Elbette ki ikinciyi hocam. Fakat birinci tipki ecm deki gibi kuzeye cikip donus hareketiyle gelsin. Yani ecm bize iyi bir sinoptik ve potansiyel sundu. Sadece ab nin bir nebze daha doguda olmasini isterim
aynen öyle bravo hocam:hfyeni (25):
Elbette ki ikinciyi hocam. Fakat birinci tipki ecm deki gibi kuzeye cikip donus hareketiyle gelsin. Yani ecm bize iyi bir sinoptik ve potansiyel sundu. Sadece ab nin bir nebze daha doguda olmasini isterim
aynen öyle bravo hocam:hfyeni (25):
Dün gece de yazmistim. İlk sistemi çok iyi beklemek bence çok da mantikli degil. Çünkü ikinci sistemin sac ayağı, birinci sistemin kuzeye çıkıp dönüş hareketiyle oluyor. Birinden vazgecmek zorunda kalabiliriz. Ikisini birden iyi beklemek mantikli gelmiyor.
Sen hangisi derdin hocam:)--
Bu sisteme gfs noktayı koyar
Dalgasını geçti gfs hadi iyi geceler forum:)--
Bu arada sistem daha yeni başlamıştı şöyle 1-2 gün daha verseydi heralde rekor birikinti görebilirdik uzun aradan sonra
Yağış haritasına bak son 36 saatte ne birikinti yapmış.Baba sistem kim ne derse desin lokma büyük
Böyle birşey 48 saate kadar gelse son 2 gün net uyumadan beklerim öyle kar manyağıyız ama bakalım bi ihtimal diyelim
burak bey bize gelemedıkten sonra ne ıse yarar?insallah tabı ama yanı 4 yıldır basımıza neler geldı neler.hıc bır tahmın tutmadı kımsenın.artık mıllet cok daha sogukkanlı cok haklı olarak.
Bende kafayı yicek durumdayım artık gelmeli
demekkı ates acılacak bır sey yokmus..diyagrama bakalım bır de.
Hocam ateş açılacak birşey yok mu ? Yukarısı cadı kazanı bu sistem böyle gelsin sonu bizde zaten
Böyle sistem gelsin kıytırığı bile iş yapar ama böyle gelecek:)--
Gfs modeli Türkiye ye sistemi vermemek için gerekirse portekiz yapar oradan cezayire inebilirim demiş
Bu saatler de kuvvetli soğuma olacağı her modelde hakim.İndirdiği yere sağlam getirisi olacaktır
Ula uşaklar bu görüntüye niye kimse ateş etmemiş:)-- bas bas bağırıyor baba geliyorum diye
Aklıma nedense 2017 geldi bu modelde ki salınımı görünce...Yine bir ecm 240 saatiydi
Beğenmedim tam olarak
wildleo1907 Cold.EFso HavaforumAşıgı @4Şubat yorumlarınızı bekliyorum.
Model çıktısını baştan takip etmedim ancak gfs ile sevinmeyin üzülmeyin henüz erken
Diyagram diypr ki eğer 13-14 sistemi alçak marmara üzerine yakın geçer ise 2.sistem için ön hazırlık olur diyor.Kısacası soğuklar blok.yapar
Size söyledim diyagrama aldanmayın cetvel çıkarın demedikce çıkarmayın diye.İstanbul için ocak ayını hava da kar dışında kapama sebebim önümüzde net sağlam bir sistem göremememdir.Şubat ve sonrası daha iyi gibi şimdilik.Bu arada hava da kar konusu bir aksilik olmaz ise ay ortası göreceğiz
Ayın 15 - 20 bandında bir sistem alırsak İstanbul’un genelde o tarihlerde gördüğü sistemlerin ardına 2 tane yine sağlam sistem daha gelir ocağın sonu ve şubatta. Tecrübeli arkadaşlar da yorumlayacaktır. Bu sene güzel bitecek inş
Baba sistemi şubatta bekliyorum istanbula
Aldım cam kenarı hadi bakalım