olsun.
-
-
Samsun adına merkezde tatmin edici bir kar yağışı olmadı. 100 rakımda bu sefer kurtarmadı. Gece ve sabah 100 rakımda çok ince bir örtü vardı. 200 rakımdan sonrası için tatmin edici bir sistem oldu Samsun'da. Yine de düşen her yağışa muhtacız, kar, yağmur artık Allah ne verirse. Ancak ben bu kışı sahillerde -12 almadan kapamam. Geçen yıl 17-18 martta Samsun geceleri de olsa şov yapmıştı. Ben, bu yıl o tarihe kalmadan daha iyisi ile veda edeceğiz diyorum.
-
Yoğun kar yağıyor, hocam yoruldum camdan bakmaya halim yok yattım yataktan dükkanın güvenlik kamerasını kontrol ederek bakıyorum
Süper, inşallah dağılmadan bize de gelir. Ben de sınırı saat 2'ye koydum. 😄
-
Radar hatası, o olay yıllardır var
Öyle mi? Denk gelmemiştim. Bafra üzeri dolu görünüyor. Yağış durumu nedir
-
Bu nasıl bant böyle. Asıl oluşum arkasında yalnız. Denizin üzerinde yarım ay şeklinde. Güçlenip vuracak muhtemelen.