Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Samsun sahil yanlış hatırlamıyorsam geçen sene 1 kere havada görmüştü sadece aralık ayı bile geçen seneden iyi bu yıl için. Sadece ocak da alışılageldik şekilde en kötü mucur alırdık o olmadı bu yıl

• Tamam da bu iş Şubat ' a kalmaz diyen de sizdiniz .

Evet. Ve maalesef kaldı.

Yanıldım, her zaman da yanılgımı kabul ettim. Yine yanılacağım. Yine vazgeçmeyeceğim.

Çünkü, modellerin uzun vadesine bakıp, şu yorumlar da yapıldı.

-Birak karı yağmur zor

-Kış bitti. Vs.

Yanlış anlaşılmasın, bu yorumları yapan herkese saygım var, asla onları rencide etmeye çalışmıyorum. İşin daha tuhafı, hala da bunları diyenler haklı çıkabilirler.

Fakat, ben ve benim gibi bir kaç arkadaşım sizce hiç başarı yakalayamadık mi?

Şubata kalmaz demişim, mesela şubata kalıpta, 6-7 Şubat'ta diz boyu kar yaparsa, 6 gün gecikme için biz başarısız oluyor isek, kışı bitiren yada bu kış etkili sistem gelmez diyen ne oluyor.

Bunları biraz düşünün. Varacağınız her sonuç başım üstüne.

İsterse herkes linç etsin, ben yine tahmin üretmeye devam edeceğim. Çünkü başarılı olmak kadar başarısız olduğumda da keyif alıyorum. Kısacası meteorolojiden keyif alıyorum. Sistem geldi gelmedi diye, sevdamdan da vazgeçemem

• Eline sağlık abim :)

• Haklısın ,zaten dikkatle takip ediyorum sizlerin yazdiklarini..Sadece hodri meydan dediğiniz için yazdım aslında ,sonuçta atmosfer ne derse o oluyor .Rest çekmek galiba işin eğlence mizah tarafı yoksa siz de biliyorsunuz.Dedigim gibi takip ediyoruz ,başarılar tüm tahmincilere

• Geçmişe bakarken şunu fark ettim. 2021 ocak aslında aslında gördüğüm en sıcak aymış. Sıcaklık rekorunu 2021'de kırdık zaten ama sistemler geliyordu son 3 yıl gibi boş bir ay değildi(karlı gün sayısı son 3 yıla fark atar). Sıcaklıklar dengesizdi bir aşağı bir yukarı. Bundan ötürü fark etmemişim. Hatırlıyorum 2021'i durgun dönemlerde feci fönler almıştık 2000 metrede bile kar kalmadığı zamanlar olmuştu.

• Gfs hiç ödün vermiyor yüksek basınç ısrarı devam parça parça üstümüzde kuzeyde batıda dönüp dolaşıp duruyor bu görüntüsünü ile şubat şubat 15 gününü darmaduman etmiş