🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çiftçi belgemizde var, memlekette bahçelerimiz, tarlamız var, çiftçilerede izin yok yasaklandı diyolar,daha yeni geldi karar çiftçiler yasaktan muaf olucak diye diyoruz yine yok diyolar, adamlarla bayağı bir laf dalaşı yaptık izin vermediler diye ama yok.

    Merak ettim bunu diyen kaymakamlıkta ki memur mu?. Şayet memursa açıkça kanuna aykırı hareket etmiş bunu diyerek. Ve şikayet halinde sorumluluğu var.

  • 83a57.png


    "İnsanlar sosyal mesafeden sıkılmışlardı ve bıkmışlardı.1918 yazında.Kasım sonunda Büyük Savaş(1.Dünya Savaşı) sona erdiğinde bunu kutlamak için caddeleri,sokaklar her yeri doldurdular.Kutlamalar düzenlediler.Bu olaylardan sonraki haftalarda İspanyol Gribinin 2.Dalgası başladı ve savaştan daha fazla insanın hayatını aldı.Oyunda değiliz."


    Uzman Viraloglar bundan korkuyor işte."2.dalgamı olacak ya" diye dalgaya, oyuna vuran, önlem almaktan sıkılanlar var forumda gördüğüm kadarıyla.Oyunda değiliz.

  • @LightOfGod ^55^ Cevabınız için teşekkür ederim. Biraz da merak ettiğim şu daha önceden hiç bilinmeyen hastalığa tanı koymak için 0 dan yeni bir test mi icat ediyorlar? Yeni test icat edilmesi ne kadar sürer? Bu sorulardaki amacım resmi olmasa da Çin nin kasım ortasından itibaren bu hastalığa yönelik test yapıp tanıları koymaya başladığı haberleri var.Bu iş böyle ise aralık ayından beri dolaşımda demek oluyor hastalık.Bu hastalıkta en çok korktuğum 2.pick dönemi şu an onu mu yaşıyoruz diye düşünüyorum.Şimdi algıda seçicilik olabilir ama bu kış yaşanılan zatürre artışları ile ilgisi var mı bu hastalığın onu merak ediyorum

    Bunu 23 martta yazmışım. Adam kasım ortasında yep yeni hastalığa tanı koyuyor.Hastalık dikkati çekecek kadar çoğalmış ki inceliyor.Hani son zamanlar sıklıkla kullanılan bir kalıp var" ben bu hastalığın ekimde başladığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam" ve bu iş avrupaya da bize de 10 kere gelmiştir o zamandan beri ama ne olduysa Mart'tan itibaren hem bulaşı arttı hem de öldürmesi.Belki de öldürmesi aynı hep bulaşı hızı artınca dikkati çekmeye başladı. 2. dalgada mıyız bilemiyorum. Virüs mutasyona mı uğradı bilemiyorum ama bu senaryo hep 1 aydır hep kafamda.
    Şu ölüm oranları bugün bir arkadaşımla da bu konuyu tartıştık.İnsanlar sadece kötüye odaklanıp her şeyi öyle değerlendiriyorlar. Mesela Belçika da 30 bin hasta var bizde 80 bin niye bizim ölüm oranımız daha az bu işte bir iş var.Tamam varsa arkasındaki olayı araştıralım niye belçikada fazla?Çok ufak bir araştırma ile ki wikipedia araştırması bakın zor değil .Belçikada 70 yaş üstü 13 bin hasta var toplam hastanın yarısı eder bu sayısı bu sayıların vefatı da 3 bin toplam vefat sayısı 5 bin küsür. Bakın araştırınca cevaplar çıkıyor ortaya zor değil. Bizde yaş grubu düşük Almanya da yaş grubu düşük. Ha biz Almanya yı takip ediyoruz gözüküyor. İnşallah olmaz ama bizim vaka sayılarımızdayken bizim kadardı ölü sayıları.Yalnız anlamadığım Fransa ve İngiltere niçin böyle yüksek çözemedim.İkisinin de hasta yaş aralıklarını bulamadım.

  • Sağlık bakanının 2 gün önceki açıklamasında kullandığı,Denizli,Eskişehir ve Erzincan haritalarının biraz daha net hali.Yaklaştığından dolayı cadde,sokak bazlı yorum yapmak yanıltıcıdır.


    Denizli

    iDeRkl.png


    Eskişehir

    orFETr.png


    Erzincan

    QwHdhT.png

  • Dikkat ediyorumda ağırlıklı korona vakalarının görüldüğü ülkeler genelde ticaret hacmi geniş ülkeler.... ve bu ülkelerde ağırlık bir şekilde vaka ve ölümler var... bulaşı sebebi birazda ticari hacimle de ilgili.... tabi yayılış sebebi başlıbaşına bir konu.

  • Benim anlamadığım bir konu var Burdaki arkadaşların yazdığına göre test sonuçları iki üç gün sürüyor

    Benim çevremde ki arkadaşlarımın bir çoğu test yaptırdı aynı gün sonuçları aldılar ve tomografi de çektikleri halde test yapılan yerden kaynaklı bir gecikmemi oluyor acaba

    Devletlerde hızlı tanı kitleri varmış, özellerin bazılarında çoğu özel de 2-3 gün olan testler var diye duymuştum

  • nigde de vaka sayisi 112 den once 104 de dun itibariyle de 92 ye düştü.dun sadece 1 kiside pozitif vaka cıktı.

    Kaynak:Ajans nigde

    Eger zmaninda istanbul onlemi alinsa bu kadar vaka bile cikmazdi.halkin %80 i maskeli geziyor sicak olunca biraz kalabalil artsa da normal hayatin yuzde 20 si bile yok

  • Arkadaşlar maskesi hala gelmeyen var mı? 15 gün önce verdim siparişimi daha sonra 1 kez daha verdim ama gelmedi henüz. Mesaj da gelmiyor. 15 gün olacak neredeyse. Maske satışı da yasak ve aynı maskeleri kullanmak zorundayız.

    Daha gelmedi. 4 kez başvurduk daha gelmedi. Artık geleceğini düşünmüyorum. Bu sabah PTT aracı geldi dedim kesin bize gelecek ama gelmedi. :(