Sıcak bir şey değil de birkaç gündür nem coştu sanırım, bunaltmaya başladı öncesinde böyle değildi.
Posts by ldr1907
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bir anda hiçbir şey yokken 6 bildirim görünce noluyor ya dedim. Meğer FuryBedeL hocam sahalara dönüş yapıyormuş.
-
Fena esiyor en üst katta halılar falan kalktı bizim. Ama evlerin içi çok sıcak.
-
Kışın da ayni şiddette bu deger de kar yağışı bekleriz 😎
-
Grok'un küfürler yüzüne X kapanabilir. Sadece Grok için bir engel yoksa...
Çıldırmış ana bacı dümdüz gidiyor
-
Şehitlerimiz sabah 8 şimdi de 12'ye yükseldi haberleri var. İyi geçen bir hafta var mı?
-
Mağara’da metan gazı olduğuna inanmıyorum.
İnansan da inanamasan da böyle kardeşim, maksat çözüm süreci zarar görmesin, silah bıraktılar nasıl olsa onlar yapar mı hiç öyle şeyler?
-
Ben bir şey anlamadım ama kardeşim yatakta hissetti deprem oldu dedi. Ekşiye baktım normalde hemen yazarlardı şimdi hiç yazan yok. Demek ki pek hisseden olmadı. Orası bu işin rasathanesi.
-
Memleketin çivisi çıktı ne bereket kaldı ne huzur, yaşanacak bir ülke bırakmamaya yemin etmişler gibi yönetiliyoruz. Allah bu millete acısın yoksa çok daha beter olacağız.
Aklı öldürürsen ahlak da ölür.
Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür.
Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür.
Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür. -
Geçmiş olsun umarız bu depremler Maraş depremleri gibi öncü değildir.
-
20-30 bin arasında değişiyor abi ben baktim dün 😅
Klimayı hava soğukken alacaksınız yaza doğru hemen zamları geçiriyorlar çok fark ediyor.
-
Ben klimayı açtım güneş alan oda 31 derece olmuş artık durulmaz.
Tasarruf modunda yeter zaten içerisi serin oluyor. Allah'tan Adana'da falan yaşamıyoruz.
-
Size katılmıyorum
Hangi bilgiye dayanarak bu şekilde açıklama yaptığınızı inanılmaz merak ediyorum. Bilimsel bir dayanağınız varsa ortaya koyunuz, aksi taktirde düşünmüyorum, inanmıyorum, bir şey olmaz ile açıklanacak bir tarafi yok.
Su sorunu İstanbulun değil tüm Dünyanin sorunudur. Yeraltı su kaynaklari tükeniyor, yer üstü su kaynakları düzgün yönetilemiyor ve kullanım olanamadan israf olan miktarlar var.
Sınırlarımızı yakın Aral gölü ve Hazar Denizi örnekleri bize örnek olmalı. Arap bölgesi ve çöller daha büyük örnek olmalı. Kış boyu eski dönemlerde alıp yakın dönemlerde alamadığımız kar yağışları örnek olmalı, daha niceleri var.
1-2 cümle ile bir şey olmaz, inanmıyorum demek bence hava Forum üyelerine yakışmaz.
Benim inanmadığım her sene yapılan İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı şu kadar suyu kaldı eyvah tarzı clickbait haberler yapılması. Öyle kısa ve orta vadede su sorunumuz yok bu açık. Ama gelecekte en büyük sorunlardan biri su sorunu ve ülkelerin birbiri ile savaşacak düzeye gelmesine sebep olacak gibi gözüküyor. Buna itirazım yok.
-
Son 14 günlük günlük su tüketimi ortalaması %0.33 ve havalar henüz tam olarak ısınmadı.
Tam ısınma sonrası bu oran %0.40 sevitesine çıkacak.
Genel baraj doluluk oranımız bugün itibariyle %69.41
Barajlar belli bir yüzdeye düştüğü zaman su vermeyi sonlandırıyor.
Bunu göz önüne alırsak bugün itibariyle İstanbul'a yaklaşık 120 gün yetecek kadar su stoğumuz bulunuyor. Bu kritik bir eşik, tasarruflu gidilmesinde fayda var.Ben buna inanmıyorum 20 yıldır aynı haberler. İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı, 90 günlük suyu kaldı falan filan sonuç hiçbir şey olduğu yok. Tabi bu demek değil ki tasarruf etmeyin israf edin. Tabi ki tedbirli olalım ama clickbait haberler gibi suyumuz bitecekmiş gibi haberlerden gına geldi.
İstanbul'da bitse Melen var zaten en büyük kaynak o. Yeşilçay var, İstrancalar var, yani kısa ve orta vadede su sorunu yok denilebilir.
-
Hayırlı olsun Aytac hocam tebrik ederim. Eşinizle sağlıklı nice mutlu yıllara. Evliliğiniz hayırlı bereketli olsun.
-
-
Kurban bayramımız mübarek olsun hayırlı bayramlar.
-
Mesai başladı demek SnowManN hocam.
Doğu Marmara'da ki ejderhayı fazla rahatsız etmemek lazım uyanır falan Allah korusun.
-
Konu hakkında bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederim.
-
Bingöl'deki depremler , sismik boşluk olan yere yakın olan depremler mi? Bir kaç gündür hareketli o bölge.
Oraya yakın mı bilemem ama zaten Erzincan Bingöl civarlarında büyük bir deprem bekleniyor. Özellikle Yedisu segmenti sismik boşlukta ve kırılmayı bekliyor. Uzun yıllardır ara ara aktivite artıp sonra azalıyor. Demek ki orası da Marmara gibi ana şok öncesi son hazırlık evresinde.