Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayırlı olsun. Enerji alanı cari açıktan dolayı kanayan yaramız. Savunma sanayindeki üstün gayreti enerjiye de kaydırmamız gerek.

  • Piyasa beklediğini bulamamış gibi dolar 7.32 euro 8.60 kendim için konuşursan bekledigimi aldım güzel bir haber hayırlı olur insallah:thumbup:

  • İnşallah söylendiği gibi çok daha büyük bir rezervin parçasıdır yoksa 320 milyar metreküp kimseyi tatmin etmez hele ki bu kadar büyük müjde olarak reklamı yapılmışken...

  • Önemli olan miktarı değil bana kalırsa. İlk kez bulunmuş olması da gayet güzel ve bundan sonra gelebilecek güzel haberlerin öncüsü olacak inşallah.

    Piyasaların doğalgazın miktarı ile hareket ettiğini sanmıyorum. Zaten piyasalar karışık. Al sat yapanlar 1 aydır parasına para ekliyor biz ise züğürt misali çenemizi yoruyoruz.

  • Bulunması çok önemli. İnşallah devamı da gelir ama 320m metreküp piyasayı tatmin etmedi ki normal. Fransa kanallarında falan 1m ton metreküp falan yazıyorlardı Türkiye medyası da 800m metreküp yazdı. Benim için önemli olan bulunması değil gerçekten çıkarılması ve işlenmesi. Zamanında 30 yıllık Türkiye ihtiyacını karşılayacak bulmuştuk öyle kaldı.


    31.3.2014 Diyarbakır'da Türkiye'nin 40 yıl ihtiyacını karşılayacak kaya gazı (Şubat 2014)

    7.6.2015 Trakya'da 600 milyon metreküp doğalgaz (Ocak 2015)

    1.11.2015 Karadeniz'de 30 miyar metreküp doğalgaz (Ekim 2015)


    Hep seçim vaatleri olarak kaldılar. İnşallah bulunan gaz çıkarılır ve ülkemiz faydalanır. İnşallah çok daha fazlasını buluruz hem kullanırız hem satarız. Ama çıkarılması önemli işte.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Uzmanlar 2026 dan önce üretime geçilmesi zor diyorlar,nasıl oluyorda 2023 te halkın hizmetine sunulacak anlamakta güçlük çekiyorum biri bizle dalga geçiyor ağam

    Dün denilen 800m metreküp bugün 320m metreküp. Oranlarsanız normal yani çıkarılabilir planlı çalışma ile.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Arkadaşlar 3-4 yıl çıkarım çok ideal bir süre.8-9 yıl sürer diyenler yanılıyor.Ayrıca 320 milyar metreküp ortalama 6-7 yıllık gaz tüketimini kapsar.Tabi ki yeterli değil ancak başlangıç için güzel haber.
    Tekrar ülkemize hayırlı olsun

  • Bloomberg i dinliyorum şu an oradaki uzman kişi iddali bir tarih dedi 2023 yapılırsa da büyük bir başarı olur dedi..Bir de birsey soracagim bize faydasi ne olacak mesela enerji fiyatlarında dusus olacak mı yani cebimizde hissedebilecek miyiz?:/

    Einmal editiert, zuletzt von Mert_35 ()

  • Hayırlı olsun...En yakın zamanda işletilebilmesi dileğiyle.Diğer ülkelerin doğalgaz rezervlerine baktığımızda zayıf gözükse de oldukça güzel bir adım İnşallah devamı da gelir.

    Einmal editiert, zuletzt von Baskentli ()

  • Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Çok ama çok sevindim. Bulunan rezervin küçümsendiğini filan okuyorum sosyal medyada, okuduklarıma inanamadım. Yurtdışına giden 100 milyar dolar civarı paranın ülkemizde kalması demek, bunu nasıl küçümsüyorlar anlayamıyorum. Daha nicelerini bulacağız inşallah.

  • Bulunması mükemmel, çıkarılırda kullanılırsa fevkalade. Herkesin görüşüne saygım sonsuz.

    Ama kendi adıma bu ülkede mazot vardı da biz mi içtik mottosundan arıyoruz, bulduk aşamasına geçmek çok sevindirici.

  • Sabahtan beri sosyal medyayı takip ediyorum. Vallahi billahi bu ülke de ruh hastası o kadar çok insan var ki...


    Ayda koloni kursak memnun olmayacak bir kesim var. Ya hu arkadaş 320 milyar m3 gaz bulmuşuz. Hemen seçim yatırımı diyen var. Amerika izin vermez diyen var. Bulduğumuz alan tartışmalı nokta da diyen var. Tayyip Erdoğan reklam yapıyor yalan söylüyor diyen var. Hani 800 dü 320 çıktı diye sevinen var.


    Ya hu bir kerede diyin ki haydi bismillah. İnşallah devamı gelir. İnşallah daha fazla çıkartırız. Akşam izledim adam diyor ki bu millet ecevite dua etsin zamanında ecevit Karadeniz de araştırma yaptırmıştı. Bu keşif o araştırma üzerinden yapıldı. Ya abi ecevit bu ülkenin başbakanı olan mütevazı güzel bir insandı. Görüşlerimiz zıt olsa da beyefendi ağırbaşlı on üzerinden 7 puanlık bir adamdı. Lakin güzel kardeşim ecevit Karadeniz de keşif falan yapmamıştı.


    Allah yardımcımız olsun ne diyelim...

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Çok sevindim Doğal Gaz bulunmasına. Miktarı beğenmeyenleri anlamak güç. Sanki her tarafımızdan petrol Doğal Gaz fışkırıyor. Bu başlangıç devamı da gelir inşallah. Ülkemin parasının 6 yıl yurt dışına çıkmaması demek. 1 kuruş bile az çıksa sevinirim ben. Sosyal medyadakiler neyi bekliyor ya da Bi beklentileri var mı çok merak ediyorum... Tez vakitte çıkarıp kullanır kullanırken de yeni kuyular bulup Bi daha ithal etmekten kurtuluruz inşallah.

  • Bir araştırmaya göre Twitter ülkenin sadece %11'ini temsil ediyor makaleyi bulsam linkini atardım buraya o yüzden fazla takılmayın. Twitter insanların kendini özgür sandığı bir platform olduğu içi düşünmeden yazıp ilgi çekmel en büyük motto dikkate almasanız daha iyi.

  • Bulunan gaz hayırlı olsun. İnşallah çıkarması da nasip olur. Romenler 10 sene önce buldukları halde çıkarmadılar. Ama Romanya da bir Türkiye değil elbet. Yalnız borsadaki küçük yatırımcıyı fena çarptılar tavandan satıp tabana indirerek %20lik bir voli vurdular...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...