Genel anlamda sahiller adına kötü bir kış oldu. Yüksekler coştu. Samsun için iyi olabilir. Güzel bir sistem yaşandı. Trabzon için 10cm kar tatmin etmedi. Nisan ayında gelen soğukla Ülkenin bir çok yerinde meyve ve sebzeler yandı. Karadeniz bölgesini besleyen Tokat Amasya ocaklarında büyük bir yıkım oldu. Kiraz tamamen yandı, erikler, kayısılar ve bir çok serada bulunan sebzeler yandı. Bu da kıtlık olacağını gösteriyor. Rabbim Müslüman Türk milletini korusun.
Posts by Kara hasret 61
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu sistemde yağmur anlamında iyi kar anlamında Trabzon Tırt. Havada da olsa güzel bir kar yağışı izleyemedik.
-
Sabahtan beri şakır şakır yağmur yağan 30mm yağış düşen Trabzon durdu. Sebebi sıcaklığın kar değerlerine inmesi olabilir mi? 😄
-
Trabzon beklemede. Şuan bir şey yok. Şuan 850 de - 7 var. Sabaha doğru - 8 girişi olacak. Bakalım bir şeyler olur mu?
-
-
Trabzon olarak havada kar görebilirsek Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece şansımız var. Gece 1 ile sabah 7 arası. Görsel bir şov olsa çok iyi olurdu. Beklemedeyiz
-
Ordu 35 dereceye dayanarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Acayip bir sıcaklık var. Rabbim sonumuzu hayreyleye
-
Hayır sahillerde sıkıntı yok. Fındık falan yanmaz. Yine büyütülen ve vade yaklaştıkça eriyen bir sistemcik. Mart ayında atmosfer yanıltır adamı.
-
Karlar hızlıca eriyor. Dereler tehlikeli
-
Kış bitti beyler. sahiller için. Bunu kabul etmek gerek. Şu değer bu değer kafaları karıştırmamak gerek. Trabzon 10cm kar aldı. Ocak ayı son yılların en sıcak ayı oldu. Şubat ayı da son yılların en soğuk ayı oldu. Termometrem yıllardan sonra - 1.8 derece ölçtü. 2020 de - 4 ölçmüştü. Koca bir kış ayını sahiller için bir sistemle bitirmek fiyasko. Tek sevindirici son 5 yılın en iyi karını aldık. 10cm oda. Bu kış beni mutlu etmedi. Önümüzdeki kışa bakacağız artık.
-
-
Trabzon'un ve Doğu Karadeniz'e en aksiyonlu yerlerinden.
-
Geliyor gelmekte olan
-
Artık mevsimi gereği atmosfer çok kararsız. Bazı çıktılarda gözüken bölgemizi etkileyecek bir sistem gelme olasılığı çok az. Bu değerler atmosferin kararsızlığından kaynaklı. Artık bu saatten sonra 500metre ve üzeri kar bekleye bilir. Hepinize iyi günler diliyorum.
-
Diyagrama bakınca Mart 7-8 gibi bir soğuma gözüküyor. Yalnız bu sahillerde kar yapabilecek bir güçte görünmüyor. Bu kışa iyi başladık. Aralıkta kar gördük. Ocak çok sıcak geçti. Şubat ayı ise son yılların en soğuk Şubat ayı oldu. Tam 1 hafta süren 850'de- 12'lerin ve 500 de - 42 lerin giriş yaptığı soğuk hava dalgasında malisef Trabzon 10cm kar aldı. Beklentiler daha yüksekti ama olmayınca olmuyor. Doğu Akdenizde oluşan Ab'nin kıymetini iyice anlamış olduk. Koca kışa gerçek anlamda 1 sistemle elveda etmek şahsen beni üzdü. Yalnız son 5 yılın da en iyi kışı olması babında beni sevindirdi. Olurda iyi bir sistem gelirse buralara yine gelirim. Herkese iyi günler diliyorum. Kalın sağlıcakla.
-
Türkiye'de karın başkenti artık Bitlis değil Artvin. Ne yağmış mübarek
-
Bugün bile gök yüzünden süzülen kar taneleri gördüm. 1 hafta süren potansiyeli bu kadar yüksek bir sistemde 10cm kar almak beni hayli üzdü.
-
Çok dönme MGM aklımız gitti. Saat saat tahmin değişiyor. Bu kurumda herşeyi sil baştan yapacaksın. Bunların yüzünden perşembe Cuma da boşuna tatil oldu. Tamamen bilim dışı iş yapıyorlar.
-
Trabzon o yoroz burnundan kurtulsaydı gelen kütleler efsaneydi. Belkide yıldız yapabilirdi, yanlış düşünüyor olabilirim.
Yoroz bir burundan ibaret değil. Arkaya doğru uzanan yüksekliği 2000 metreyi bulan bir dağ silsilesi. Yorozdan kurtulma ihtimali sıfır. 😀 O şehrini savunan bir cengaver.
-
MGM Bu gece Trabzon'a kar vermiş. Bekleyip göreceğim. Bu yılki notunu da bu akşam vereceğim.