Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sıyırıp giden şanssızlıklara üzülmeye gerek yok. Biraz ısınmak iyi gelecek. Ayın 15 sonrası ssw ve zonal rüzgar zayıflamaları sonrası büyük balık kovalama vakti. Ayın 10u için bile konuşmak çok çok erken modeller eski performansında olsa tamam böyle gider diyeceğim ama bu model performanslarına göre 8 gün çok uzak vade hatta 6 sistemi dahi uzak vadede. Büyük kovalama 15 sonrası olacak ancak endişem sıcak atak uzun sürerse tarımın zarar görmesi olur

  • Nao, cambazın ip üstünde yürüdüğü gibi nötr üzerinden yürüyor. Şu haliyle sistem almamamız ilginç gerçekten. Bu görüntü çok rastlanmaz. Ama şubat ikinci yarısı umarım soğukları alırız. Soğuklar kutupta güçleşiyor . İyi haber. İllaki bir yere patlayacak soğuklar. Mart ayındandan umutluyum yani soğuk geçmesi dileğiyle. Ramazan da geliyo onun için rahat rahat tutarız orucumuzu:) yazın hiç çekilmiyordu gerçekten

  • Yüksek basınç ne yapmak istemektedir amacı nedir nereye varmak istiyor:) her yuvarlak yüksek değildir ancak her yüksekte yuvarlak değildir:)

  • Teslim olmamam için tek tutar dalım bu kaldı. Söz konusu ecmwf olunca pekte sağlamda değilim.

    Galiba ayın 4'üne kadar direnmeyeceğim, yarında güncellemeler benzer gelirse akşama 10-11 defterini kapatırım.

    Hadi iyisin Gréy galibiyete yakınsın :hfyeni (18):

    Beklediğim ilerleyiş tüm modellerde gözükmeye başladı lakin biraz geç kalıyor. Bu hamleyi daha batıda yapsa bu iş olacak, hala vade var, 192 saat modeller için çok uzun bir süre.




    Bu arada yanlış anlamayın, 192 saat uzun bir süre dedin, 144 paylaştın demeyin, beklediğim dönem şu an 192-216 saat vadede, fakat kurulum aşaması 120-144. Olursa olacak, olmazsa 15 sonrasına odaklanacağız.

  • Önemli olan sahil dibimizde şöyle akşam başlayıp ara ara yoğun devam eden sabah saatlerinde 20 cm üstü görme keyfi bu kış bi o eksik ve olmayacak şey değil,ocak 15 şubat 15 arası bekledik kıyıdan döndük e şimdi de şubat 15 mart 15 arası bekleyeceğiz tabi biraz güneş vs kar eritir mesele o değil güzel bir sistemin sahillerimizi şöyle bir ziyaret edip 20 cm bırakıp gitmesi işte o an….

  • Nao, cambazın ip üstünde yürüdüğü gibi nötr üzerinden yürüyor. Şu haliyle sistem almamamız ilginç gerçekten. Bu görüntü çok rastlanmaz.

    Sorun Atlantik'te değil aşırı pozitif ao bize bol bol yb gönderiyor sonrasında da negatife daha yakın modeller de bunu modelliyor şu aralar sistem inecekse de Avrupa'ya inecek diyorlar bak o değişebilir işte.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • Ordu da gerçekleşen gecenin en düşük sıcaklık değerleri


    Ordu, Kabadüz, ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ-7,1
    Ordu, Aybastı, AYBASTI/TOYGAR KÖYÜ-3,9
    Ordu, Mesudiye, MESUDİYE-3,6
    Ordu, Akkuş, AKKUŞ-3,2
    Ordu, Kabadüz, KABADÜZ/YOKUŞDİBİ BELDESİ-2,8
    Ordu, Gürgentepe, GÜRGENTEPE-2,3
    Ordu, Gölköy, GÖLKÖY-2,3
    Ordu, Korgan, KORGAN-1,7
    Ordu, Aybastı, AYBASTI-0,9
    Ordu, Mesudiye, MESUDİYE/TOPÇAM-0,6
    Ordu, İkizce, İKİZCE/ŞENBOLLUK-0,3
    Ordu, Kabataş, KABATAŞ0,4
    Ordu, Fatsa, FATSA/ILICA0,4
    Ordu, Çaybaşı, ÇAYBAŞI0,5
    Ordu, Kumru, KUMRU0,5
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/EKİNCİLER KÖYÜ0,8
    Ordu, Çamaş, ÇAMAŞ1,5
    Ordu, Ulubey, ORDU/ULUBEY1,6
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/KIRLI BELDESİ4,0
    Ordu, Çatalpınar, ÇATALPINAR4,4
    Ordu, Ünye, ÜNYE5,3
    Ordu, Fatsa, FATSA5,3
    Ordu, Altınordu, ORDU ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ5,6
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/YASONBURNU FENERİ5,7
    Ordu, Altınordu, ORDU6,0
    Ordu, Ünye, ÜNYE BALIKÇI BARINAĞI ANA MENDİREK FENER6,0
    Ordu, Gülyalı, ORDU ŞAMANDIRA7,1
  • Şu an akçaabat trabzon civarı tam mart havası 7-10 derece aralığı sıcaklık arada çisenti insanın hareket etmeyince içine giren soğuk tam mart örneği günü:)

  • Sorun Atlantik'te aşırı pozitif bize bol bol yb sonrasında da negatife daha yakın modeller de bunu modelliyor şu aralar sistem inecekse de Avrupa'ya inecek diyorlar bak o değişebilir işte.

    Ao nun negatife inmesi kötü değildir aslında. Yeterki nao negatifte olmasın. Tabi her ikisinin aşırı negatifleri(-1 in altı) bize yaramaz genellikle. Yukarıda soğukların birikmesi güzel. Eninde sonunda film kopacak zaten .

  • Bu form olmadan önce acaba kış bitti nidalarınızı nereye nasıl yansıtıyordunuz. Kış bitti evet bu sabah kırağı oluşumu güneş ile oldu. Yıllardır bir döngü vardır atmosferde hep bizim bölge soğukta kalamaz bazen ısınır bazen soğarız.

    İşte havanın yeterince soğumamasına küresel iklim değişikliği diyoruz eskiden kar yağardı bakmaya bile gerek kalmazdı

  • küresel ısınmaya inanmamak bana gerçekten komik geliyor. geçmiş yılların klimatolojik verileriyle özellikle son 10 yılın verileri incelendiğinde aradaki fark inanılmaz bariz. en basit örnek 1960-2010 arası verileri incelendiğinde bölgemiz için kar yağışlı gün sayısı yıllık ortalama 10 gün. peki son yıllarda kaç gün? bunu yaşayarak görmemize rağmen küresel ısınmaya inanmamaya bilemiyorum ne denir? evet dünya dönemsel olarak ısınır ve soğur doğru ama insan etkisi nedeniyle 200 yıllık ısınma değerini 10 yılda yakalar olduk küresel ısınma tam olarak budur.

  • küresel ısınmaya inanmamak bana gerçekten komik geliyor. geçmiş yılların klimatolojik verileriyle özellikle son 10 yılın verileri incelendiğinde aradaki fark inanılmaz bariz. en basit örnek 1960-2010 arası verileri incelendiğinde bölgemiz için kar yağışlı gün sayısı yıllık ortalama 10 gün. peki son yıllarda kaç gün? bunu yaşayarak görmemize rağmen küresel ısınmaya inanmamaya bilemiyorum ne denir? evet dünya dönemsel olarak ısınır ve soğur doğru ama insan etkisi nedeniyle 200 yıllık ısınma değerini 10 yılda yakalar olduk küresel ısınma tam olarak budur.

    küresel ısınmaya inanmamak gibi bir durum söz konusu olamaz zaten bilim bu anca kendini kandırırsın evrim yok diyen tayfa gibi cahil insan topluluğu işte yav benim köyümde her kış illaki 2 metreyi aşan kar yağardı şu son 5 6 yıldır geç 2 metreyi 50 cm i zor görmüştür :D bundan 10 15 yıl sonrasını düşünemiyorum.

  • Küresel ısınma yada yeni adı ile iklim değişikliği kimsenin “evet bu kaçınılmaz gerçektir”demesi ile de bitmez kardeşlerim.Gerçekten çok geniş ve derinlemesine ataştırılması uzun yıllar alacak bir konu.Abartısız binlerce bilim insanının da karşı çıktığı ve Yayınlanan Raporların,Verilerin çarpıtıldığını dile getirildiği bir olgu.Bir yandan muhalif bağımsız bilim insanları ve üniversiteler diğer yanda NASA ve IPCC gibi kuruluşlar.Zamanında Nobel ödüllü bilim insanlarının bile bu konu hakkında”Yeni bir din” oluşturuluyor diye eleştiri getirmişliği olmuştu..Yani sizin deyiminizle nobel ödüllü cahil😂.Gazete haberlerine çok aldanmayın.İşin bilimsel yanı da çok farklı.Büyük oranda Tamamen bir ayrışma söz konusu.Burda sorun bilime kimin tarafından baktığımız oluyor.Evrimle karıştırmayın bence.Evrim bilim camiasının yüzde 99 u tarafından kabul edilen bir olgu.Bu konu da böyle bir oran hiç olmadı.Bu konuyu ben de çok araştırdım ve bir sonuca varamadım.Kısacası çok da şey yapmayın.:)))

  • uzun vadede mödellerin ne gosterdiği hiç umrumda değil çünkü 2-3 gün sonra mödellerin ne gibi bir çıktılar sunacağının garantisi yok bu kışın hiç iyi gitmediğine zaten hem fikiriz arkadaşlar ben yıllarca bunu tecrube edindim sahillerde 12 ci ayda kar yağarsa o kış sahiller adına süper geçiyor hele hele 11 ci ayda yol kenarlarında çimlerin uzerlarınde don olayı yanı buz tuttuysa o kış sahiller adına bol kar yağışlı bir yıl olacağını kendi adıma tecrube edindim modellere artık güven kalmadı ama neyapalım alışkanlık modellere güvenme ama mödelsizde kalma ;)