Eskiden burda ne laf kavgaları dönerdi. Yaş ortalaması yükseldikçe saçma sapan laf dalaşları kavgalar bitti güzel de oldu. İnşallah böyle devam ederiz. Hepinize sevgiler saygılar.
Posts by pazarsuyu
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
küresel ısınmaya inanmamak bana gerçekten komik geliyor. geçmiş yılların klimatolojik verileriyle özellikle son 10 yılın verileri incelendiğinde aradaki fark inanılmaz bariz. en basit örnek 1960-2010 arası verileri incelendiğinde bölgemiz için kar yağışlı gün sayısı yıllık ortalama 10 gün. peki son yıllarda kaç gün? bunu yaşayarak görmemize rağmen küresel ısınmaya inanmamaya bilemiyorum ne denir? evet dünya dönemsel olarak ısınır ve soğur doğru ama insan etkisi nedeniyle 200 yıllık ısınma değerini 10 yılda yakalar olduk küresel ısınma tam olarak budur.
-
Kuzeyimizde soğuk birikimi için asor bir an önce pideye dönmeli. Bir miktar ısınmamız şart.
-
Gfs ye helal olsun o siklonda ısrar edip ecmwf yi de kendine çekti.
-
Bu elektrik direkleri niye tüm Türkiye'de aynı ya kim götürüyor parayı hamuduyla.
-
Aslında işin özeti kar yağışının oluşum şeması. Eğer kar siklonik ise yüksekler her zaman daha fazla etkileniyor deniz etkili kar yağışları etkili ise kıyılar daha önde oluyor. 2016 yılbası sisteminde denizden 34 km uzaklıkta 600 rakımlı beldede çalışıyordum sahilde 90 cm kar varken oradakilere konuştuğumuzda 15-20 cm civarı kar olduğunu söylemişlerdi.
-
Benim merak ettiğim bi coğrafya konusu var. Doğu karadeniz kafkasya'ya dahil mi?
dostum hangi açıdan sorduğuna bağlı olarak cevap değişir. coğrafya olarak kafkasya karadeniz ile hazar gölü arasında kalan coğrafyanın adıdır. biyoçeşitlilik açısından ise kafkaslar ile doğu karadeniz büyük benzerlikler taşır. sosyal-etnik kısmına girersek çıkamayız ama o topa girmiyorum:)
-
Ya bu ordu'dan geçen ama aktifleşmeyen fay hattı meselesi cidden doğru mu
Doğru değil dostum Türkiye'nin fay hatlarını bizzat prof Dr. Ali Selçuk biricikten öğrenmiş biri olarak söylüyorum bunu kendisi emekli şimdi. Üniversitede sık sık arazi çalışmasına giderdik değerli hocamla hatta Kuzey Anadolu fayının bazı kısımlarını onun önderliğinde beraber incelemiştik. Ordu'da var olduğu söylenen fay turnasuyundan giriyor kabadüze kadar gidiyor deniyor ama bilimsellikle hiçbir alakası yok. Karadeniz açıklarında ise bir sürü fay var doğru ama bu faylar küçük ve çok parçalı oldukları için büyük bir deprem oluşturma ihtimalleri yok.
-
White Tiger28 abi yıllardır bulancakta yaşayan iki adam tanışamadık ya. gel bir çayımı iç allah aşkına
-
öyle bir düşüncem hiçbir zaman olmadı, ayrıca bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
yok kardeşim alınma malum kafalar yerinde değil bir süredir, takılıyorum öylesine.
-
merkez hangi tarafta doğu mu ?
dostum birkaç gün önce de merkez hangi taraf batı mı diye soruyordun. hangi tarafa yağış daha yoğun olacaksa merkez o tarafta dememizi bekliyorsun ama yemez dostum:) beşikdüzü, vakfıkebir, çarşıbaşı, şalpazarı ve tonya batısı, akçaabat, merkez ile araklı ve yomra ortası, of sürmene tarafları da doğusu diye geçer.
-
Abi senin köy nere
-
Burada da bir hayli öğrenci olduğu için paylaşmakta beis görmüyorum. Okul idare gruplarına gelen mesaj bu şekilde
-
Ulan yeni troller gelmiş yakalayamadım tüh. Troller damladıysa örtü yakın demektir meşaleleri yakın.
-
Rakım yaklaşık 1800
-
Fotoğraf bugünden. Bulancak hasandede yaylasından Karagöl dağına bakış. En çok kar olan güneş görmeyen yerlerde 30-35 cm kar var. 1500 rakımdan itibaren örtü başlıyor
-
pazarsuyu kimsenin kimseyi gömmeye çalıştığı falan yok bir daha böyle bir cümle yazmamanızı tavsiye ederim ortalığı karıştırmaya gerek yok herkes burada iyi güzel bir şekilde geçiniyor. O yüzden böyle yorumlara çok sinirleniyorum. Çok gereksiz ve saçma bir yorum yapmışsın olmayan şeyleri yazıp ortalığı karıştırmaya bayılıyorsunuz. Keremde kendini güzel açıkladı. Kimse kimseye laf sokmuyor. Kimseyi de aşağılayamazsınız. Hava forum yöneticileri yeterli bulmuş ki kerem kardeşimizi orta ve doğu karadeniz sorumlusu yapmış. Bu konuyu daha fazla uzatmayın herkesten tek ricam bu bu güzel ortamı bozmayın. Herkes helaleşsin bitsin bu olay sistem takiplerimize devam edelim.
Yahu ortalığı ne karıştırcam sadece yaşça büyük birine yapılan hadsizce yoruma tepkimi dile getirdim. Kimseyi aşağıladığım da yok sadece herkesin saygılı olması gerektiğini söyledim bu anlamları nasıl çıkardın ilginç valla. Neyse nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayın sadece saygılı olun ve üslubunuza dikkat edin bu yeterli. Uzamasın artık
-
Akıl yaşta değil baştadır, lise 3 öğrencisiyim hangi hakla yazma yetkimi alabilirsin merak ediyorum
akılla ilgili herhangi bir şey demedim zaten üslupla terbiyeyle ilgili konuştum. Lise öğrencisinin 40 yaşına gelmiş hoca dediğimiz adamı gömmeye çalışması sana normal geliyorsa bilemem.
-
Her zaman söylüyorum belli bir yaşın altına yazma yetkisi vermeyeceksin ki sadece okusun kuralları öğrensin, terbiye öğrensin. Yıllardır okuyup yazmama sebebim de bu. Daha dün kar yağar mı kaç cm yapar diyen çocuk bugün gelmiş kaç yaşında adama aklınca laf sokuyor. Ayıptır.
-
Sabah orduya gittim geldim. Bulancak ta 20 cm civarı örtü vardı eğrice sapağına kadar örtü azalarak devam etti. Eski park otelin olduğu yerden itibaren Piraziz gülyalı ordu boyunca örtü yoktu sanki Bulancak'a özel gelmiş sistem.