Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • "Arkadaşlar! En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir.
    Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız."

    Mustafa Kemal Atatürk


    1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun!

  • Direk interneti kökten kapasınlar. Kuzey Kore gibi yaşayalım. Sıkıntı yok. YouTube'da disslike atıldı diye mi tüm bunlar? Genç nüfus okuyan, araştıran,zeki bir kitle. Z kuşağı ülkeyi kalkındıracak bir kuşak. Genç nüfus ile ters düşülmez. Genç nüfusa bakacaksın ki oda sana baksın. Genç nüfusa ne verirsen onu alırsın. Twitter'da troll dolu zaten başta o trolleri çeksinler meydandan.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Twitter gibi sosyal medya platformlarının global bazlı düzenlemeye sokulması aşikar bir durum, komple kapatmak, yasak getirmek bu çağın davranışları değil.

    Dün sosyal medyada bazı şerefsizlerin doğum yapmış bir kadın için söyledikleri şeyler niye komple bütün vatandaşları bağlıyor?

    Veya şöyle daha uygun bir soru olur, bundan 10 - 15 gün önce tutuklu bir adamın ( ki kendisinden nefret ediyorum) karısına yapılan şerefsizce paylaşım olduğunda niye bu tür kararlar çıkmadı?

    O gün çıkıp böyle şeyler bizim toplumumuza ters söylemler bunun önünü almamız gerek ya kontrol edeceğiz veya kapatmaya kadar gider bu iş denseydi destek veren tüm ülke olmaz mıydı?

    Başka birine olunca kapatmak istedikleri mecra üzerinden kınama tweeti at kendine olunca burası çok kötü oldu kapatma kararı veya düzenleme kararı al.

    Birde bu tür platformlara bu dönemde çokça konuşulan '' Z '' kuşağının çok önem verdiğini bile bile açıkla.

    Anlam veremiyorum bazen yapılan şeylere, sosyal medyaya düzenleme tabi ki getirilsin bir otokontrol gelmesi lazım fakat bunun zamanlaması biraz geç oldu ve doğru söylemle olmadı sanki.

  • Türkiye de sosyal medya lağım çukurundan farksızdır. Tamamen kapatılmasına bende karşıyım lakin belli başlı kısıtlamalar gelmesi gerekiyor. Fenomenlik sevdasına her türlü pislik rezillik dönüyor. Ne anane kaldı ne örf ne adet ne gelenek. Çocuklar ve gençler bu fenomenleri örnek alıyor. Geleneksel Türk aile yapısının dibine dinamit atıyorlar. En basit örnek 6 yaşında ki kız yeğenim gelip bana lezbiyenlik ne demek dayı diye soruyor? 6 yaşında ki çocuk sosyal medya da bunlara ulaşıyorsa belli başlı kısıtlamalar gelmesi gerekiyor.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Türkiye de sosyal medya lağım çukurundan farksızdır. Tamamen kapatılmasına bende karşıyım lakin belli başlı kısıtlamalar gelmesi gerekiyor. Fenomenlik sevdasına her türlü pislik rezillik dönüyor. Ne anane kaldı ne örf ne adet ne gelenek. Çocuklar ve gençler bu fenomenleri örnek alıyor. Geleneksel Türk aile yapısının dibine dinamit atıyorlar. En basit örnek 6 yaşında ki kız yeğenim gelip bana lezbiyenlik ne demek dayı diye soruyor? 6 yaşında ki çocuk sosyal medya da bunlara ulaşıyorsa belli başlı kısıtlamalar gelmesi gerekiyor.

    Komple kapatalim bitsin Kuzey Kore ye baglayalım ne uğraşıyoruz bu kadar sosyal medya kapat muhalif kanalları kapat oh ne güzel dünya ya kapatınca sanki herkes fikirlerini de değiştirecek hiçbir sorun kalmayacak ot gibi yaşayalım bize ne denirse onu doğru kabul edelim ha nasıl olur ne dersin?Ekleme de yapayım dün film izlemeye kalktim televizyon da o kadar kesilmiş ki film 20 dk erken bitti film bu arada Yeşilçam filmi film de komik sahne kalmamış çok güzel bir devirde yaşıyoruz Rtuk un sayesinde!:hfyeni (25)::thumbdown:

    Einmal editiert, zuletzt von Mert_35 ()

  • Sosyal medya bana göre de çöplükten geçilmiyor, biz ülke olarak interneti ve nimetlerini kullanmayı ve değerlendirmeyi bilmiyoruz maalesef, benimde hesaplarım var ama sadece bilimsel gelişmeleri takip ediyorum bunun dışında baktığım bir şey yok, ancak bu tür sitelerde maalesef amaç başka yöne kayıyor, bunu sadece siyasi bazlı da bakmayın her konuda artı eksi aşırı uçlar konuşuluyor söyleniyor ve dillendiriliyor. Kapatılmasına bende karşıyım ama bu sitelerin adam edilmesi yada daha mantıklı bir yol izlenerek kullanılması/kullandırılması gerekiyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Komple kapatalim bitsin Kuzey Kore ye baglayalım ne uğraşıyoruz bu kadar sosyal medya kapat muhalif kanalları kapat oh ne güzel dünya ya kapatınca sanki herkes fikirlerini de değiştirecek hiçbir sorun kalmayacak ot gibi yaşayalım bize ne denirse onu doğru kabul edelim ha nasıl olur ne dersin?Ekleme de yapayım dün film izlemeye kalktim televizyon da o kadar kesilmiş ki film 20 dk erken bitti film bu arada Yeşilçam filmi film de komik sahne kalmamış çok güzel bir devirde yaşıyoruz Rtuk un sayesinde!:hfyeni (25)::thumbdown:

    Konuyu aba altından siyasete getirmenin bir alemi yok kardeşim. Olayın kapitalizm izle kuzey kore ile ne alakası var. Neden biz Türk milleti olarak hep başkalarını örnek alıyoruz. Biz Türküz kardeşim. Bizim geleneğimiz adetimiz var. Bana ne kuzey koreden falan. Ben 32 yaşındayım benden 2 yaş büyük olan ağabeyimin yanında sigara içmiyorum ama benim amcamın 16 yaşında ki oğlu gelip benden sigara istiyor. Bana amerikanın batının kültürünü empoze etmeye çalışan sosyal medya lazım değil. Kimse kusura bakmasın. Ahlaken çöküyor bu toplum hala farkında değil misiniz Allah aşkına. Özgürlük kılıfı altında aile kavramı kalmadı. Batı tarzı aile yapısı sosyal medya aracılığıyla topluma empoze ediliyor. Biz batılı değiliz kardeşim. Tiktok denen lağım çukurunda ne rezillikler dönüyor. Buna birilerinin dur demesi lazım. Komple yasaklanmasın ama içerikler denetlensin.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Konuyu aba altından siyasete getirmenin bir alemi yok kardeşim. Olayın kapitalizm izle kuzey kore ile ne alakası var. Neden biz Türk milleti olarak hep başkalarını örnek alıyoruz. Biz Türküz kardeşim. Bizim geleneğimiz adetimiz var. Bana ne kuzey koreden falan. Ben 32 yaşındayım benden 2 yaş büyük olan ağabeyimin yanında sigara içmiyorum ama benim amcamın 16 yaşında ki oğlu gelip benden sigara istiyor. Bana amerikanın batının kültürünü empoze etmeye çalışan sosyal medya lazım değil. Kimse kusura bakmasın. Ahlaken çöküyor bu toplum hala farkında değil misiniz Allah aşkına. Özgürlük kılıfı altında aile kavramı kalmadı. Batı tarzı aile yapısı sosyal medya aracılığıyla topluma empoze ediliyor. Biz batılı değiliz kardeşim. Tiktok denen lağım çukurunda ne rezillikler dönüyor. Buna birilerinin dur demesi lazım. Komple yasaklanmasın ama içerikler denetlensin.

    İstenirse Kuzey Kore olunsun fark etmez. İnternet ve bilgi çağımızda yolunu bulacaktır. Kuzey Kore'de İnternet erişimi yine var, USB bellek vasıtasıyla. Hatta Kuzey Kore'den ayrılmış olanların hepsi aynı şeyi söylüyor, Güney Kore dizisi izlememiş olan yok orada da. Küba'da da aynı durum vardı, hatta belgeseli çekildi.


    İnternet'in kısıtlandığı çoğu ülkeye de bazı açık kaynak projeler vasıtasıyla router ağları kuruluyor. Starlink de kuruldu, uydular üzerinden çok hızlı internet sağlanabilecek çok makul fiyatlara.


    Bilgi bir yolunu bulur. Yapılabilecek tek şey doğruysa kabul etmek, doğru değilse de sebebini gösterip kanıtlamaktan başka yol yok. Adet, gelenek artık yeni kuşağı tatmin etmiyor. Tatmin edecek cevabı alamazsa da bunu gidip araştıracak, asla sorgulamadan didik didik etmeden bilgiyi kabul etmeyecek yeni kuşak.

  • İnternet üzerinde sadece ülkemizde değil her yerde aşırı uçlarda takılan insanlar var, bunun önüne geçilemez. Hastalıklı fikirlerini görmek istemediğiniz kişiyi siz kendi hesabınızda bloklayabilirsiniz, bütün sosyal medya mecraları bloklama özelliğine sahip. İnsanlık var oldukça bu değişmeyecek, o yüzden özgürlüğü kısıtlamak yerine kulağımızı kapatmayı öğrenmeliyiz diye düşünüyorum.

  • Adam kişiliğime aileme namusuma esime çocuğuma her türlü hakaret ve sinkaflı kelimeler kullanacak ve bende kulağımı kapatacağım öyle mi Northern Lights

    Bence bu düşünce de bir arıza var gibi geldi bana

    Doğrudan şahsınıza yapılmışsa hakkınızı mahkemelerde arayabilirsiniz, o sosyal mecrayı tamamen kapatmayı gerektirmez birinin size hakaret etmesi.

  • Doğrudan şahsınıza yapılmışsa hakkınızı mahkemelerde arayabilirsiniz, o sosyal mecrayı tamamen kapatmayı gerektirmez birinin size hakaret etmesi.

    Tamamen kapatılmamalı bende aynı fikirdeyim ama düzenlemeler olmalı ipin ucunu fazlasıyla kaçıranlar için

  • Tamamen kapatılmamalı bende aynı fikirdeyim ama düzenlemeler olmalı ipin ucunu fazlasıyla kaçıranlar için

    Burada da devreye devletin fazla kontrolcü olması giriyor, bugün sadece ipin ucunu kaçıranlar için derler fakat yarın öbür gün herkesi bu kalıba sokup bütün muhalifleri kısıtlarlar. Bunu sadece şu anki hükümet özelinde söylemiyorum, hemen her devlet/hükümet bunu yapma potansiyeli taşıyor. Örnek veriyorum bugün muhafazakarlar hakkında, din hakkında eleştiri içeren tek bir yorum yapamazsın, 5-10 sene sonra da eşcinseller hakkında olumsuz bir şey söylediğinde kendini yargılanırken bulursun. O yüzden hangi görüşten olursak olalım özgürlüğü savunmamız gerektiğini düşünüyorum.

  • Burada da devreye devletin fazla kontrolcü olması giriyor, bugün sadece ipin ucunu kaçıranlar için derler fakat yarın öbür gün herkesi bu kalıba sokup bütün muhalifleri kısıtlarlar. Bunu sadece şu anki hükümet özelinde söylemiyorum, hemen her devlet/hükümet bunu yapma potansiyeli taşıyor. Örnek veriyorum bugün muhafazakarlar hakkında, din hakkında eleştiri içeren tek bir yorum yapamazsın, 5-10 sene sonra da eşcinseller hakkında olumsuz bir şey söylediğinde kendini yargılanırken bulursun. O yüzden hangi görüşten olursak olalım özgürlüğü savunmamız gerektiğini düşünüyorum.

    Ben zaten a kişi b kişi demiyorum ki kim olursa olsun kimse kimseye hakaret etmemeli. Rencide etmemeli ben sizin dediğiniz gibi olacağını düşünmüyorum. Sadece ahlaksızlara her türlü ambargo uygulanmalı.