Barajlar %80 olmak üzere, Nisan yağmurları ile %85’i zorlayacağız gibi. Yaz kurak geçse de su sıkıntısı çekmeyiz gibi duruyor.
Posts by Karayel'ci(CEM)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Altunizade graupelli ❄️ -
1 Nisan 2022'de de yanılmıyorsam kar düşmüştü İstanbul'a
Bu arada hava mükemmel...
-
Kazlıçeşme SULU KAR ❄️❄️❄️
-
Bu kadar sıcaklık farkının tepkisi de olsun zaten ⚡️
Soğuğun keyfini çıkaralım, kışa son kez elveda diyoruz ❄️
-
Hocam donan yağmur olması için sıcaklığın 0 derece altına inmesi gerekmiyor mu?
Doğru, yer seviyesi sıcaklığı 0’ın altına iniyor ancak 6 Ocak 2017’de sistem kara dönerken öncesinde çıtır çıtır ses çıkaran donan yağmur gerçekleşmişti ki sıcaklık henüz sıfırın altında değildi.
-
-8 850hpa, -30 500hpa ve poyraz hakim yönlü rüzgarımız var. Kurtarırsa çiğ noktası sıcaklığı kurtaracak. Onu da -5 gösteriyor GFS.
Hızlı soğumaya tepki olarak yağmurun arasında ara ara su oranı yüksek graupele/donan yağmura dönecek bir sistem gibi görünüyor.
Ekstremliklerin tadını çıkaralım. Hasta olmayalım.
-
Güncel durumda özellikle Altay'da 500hpa kazığı yedikten sonra hakim rüzgar yönü poyrazı da dikkate alınca havada kar için bile temkinli yaklaşmak zorunlu.
İşin sistem kalitesi/efsaneleştirme kısmından ziyade ekstrem meteorolojik hadisenin keyfini çıkarmak yerinde olacaktır. Gerçekten 25 derecelerden gelip 2 günde kar seviyesine çakılmak nadir görülen şeylerden biri.
-
%70 %80 kar ihtimalleri vay bee
-
Sıra gecesi gibi sıcak bir akşam.. Eşarbını yan bağlama çalıyor havada...
-
3. cemrenin ilk tohumları..
-
Kemikleri ısıtıyorum ama 2 hafta öncesini de özlüyorum...
-
Rüzgar baya soğuk esmeye başladı güneşe aldanmayın kalın giyinin
-
Hayırlı sahurlar afiyet olsun
-
Hayırlı ramazanlar
Açlık siniri baş gösterdi yine
-
yarın için gündüz saatlerinde ciddi bir yağmur bekleniyor mu ?
Yağmur akşam saatlerinde gözüküyor ama ciddi bir boyutta değil
-
Yerde yine kara bastım bugün sistemi 1 haftaya tamamlamış oldum çok şükür
-
Biraz değerlendirme:
- Kıyı olarak 5-10 cm dendi 5 cm gördüm ancak yağışlar beklentimin altında kaldı.
- Hava Forum'a Twitter'da ciddi tepki verildiğini gördüm ancak bu forum abartılı yorum yapmadı hep ihtimalleri konuştuk ama İstanbul'a 1 mt kar gelecek demedi kimse. Bunun bir ülke sistemi olduğu hep söylendi. İnsanlar Altay fırtınası diye sadece İstanbul'a kar geliyormuş diye algıladıkları için ve okuma özürlü insanların yaygınlaştırdığı linç kültüründen Forum'da nasibini almış oldu tabi haksız yere.
- 500hpa sıcaklığının önemi kavranmış oldu. -12 -13 girse bile gündüz sıcaklığı 4 derecelere çıktığı oldu. Üst seviye soğuğu da baya önemli bir etmenmiş görmüş olduk.
- Sistem 1 hafta öncesinde diyagramda yoktu bile. Adım adım geldi. Son 5 gün gitti geldi gitti geldi. Son 48h kalaya (18 Şubat) kadar 500 hpa çekirdeği bile belli değildi. Bu yüzden her sisteme temkinli yaklaşmanın önemini gördük.
- Isı adası diye bir şey yok çünkü bu şehrin plaza semtlerine de kar yağdı.
- Sonuç olarak 2022'den sonra ilk defa takır takır yürüdüğümüz bir kar görmüş olduk buna da şükür. Barajları 75 yapacağız. Kurak Aralık ve Ocak'tan sonra rekor bir Şubat yaşadık. Mart'da sistem gelir gelmez ayrı mesele. Ben bu sistemde doya doya dolaştım. Kendimi 2026 kışına hazırlıyorum artık.
Elveda 2025, vesselam...
-
Asfalttan yürüyün 3 kere çanağı kırıyordum
-
Kısıklı-Çamlıca teleferiği için Beyaz Masa’ya başvuru yapacağım bu çıkışları kolaylaştırmamız lazım