Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
La Nina geri geliyor. La Ninalı kişlarda büyük ani stratosferik ısınma fenomeni %60-75 ihtimalle gerçekleşiyormuş.
https://www.severe-weather.eu/long-range-2/l…r-2025-2026-fa/
Hocam 2. Senesine mi devretmiş oluyor yoksa nötr ile beraber 3. Senesine mi ?
Çok kötü bir sezon, ülkenin başından felaket eksik olmuyor. Allah yardımcımız olsun.
Nevşehir 35 Kg daha yağış almış dün.
Hocam bizim memleket kopuyor biz de kuru soğuk çekiyoruz
Klasik Nevşehir Rusya’ya kar yağsa Nevşehir’e bir şeyler düşer 😀
Belki kar getiremedim ama bolca yağmur yağdı gibi gibi 😊
Seni hep güzel hatırlayacağım İzmir, bana çok güzel bir 4 ay yaşattın. 10 sene sonra görüşmek dileğiyle.
İzmir'den Nevşehire geldim. 50 cm civarı kar var ama İzmir Nevşehir'den daha fazla üşütüyor 😀
Anomaliler arasında bu derece büyük fark olması inandırıcılığını kaybetmesine neden oluyor maalesef.
Eylül ayı verisi ile ekim ayı verisi ülkemizin güneydoğusu hariç siyah ile beyaz kadar karşıt.
Hoşgeldiniz hocam insallah uğurlu gelirsiniz
Teşekkür ederim sağ olun. İnşallah peşimden kar yağışını sürüklerim
En son 2010 yılında 13-14 ay kadar kaldığım İzmir’e seneler sonra tekrar 1 seneliğine dönüyorum. Umarım ayağım uğurlu gelir.
Düşunenmi var hocam soğuk insin yeter yb yemişiz yememişiz farketmez 🙃🙃
Müdahale edebileceğimiz bir durum yok, havaya müdahele edemiyoruz.
Ancak bu süreçlerin uzadığı göze alınarak, şehirleşme, tarım ve sanayi açısından ileriye dönük keskin dönüşümler yapılmalı.
Akdeniz’de olan bu kuraklık tedirgin edici seviyede.
Ekim Ülkenin %60’ı için kayıptı umarım Kasım ayında yüksek görüntülerdeki gibi üstümüze yatmaz bu felaket olur.
bazı modeller 25-28 ekim arasında başka bir sistem için sinyaller veriyor gibi sanki.
Akdeniz çanağı devreye girmediği müddetçe sadece soğuk sis ve pus görebiliriz. Basınç haritası nasıl bu tarihte bilmiyorum ama soğukların geliş yönüne bakılırsa sadece kuzeye yarar bu sistemde tabi gelirse.
Karadeniz verdikçe veriyor kuzey bölgeler adına çok güzel.
Darısı uyuyan Akdeniz’e diyelim
Zaten ülkede para yok, öyle görüldüğü gibi 300-350 kg yağış düşerse İstanbul’a milyar dolar seviyesinde afet olur.
Can kaybını düşünmek istemiyorum bile.
Geçmiş olsun memleketime bazı noktalarda sel meydana gelmiş sanırım hocam
Yıkılan peri bacaları oldu Göreme bölgesinde diğer ilçelerde de problemler var ama peri bacalarının yıkılması iyi olmadı.
1.5 saatte 60 kg yağış.
Lokasyon Nevşehir.
Ne olursa olsun bizim bölgemize yaramıyor.
Yapacak bir şey yok hatta ben sağlam bir kuraklık olsun ki insanlar suyun kıymetini artık anlasın diyorum.
Kuzey Afrika ve Orta doğu nasıl aynı anda bu kadar ısındı?
Hocam ne dersiniz ?