Ecm 19-25 mayıs haftasına da kuzey ve batı bölgelerimiz için mevsim normali altı sıcaklık verdi.26 mayıs haftasına kuzey ve batı bölgelerimiz için mevsim normalleri civarı diğer bölgelere mevsim normali üstü sıcaklık.
Azorun iskandinav bölgesi üzerindeki hakimiyeti mayıs sonuna kadar devam edecek gibi.
bugunden itibaren batıda başlayacak yağışlar zamnla kuzey ve doğu kesimlere yayılacak. sonrasında ise yarın akdenizden alacağı destekle birlikte konya batısı yozgat kayseri sivas çevrelerinde daha fazla olmak üzere bölge genelinde etkili olacak. perşembe cuma arası özellikle yozgat kayseri doğu ve sivas çevrelerinde kar görülecek yükseklerinde kar daha etkili olacak. yine diğer şehirlerin merkezlerinde görselde olsa kar yağışları olacak. hava cuma cmt arası oldukça soğuk dikkat edilmeli.
Ayın 9 ile 11 arasında soğuklar artık kesinleşti diyebiliriz. Geceleri eksilere düşen sıcaklık gündüz 5 derece ve altına inebilecek.yağış ın kuvveti ise ilerleyen günlerde belli olacak
kilanli bu yil bati akdeniz portekiz ispanya yunus cezayir arasinda olusan ozellikle tunus cezayir fas gibi ektrem bi olay degilmi kis boyu kar yagmur aldi lar dusuncelerin neler soylermisin
Hayır tam tersi kışın almadılar. Martta aldılar bu sene çok kuraktı oralar. Şimdide sel vurdu. Bu ani sıcaklık olayı tabi kürsel ısınma etkileri
kilanli karaman yuksek mi bence degil ama malum 8 nisan kirlangic firtinasi var eksi degerler olacakmi 8 nisanda zira hic sasmaz kirlangic firtinasi yagmuru sogu
Yok benim kastettiğim 1500 rakım üstü. Yerler. Karaman ilçeleri mesela. Bu rakımın aşagısına düşmesi zor olsada 100 200 metre aşağısı kky görebilir.
kilanli 3 senedir batı anadoluda lanetli gibi adam akıllı kar yok 2023 den beri ilk defa üst üste 3 sene böyle oluyor. Artık Trakya gibi hiç adam akıllı kar göremeyecekmiyiz acaba iç Anadolu batısı kuzeyi vs. 3 senedir her gelen sistem doğulu.
Artık küresel ısınma etkileri var. Aslında kayseri nevşehir özeli haricinde genel durum kötü. Bu sene pozitif endeks nedeniyle beklediğimiz bir kış oldu. Diğer seneler ise direk ısınmayla alakalı.
bunu kitaplarımızda anlattık. şaka bir tarafa bu sene kayseri özelinde oldu yağışlar ne konya ne sivas ne niğde iyi kar almadı. yozgat dahi kötüydü. nevşehir kayseri özelinde yağdı sistemler. bununda sebebi ilk etapta sistemin doğulu olması ve rüzgar yönü olarak tahmin ediyorum
kilanli hocam yılın son kar soruları bunlar Nevşehir Merkez tahmininizi merak ediyorum. Bu sene kar yağışı açısından şanslı bir ildi. Hava tahmin sitelerine göre Çarşamba, Perşembe ve Cuma gününü kar yağışlı gösteriyor. Yağış alma ve karın tutma durumu hususunda tahmininizi merak ediyorum. Teşekkür ederim.
nevşehirse her zmöan şanslıdır. bu şansıda göze alarak merkez veyaz doğusu bi 10 cm kar alabilir