Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Böyle namussuzlar çok malesef

    Namussuz it şerefsiz herif allahım ne yaşıyoruz ya kimisi gider depremden yıkılan mağzalara girer televizyon dolap ne varsa çalar kaçar yiyecek al tamam ona bir şey dememde kardeşim televizyon bilgisayar tablet çalmak nedir insaf ya sen deprem yaşamışsın hala eşya derdindesin :cursing:

  • Halk kendi kendine seferberlik ilan etmiş durumda. Yetkililer koordine olmakta bu kadar yetersiz beceriksiz kalsa da halkımız gerçekten çok büyük bir millet, az önce marketteydim kaç kişi gördüm koca bir market arabasına bebek bezleri, çoraplar, temizlik malzemeleri dolduruyorlardı. Bir tane adam hijyenik ped de alacaktı, acaba hangisi iyidir diye marketteki kadınlar yardımcı oldular. Yani anlayacağınız marketin içi resmen yardım toplama alanı gibiydi. Allah herkesten razı olsun. Geçecek bu günlerde.

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Çok kötü haberler geliyor. Hep daha kötüsü olamaz dediğim ne varsa oluyor. Acilen seferberlik ilan edilmeli. Tüm inşaatlar durdurulmalı. Tüm iş makinaları deprem bölgesine yönlendirilmeli.


    Habertürk Mehmet Akif Ersoy: "Hatay tamamen hayalet kentti. Telefonun ışığıyla yoldan yürüdüm.

    Binaların arasından sessizce bağıranları duydum.Arama kurtarma, yardım ekibi 2.5 km boyunca yoktu.

    Utanarak yürüdüm.

    Benim yürüdüğümü duymasınlar diye yürüdüm."

  • Böyle namussuzlar çok malesef

    Çürük elma kardeşim, fırsattan istifade ediyorlar. Bunlara ceza versen ne vermesen ne. Millet can derdinde, bu müptezeller, hainlik peşinde. Alınca ne olacaksın, başın göğe mi erecek. Düşünebiliyor musun? Japonya'da deprem oluyor ve bu tarz hadiseler medyaya düşüyor, lan biz mi Müslümanız, onlar mı insan değil ,galiba biz insanlığımızı yitirdik. Yazıklar olsun.

  • İçecek su yokmuş ya, bu ne rezalettir. Millet depremden değil, açlıktan, susuzluktan, soğuktan mı ölsün. Daha ne bekleniyor, 2 gün olmuş. Bu nasıl bir koordinasyonsuzluktur. Kim bunların sorumluları, yapamiyosan birak git.



  • Bu özellik diğer telefon modellerinde varmı bilmiyorum ama Xiaomi telefonlarda test ettiğim çok faydalı bir özellik. Telefonu destekleyen herkesin kontrol etmesini öneririm.

  • Artık halk uyansın bilime yönelin. Kadercilikten çıkın bizler depremle yaşamayı öğrenmeli ama bunu öğrenirken de yaşadığımız evlerin sağlamlığından emin olup artık büyük bir kentsel dönüşümlere yönelmemiz gerekiyor. Acı çok büyük bir acı sözler anlamsız kalıyor artık bas bas bağırıyorum lütfen bilime kulak verin

    Kardeşim sen rahat ol.Bizim inandığımız peygamber 1400 yıl önce inandığı yaratıcısı yolunda savaş kaybetti.Amcası şehit oldu.Biz tedbiri,akılcılığı,bilmi,ilmi;Halid bin velidden,Farabiden,İbni sinadan,Harezmiden ve onlarca müslüman bilim insanından biliriz.Senin kadercilik dediğin ne bilmiyorum ama benim yaratıcım diyor ki


    “Biz,her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.”isra 13

  • Bekir Develi on Instagram: "Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrindeki bir okulda müdürlük yapan Bahşeyiş hoca, Türkiye’deki deprem nedeniyle okul öğrencilerine duygu dolu bir konuşma yaptı. Can Azerbaycan. Öz gardaşlarım..🇹🇷🇦🇿"
    40K Likes, 781 Comments - Bekir Develi (@bekirdeveli) on Instagram: "Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrindeki bir okulda müdürlük yapan Bahşeyiş hoca, Türkiye’deki…
    www.instagram.com

  • Kardeşim sen rahat ol.Bizim inandığımız peygamber 1400 yıl önce inandığı yaratıcısı yolunda savaş kaybetti.Amcası şehit oldu.Biz tedbiri,akılcılığı,bilmi,ilmi;Halid bin velidden,Farabiden,İbni sinadan,Harezmiden ve onlarca müslüman bilim insanından biliriz.Senin kadercilik dediğin ne bilmiyorum ama benim yaratıcım diyor ki


    “Biz,her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.”isra 13

    Son ayette sana seslenmiş sen duymamışsın. Allah gayet açık demiş senin çabana bırakıyorum. Demek ki çabamız yok ki bunları yaşıyoruz.

  • hocam bu konulardan pek anlamayan biriyim bunun bize etkisi ne olur kayma açığı ne anlama geliyor. teşşekkür ederim.

    Levhaların-fayların yıllık kayma hızları olur bunlar çok düşük hızlar tabi hissetmiyoruz uydular tarafından gps aracılığı ile ölçülür.


    Bu kaymalar levha sınırlarında-fay segmentlerinde birikir kuzey anadolu fay hattında yılda ortalama 2,5cm doğu anadolu fay hattında 1.2-1,5cm civarlarında bir hız mevcutdur (segmentlere göre değişim mevcut ve bu hızlar sabit değil)


    Deprem dediğimiz olay normal şartlarda her yıl bu hızlara bağlı hareket etmesi gereken bölgenin hareket etmeyip en son bir deprem sonucunda birden atım yapıp kaymasıyla oluşur.

    6.5-6.9 arasında bir depremde 50-150cm arasında atım miktarları ölçülürken 7.4-7.6’lık bir depremde bu atımlar ortalama 3 en yüksek 5-6 metre civarlarındadır.


    Yani DAF hattında 7.4-7.6’lık bir depremin meydana gelmesi için kayma hızı gözönüne alındığında 375-600 yıl civarında bir süre geçmesi lazım en yüksek hızdan 1,5cm kabul edersek hızı 6 metrelik bir atım 400 yılda birikir.


    Gölbaşı-Türkoğlu segmenti DAF üzerinde bekleyen bir sismik boşlukdu son depremi 1114 densede çok yüksek ihtimal bazı çalışmalardada geçen 1513 depremi bu segment üzerinde (Aletsel dönemdede 1900-günümüz DAF üzerindeki en suskun kesim bu segmentdi ilk +4’lük depremlerini geçtiğimiz aylarda üretti burdan konuşmuştuk bazı arkadaşlar hatırlar)


    Tarihsel depremi doğruysa 2023-1513’den 510 yıllık bir süre zarfında ortalama 1cm’den 5metrelik bir atım birikimi var denebilir segment uzunluğuda baz alındığında (80-85km) bu 7.2-7.5 arasında bir deprem demek.


    Son depremlerle bu hat kırılmış ama 6.7’lik bir depremin tek başına yaptığı atım miktarı biriken atım miktarını normal şartlarda karşılamaz.


    Yani tarihsel depremi doğruysa bu bölgede en az 3-4 metre civarında bir atım eksikliği söz konusu olabilir buda uzunlukla orantılı 7.0-.7.2 civarında yeni bir deprem demek parçalı kırıcak olursak çok sayıda +6lık deprem demek


    Hala Segmentlerin yaptığı atım miktar verileri mevcut değil tabi anaşokda bu bölgeyi kestiği için tamamende kırılmış olabilir verilerin netleşmesi bekleyeceğiz.


    Telefonda olduğum için biraz geç yazıyorum.

    • Offizieller Beitrag

    icenow123 hocam guzel bir yere degindiniz, bugun bir doktorunda konusmasini gordum, ozellikle tibbi malzeme ve ilac konusunda sorun varmis.