Yağiş samsuna özel oldu

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Epik durum
Akşam bütün merkez inşallah atakum da dahil olur
Mgm Wrf Akşam
-
Samsun'da şu ana kadar gördüğüm en garip sistem yukarılarda kar yok iç kesim Salıpazarı 100 Rakımda kar yok ama Merkez örtü almış demek oluyor ki bir hiçbir yerde şu an sıcaklık sorunu yok sadece radardan kütle takibi yapacağız Garip bir durum ilk defa şahit oluyorum milyonda 1 olurdu oda bu zamana denk geldi🤣
-
Atakum şaşırtmıyor
Eğitim fakültesinin ilerisi beyaz gerisi sonbahar
-
Mgm samsun hariç heryere uyarı vermiş
İyi birşey heralde
-
Sabah saatleri Eğitim Araştırma Hastanesi
-
Atakumla aynı rakımda olan tepelere bakıyom bizde kar var ora kurak
-
Sistem denizden geldiği için kütle alan yerler yağış alıyor. Haliyle sahillerin ilk açılışı yapması normal İlerleyen süreçte güneyli kütleler de olacak o zamanı bekleyin.
-
Yağmur, kar peşinde yorgunum dostlar. Atakuma çölü ve çölü olmayan yerler.
:)) -
Ha atakum ha atamaca çölü
-
Birde şöyle bir durum var örneği Canik üzerinden vereceğim..
Canik İstasyon 25 rakımda yağış anında 0-0.5 derece iken yine yağış alan ortalama 600 rakımda olan Canik Düzören ve Kaşyayla - 1 /-1.5 civarında gezindi.. Bu kadar rakım farkına rağmen daha fazla sıcaklık farkı olmamasının nedeni ne?
-
Samsun'da şu ana kadar gördüğüm en garip sistem yukarılarda kar yok iç kesim Salıpazarı 100 Rakımda kar yok ama Merkez örtü almış demek oluyor ki bir hiçbir yerde şu an sıcaklık sorunu yok sadece radardan kütle takibi yapacağız Garip bir durum ilk defa şahit oluyorum milyonda 1 olurdu oda bu zamana denk geldi🤣
Sırf kuzeyin_oglu pide yiyecek diye ha
-
- Official Post
Bu sabah Samsun Hasköy Vadi Evleri rakım 255 (alıntıdır)
Müthiş gerçekten çok iyi
-
Bazı sistemlerde sadece sahile yakın kesimler etkilenir. Mesela 22 aralık 2021 sistemi öyleydi. Yükseklerde kar yoktu sahile yakın yerlerde vardı
-
Sistem denizden geldiği için kütle alan yerler yağış alıyor. Haliyle sahillerin ilk açılışı yapması normal İlerleyen süreçte güneyli kütleler de olacak o zamanı bekleyin.
Bizim burada tam tersi şu an. Yüksekler coşuyor sadece
-
Birde şöyle bir durum var örneği Canik üzerinden vereceğim..
Canik İstasyon 25 rakımda yağış anında 0-0.5 derece iken yine yağış alan ortalama 600 rakımda olan Canik Düzören ve Kaşyayla - 1 /-1.5 civarında gezindi.. Bu kadar rakım farkına rağmen daha fazla sıcaklık farkı olmamasının nedeni ne?
Sebebi yağıştan dolayı dikey hareket buzdolabı kapağı açılıyor aşağıya soğuk kaçıyor
sıcaklık farkını bu yüzden kapatıyor nem de otomatikmen 85 90 civarlarından 99 civarına fırlıyor
-
Bizim burada tam tersi şu an. Yüksekler coşuyor sadece
Rüzgar dönünce giresun da şanslu gözüküyor aslında radar takibi yapmaktan başka şansınız yok Akşama doğru havanın soğuması ile beraber daha şanslı yerlerden bence.
-
Atakum istasyon 6 derece
Hafif Sağanak Yağışlı
Yağış
1.9
H
Nem
77
Rüzgar
17
-
Sırf kuzeyin_oglu pide yiyecek diye ha
Hala anlamıyorlar serhatım.Yok soğuk girdi yok kuzeyden geldi yok ordan aldı burdan kaçtı.Ahhh ahhhh
-
Akşam saatleri buralar şenlenir
-