-7-8 bandında klasik mart sonu sistemi soğuk sıradan ama sıcak atak çok ekstrem daha önce böyle düşüşler olmuştur ama atıyorum 15 dereceden -3-4e şimdi 25 dereceden 5-6 dereceye düşücez
Posts by 6 OCAK 2017
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Forumdaki boşluk hissi
-
sistem sonrası yaşanan o his
-
son 5 gün sistemin değişimi
-
Bu sinoptiğin gelceğine sende bizim kadar inanamışın sanırım
Sorma güvendiğimiz dağlara kar yağdı, bunu görünce çok yansıtmasam da buraya umutlanmıştım dedim heralde bu sefer bozmayacak fakat sonrası malum...
-
-
Pazar sabahına kadar 96 saatlik sistem başlamıştır artık modeller susar radar konuşur herkese iyi sistemler umarım beklentileri aşar da ortalama bir sistem kategorisine girer en azından
Acısıyla tatlısıyla çarşamba sabah başlayan sistemimizi bu saatlerde uğurluyoruz ortalama 100 saatlik kar koşullarının olduğu bir sistem oldu. Konumumda cuma sabah 3-4 cm ile cumartesi sabah 8-9 cmlik örtüler de oldu ara ara güzel kar sağanakları oldu ama ortalamanın biraz altında geçti diyebiliriz beklentilerin de kuzey semtler ve anadolu sahil hattı hariç altında kaldı diyebiliriz. Başından beri pek sinmemişti içime sistem öyle de oldu yine de böyle sinoptikten bu kadar çıkıyor artık 2021 Şubatından sonra yeni bir kazık da hanemize 2025 Şubatı olarak yazıldı bence genelde böyle büyük kazıkların ardından gelen kışlar güzel olabiliyor 2026 kışı sanki uzun yıllar sonra aradığımız kışı bize getirecek hissiyatı var ki ben böyle kolay kolay hissetmem ama 2026 kışına nedeni olmamasına rağmen aşırı pozitif bakıyorum, bakalım hakkımızda hayırlı olsun önümüzdeki kış görüşmek üzere sağlıcakla kalın
-
hocam geçtiğimiz geceye benzer bir gece mi olacak yani bu gece
yok o kadar da değil ama bence beklenenden fazla olucak bu gece ve yarın sabah yarın sabaha çoğu yer beyaz uyanır bugün erise de
-
Üstüme gelen kütleler eriyip daha doğudaki kütleleri güçlendiriyor yazık
Hep bir ağlama sen hiç kar almadın mı anlamadım en şanslı yerdi konumun
-
bermuda bu gece daha çok etkilenecek diyelim gece 2 ile sabah 10 arası poyraza dönücek rüzgar gece 2'ye kadar anadolu daha şanslı ama yani radar ortada ben yine de sabaha şehrin genel bi ince de olsa 4-5 cm kadar bi örtüyle uyanacağını düşünüyorum bermuda tarafı 10-15 olur zeytinburnu 2-3 kartal 6-7 vs oralar şans işi
Genel şehir olarak bazı lokasyonlar beklentiyi aşsa da şehir geneli ortalama 5 cm civarı örtüyü kaptı bazı yerler 10-12 bazı yerler 3-4 cm her neyse bugün sıklığı düşük minik minik kütlelerle devam ediyoruz bu gece ile yarın öğlen arası şartlar bi tık daha iyileşiyor ull'nin dönüş hareketiyle beraber özellikle gece 2 sabah 11 arası ara ara etkili kar yağışları görülebilir ortalama 3-4 cm birikim yapar pazar sabaha kadar yarın da yine bugüne benzer minik minik kütlecikler uğrayabilir pazartesi sabahı ise sisteme noktayı koyarız
-
sizce kütlelerin yönü nasıl olur hocam
bermuda bu gece daha çok etkilenecek diyelim gece 2 ile sabah 10 arası poyraza dönücek rüzgar gece 2'ye kadar anadolu daha şanslı ama yani radar ortada ben yine de sabaha şehrin genel bi ince de olsa 4-5 cm kadar bi örtüyle uyanacağını düşünüyorum bermuda tarafı 10-15 olur zeytinburnu 2-3 kartal 6-7 vs oralar şans işi
-
modeller çok tutarsızdı yazık oldu
Böyle gelse şuanda 17-18 Şubatı geçmiştik mesela yazık oldu
-
E ozaman bi sistemcik için mi bu kadar heyecan yaptık
evet ortalama bir sistemdi aslında son 3 güne kadar o da bozuldu yaklaştıkça ben bile bu kadar kötü beklemiyordum yalan yok
-
Dolan radara aldanmayın bunlar safi rüzgar eriyip giderler
Gece 12 de başlıyor mevzu
Çok da büyük bir mevzu yok ortalama 3-5 mm bir yağış olucak dün gece benzeri olur
-
Demekki neymiş beklentiyi minumumda tutmak lazımmış kar bile yağmadı adam akıllı.
Demiştim demek istemiyorum ama sisteme temkinli yaklaştığım için denilmeyen kalmadı bana yine de sistemin en aktif dönemi gece 2 ile sabah 10 kısmına girmedik orda hiç değilse amorti bir şeyler çıkar çoğu kişiye
-
Filmin ilk yarısı bitti şu anda 2. devreye başladık yarın sabah 10'da film bitiyor cumartesi öğlenden pazar akşama after credits var kalıcı bir örtü beklemiyorum anlık beyazlamalar olur geceleyin erime olmazsa 1 ile 5 cm örtü olabilir pazar sabaha
-
Hocam, bu bekleyiş 5 cm için mi?
evet 5 cm reel örtü ortalama değer il genelinde bermuda hattı 10-15 cm anadolu yakası sahilleri 3-4 cm gibi düşünebilirsin
-
Bu arada Perşembe sabahından itibaren dahil edersek alınacak yağışın yarısı an itibariyle alındı denilebilir
-
yani, en azından senin için geçerli
ben de bir burukluk kaldı, insanların storylerini çocuklarıyla oyunlarını gördükçe bir imrendim. umarım oğlumun güzel kalbi hatırına buraya da atar bir şeyler. ben geceye kadar takibi bıraktım, sizlere kolay gelsin.
Yani beylikdüzü yarın sabaha 6-7 cm karla uyanmaması büyük talihsizlik olur bu gece 3:00 ile yarın sabah 11:00 arası sizin için altın vuruş yeri orda temizinden bi 10 cm kar bekliyorum