İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 10 Ocak Çarşamba günü 850 hpa soğuğunun en güçlü olduğu saatlerin öğle vaktine denk gelmesi de büyük şanssızlık bence. Ancak yine de tüm şehrin kar göreceğini düşünüyorum dew point 1-2 derecelerde geziniyor. En şanslı olduğumuz dönem çarşambayı perşembeye bağlayan gece yağışı yakalayan örtüyü alır.

  • Konumum da aşırı bulutlanma olsa da yağış yok.

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • Günaydın arkadaşlar.


    Dün akşam lehimize dönen çalıştırmalardan sonra bu sabah hepsinin birden ciddi derecede bozmasıyla, dün akşam veya bu sabah veri akışında (balonlar) hatalı veri girişi olabileceğini düşünüyorum/umuyorum. Bunun sebebi olarak da UKMO yaklaşık 200. saatlerden beri (vadesi 168 saat ama gelişine göre) aralıksız sistemi dün akşam modellerin gösterdiği şekilde veriyordu. Tüm modelleri de bir bir yanına çekmişti. Şuan yaklaşık 120. saat vadesine geldiğimizde birden dramatik bir değişiklik oldu. 120-168 saat için şahsen en güvenilir bulduğum model UKMO'dur. Buradan iki yorum yapabiliyorum ya son 120'lik dönemde o kadar da güvenilir değil ve önemsememek lazım, ya da verilerde bir sıkıntı olabilir.

    Sabah bu konuya dikkat çekmeye çalışmıştım, sonrasında öğle çalistirmalarinda icon ve gfs de bozmaya devam edince hee öyle değilmiş demek diye düşünmüştüm.


    Sonrasında önce arpege sonra icon ara çalıştırması, en son da ecmwf ara çalıştırması pozitif yönde ilerleme gösterince heyecanla UKMO ve ecmwf-HRES beklemeye başladım.


    Sabahki veri akışının nasil hatalı olduğunu görmek isteyenler hemen UKMO günceline baksın, dün akşam kaldığı yerden devam ediyor 8)


    Yarin akşam önümüzü net olarak görebileceğimizi düşündüğüm çalıştırmalardan önce son güzelliği birazdan ecmwfden bekliyorum :)

  • Ukmo dönüşü bence güzel ve anlamlı. GFS oldum olası bozma konusunda hızlı ama düzelmede hantaldır. Eğer sistem toparlanırsa en son GFS gösterecek bunu ona takılmayın.