İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller bozuk saat gibi. Günde bir kere doğruyu gösteriyor :D

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • GFS son noktayı koymuş. ECMWF zaten sabah çark etmeye başlamıştı. 500'ü bozmuştu. Akşam GFS'ye benzeme yolunda daha da ileri gidecektir. Artık ECMWF'ye olan saygımı yitirdim.

  • Yine Amma ense kararttınız he.

    Ya hu bekleyin, ne aceleniz var? Mart ayına kadar mutlaka yağacak bu kar. Bu sistem olmazsa haftaya yağar. Olmadı sonraki haftaya. Mutlaka yağacaktır.

  • Aman boşverin kafam rahat ister gelir ister gelmez artık bakın öylesine yeterki yağmur falan olsun susuz kalmayalım yeter, gittikçe tropikal iklime doğru yol alıyoruz normal artık

  • Akşam ve gece yarısı güncellemelerini de göreceğiz.

    Merhabalar, ben Yiğit. Bugün 19 yaşındayım ve uzun zamandır hava olaylarına merak saran birisiyim. Şu an Beykent Üniversitende İktisat 2. sınıf Türkçe bölümü okumaktayım. Bu forumda amacım özellikle kış mevsiminde güncel veriler hakkında amatör tahminlerde bulunmak kar hevesini diğer üyelerle yaşamaktır :)


    "Bütün ümidim gençliktedir." - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk

    (1881-193∞)

  • Eskiden ECM kral derdik son sözü o söyler derdik o da yalan oldu. Gfs habire değişip sinir bozuyor ama vermediği zaman da vermiyor öyle geliyor. Kime inanacağız abi biz?

  • Bu seneden umudu olan var mı hala? Aralık'tan beri aynı terane. 1,5 aydır son derece vasat bir sezon geçiriyoruz. Sürekli ileri tarihe bakmaktan gözlerimiz bozuldu.

  • Çoğu kişi goygoy sızlanma ve hayıflanma peşinde.

    Allah aşkına yapmayın, burada yorum yapanların morelleri alt-üst oluyor. Açıklama yapma veya rapor yorumlama motivasyonları dağılıyor. Tahmin yapıp-yapmama arasında muallakta kalıyorlar.


    Siz şikayet edince veya ağlanınca o rapor değişmiyor. Olan bilgi sahibi olmak isteyene veya açıklama yapmak isteyene oluyor.


    Bu kar mutlaka yağacak, takip edin ve enseyi karartmayın.

  • Lütfen sitedeki yeni üyeliklere bir süreliğine ara verelim, her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes karalara bağlamış koca kışı. Aytac  Aykut53


    Bu kadar çok olumsuz, negatif yorumlar siteyi ziyaret eden insanlarıda ümitsizlendiriyor ve sayfalarca boş mesajlarla dolup taşıyor.

  • Arkadaşlar! Malum hepimiz kar kış severiz lakin elden gelmiyor . Allah büyük derdi veren dermanı da verir bir süre modele bakmayın yaz gibi düşünün ne demiş atalar ! ...

    Vermeyince (Vermemiş) Mabut, Neylesin Sultan Mahmut ☺🥲🤣

  • Sistem daha gelmedi,gfs daha başarılı olmadı.Her şey yaşanmış geçmiş gibi yorumlar o kadar saçma ki,daha durun çarşamba,perşembe bir gelsin her şey rayına otursun o zaman hep beraber oturup üzülürüz,bunun aksi bana hem forum üyelerini hem kendinizi boşu boşuna ümitsizliğe kaptırıyor gibi geliyor

  • Üzücü ama gerçek bir durum bende ayın 7 sinde 20 si gibi dalga belirttiğimi dile getirdim.Sistem var evet geliyor fakat gfs ana senaryonun inadı ortalama ve controlu de bozmaya başladı.

  • Geberdi inadından vaz geçmiyor gfs kendi cerdiklerine de muhalif oldü geberdi de marmaraya gidım kar vermiyor batılaradeniz içi ,dogu ve orta karadeniz kara boguyor marmaraya sıra geldimi inadından geberiyor bakalım kim patlayacak ikisi birbirinden çok ama çok farlı hic bir benzerlik yok kıral bunu bu sefer patlata bilirse o zaman gfs diye bir sey kalmaz ama kral patlarsa biz fena patlarız rakim sistemide olsa elimizde en azindan bir seyler var bu adi model inat ettimi sonu pek iyi olmuyor inşallah bu sefer kotü patlarda madara olur gfs efendi .

    Tek umut kıral.