Beiträge von ilhan soğancı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Fenerbahçe Bankalar Birliği ile kredi anlaşması imzaladığı an diğer bütün kulüpler yapılan anlaşmaları tekrar revize etmek için görüşmelere başlayacaklar. Bunun başında diğer üç büyükler geliyor. Televizyon karşısına çıkıp Ali Koç şöyle yapıyor, çok ağlıyor, kural değiştiriyor gibi kelimeler kullanıp belli kesimlere ve taraftarına yaranmak isteyen başkanlar bilmiyor mu bu anlaşmanın yanlış olduğunu, adı gibi biliyorlar. Gelecekte değişecek nede olsa diye imzalıyorlar. Tam bir Türkiye gerçeği bu anlaşmalar, sen şimdilik imzala gelecekte hallederiz kafası bizim ülkemizde oldukça yaygın. Türk futbolu için en büyük sıkıntı burda yatıyor zaten birilerinin talimatı ile imzalayan, birilerinin talimatı ile konuşan, birilerinin yönettiği kulüp başkanları olduğu sürece bu futbol dü-ze-le-mez.

    Nişanlım bu sene Gaziantep'e Biyoloji öğretmeni olarak atandı. Tedbirler çok ama çok yetersiz, öğrencileri okullara sokmuyorlar fakat öğretmenler her gün okula gidiyorlar. Her gün toplu taşıma kullanıyorlar ve yüz yüze eğitime geçerlerse öğretmenler üzerinden virüs bulaşmasını nasıl engelleyecekler bilemedim. Ne test yapılıyor ne tedbir alınıyor. Okulun müdürü online derslere okulda gireceksiniz diye diretiyor, Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda serbestlik vermişken İnternet alt yapısının berbat olduğu okula öğretmenleri zorla getirmesini anlayamıyorum. Öğretmen arkadaşlar mevcuttur sanırım forumda, bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?

    Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Çok ama çok sevindim. Bulunan rezervin küçümsendiğini filan okuyorum sosyal medyada, okuduklarıma inanamadım. Yurtdışına giden 100 milyar dolar civarı paranın ülkemizde kalması demek, bunu nasıl küçümsüyorlar anlayamıyorum. Daha nicelerini bulacağız inşallah.

    Suan sadece sagda iki tanr kanat oyuncusu var ve bi tane daha alirsa 3 tane olur.solda thiam ferdi garry le 3 kanat var bi tane daha alirsa 4 olur.

    Gs suan seneye veya obur seneye 20 milyin olabilecek iki oyuncu pesinde.

    Elestrimizin sebebi şu yasli oyuncu oyunun temposunun dusmesini saglar tv de izlerken bu oyuncunun dusmesinden kaynakli orta saha boşluklarından gol yersin ama zannedersin ki defans hatali.yasli oyuncu almak günü gecistirir seneye tekrar oyuncu ararsin.

    Mert hakan sosa gelirse oynayamaz yedekten oynar o oynarsa ozan oynayamaz ismail oynayamaz oguz kagan oynayamaz ve futbolcularin yavas yavas korelir.

    Sirf genc bir takim degil ama gençlerin agirlikli oldugu bir takim kurulabilor ayni maliyete

    Fenerbahçe yapılanmasında benim bildiğim kadarıyla oğuz Kağan yok, Rizeye verilecek. Yaşlı dediğiniz kişiler gustavo - Mert Hakan - Sosa orta sahası şahsi görüşüm olarak bu ligin üstünde bir orta saha üçlüsü. Geçen seneden Gustavo'nun performansı herşeyi açıklıyor. Dünyanın hiç bir yerinde takım gençler üzerinden kurulmaz. Deneyimli kadronun etrafına gelecek vadeden gençler yerleştirilir ve kişisel gelişimi böyle sağlanır. Gs' nin hangi futbolcularla ilgilendiğini almaya çalıştığını bilmiyorum, ben gerçeklerle ilgileniyorum mesela Maicon'un yüksek paralara alınıp düşük ücretlere yollanması gibi. Bunu eleştirirken Fenerbahçe'nin de böyle yatırımlar yapıp para kaybettiğini biliyorum. Türkiye'de futbol başarı odaklı oynanıyor, başarının karşılığı ise şampiyonluk. Şahsen ben Fenerbahçe'de Ferdi - Altay - Ömer Faruk gibi oyuncuların bu sene forma şansı bularak değerine değer katacaklarını düşünüyorum. Gelecek sene bu kadro ve bu genç oyuncular ile şampiyonluk gelirse kadro yapılanması BAŞARILI olur. Sosa gibi oyuncular 2 sene daha oynar ve sonra gider, yapılan planlamanın önceden de dediğim gibi yanlış olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin seneye şampiyon olması lazım, bu kulüp içinde lazım Ali Koç seçime gireceği içinde lazım, bu durumları düşününce risk almadan doğru hamleler olduğu aşikar

    Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerin hangisi yanlış mesela birisi bana örnek verebilir mi?

    Sıfır bonservis verilmesi de bu transferleri bence daha da güzel hale getiriyor.

    Sinan Gümüş, MHY ve Novak pek tabi imzalanan sözleşmelerini kolaylıkla çıkartabilecek yaşta.

    Gökhan, Caner gibi futbolcuların Türkiyede üstüne oyuncu olduğunu düşünmüyorum, alınmalarına çok ama çok sevindim. En azından 1 sene sağ ve sol bek sıkıntısı çekmeden maç izleyeceğiz. Sonra da futbolu bırakabilirler. Yani Fenerbahçenin şampiyon olması lazım ve Avrupa kulvarı olmadan bu kadro yapısı ile ve iki hızlı kanat oyuncusu, bir tane sağlam stoper ile bu iş biter diye düşünüyorum.

    Eleştirileri anlıyorum fakat kulübün borcu çok ve parası yok, diğer kulüplerde bu halde. Şu ana kadar hangi kulüp bir sene sonra 20 milyon euro üzerinde satma ihtimali olan oyuncular aldı, ben görmedim ve duymadım açıkçası. Biraz ligimizin ve kulüplerimizin potansiyelini iyi düşünüp eleştirmek lazım diye düşünüyorum.