Posts by PAROL©
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yarından itibaren ciddiye alalım modelleri,derin AB’ler o kadar derin mi yolun devamı görünüyor mu ? Daha. Yeni geldim bir hareket olmasa gelemezdim
-
Bir umuttur yaşamak
-
Geçmiş olsun yüce Rabbım büyüklerinden korusun
-
17 18 19 20 21 Şubat için basınç merkezlerini çözemediği net.
-
Yanıltıcı ve hayal kırıklığıyla dolu süreç hız kesmeden devam ediyor.Insallah olan yağışları kaybetmeyiz.Herhangi bir tahmin yapmak veya veri okumak bile gelmiyor içimden.Herşeyi unutturacak bir sistem gelişir umarım.Kadikoy moda sahilinde bile min 5 cm kapasiteli
-
Günaydın,herkese hayırlı işler hayırlı haftalar dilerim
-
Şortumu hazırda tutayım ben. Güzel yüzülür
hocam ben her ihtimale karşı şu şekil eşlik edebilirim
-
Hani soğuk geliyordu, diyagramlarda görülmeye başlamıştı. Yanlış mı görmüşsün
Her tahminimiz %100 tutsaydı şuan sizinle böyle bir konuyu tartısma luksumuz bile yoktu.Ne yapalım olmadı bu senenin olayı sacmaliklarla dolu zaten
-
Olmuyorsa olmuyor yapmamız gereken kalan günlerde sabretmek,napalım yani olmadıysa hayallerimizi satmadık ya
-
Tutarsız bir tahminim yukarıda hala duruyor.Bu sene gerçekten çok yanılttı beni.Verileri ayrı modelleri ayrı bahsizligi çok ayrı.Kışın geri kalanı ile ilgili zaten yukarıda belirttigim gibi tahminim devam ediyor.Tabi boyle bir sezonda ihtimal ne kadar gerceklesmeye musait olursa.Size umut saçıp hayal kırıklığı yaşattıysam kusura bakmayın.
-
Merhaba İstanbul ahalisi
-
Gece hava ayaza çekebilir.Güzel insanlar dikkatli olalım üşütmeyelim
-
Ben de büyük değişiklikler bekliyorum hocam ama minik detaylarla koca bir güncelleme boş geçebiliyor
Yani 10 una kadar ilimizi etkileyecek bir dalga olacağını 20 sinde belirttim.Dediğiniz gibi hocam ufak detaylar büyük sorunlara yol açabiliyor.Ama bence önümüzdeki süreçte en büyük sorun 10 değilde 12-13 ü olur
Bakalım nasibimizde varsa var yoksa Şubat 2.yarı Mart ilk 10 neler çıkaracak ordanda ümitliyim
-
Modellerde Büyük değişikliklere çok az kaldı
-
Lehimize dönecek ve Şubata yakışacak bir dönem başlama ihtimali çok yüksek.Özellikle 15 i civarı net bir yavaşlama göze çarpıyor.
Ayın 10 u civarı olarak geçen seferde belirttiğim dalgada belirsizlikler sürüyor.Fakat UkMo Gem Gfs gibi modellerin sinoptikleride bunun sinyalini vermeye başladı.Siklonik konumlar için gitti geldi battı vs vs çok duyulabilir.
Bir kaç gün ileri geri gidip gelebilir.Ilerisi için 15-16 civarı tatmin edici sistem olasılıgıda artıyor.Mjo 7 ye gecis yapacak,ikiye bolunup bir kolu Irlanda civarina digeri üzerimize oturabilir Kimi belirsizlikler oldugundan bazı haftalık aylık tahminler net goruntuyu sunamadı ancak çok yakındır.Özellikle ecm nin net degisimlerini gorecegiz.
Şubat içerisinde güzel günler 7 8 den ay sonuna kadar kısım kısım devam eder.Mart ayında ise ilk haftasında etkili bir sistem ihtimalini de şimdiden iyi görüyorum.Tahmin bizden Takdir Allahtan...
-
Hayırlı geceler diliyorum.Ay başında güzel bir ssw ısınması gerçekleşecek büyük olasılıkla.
Ay sonu ile şubat ilk 10 gün arasında 2 dalga veya minimum 4 5 günlük bir dalga bekliyorum.Modellerin en geç çarşamba gününden itibaren daha güzel görüntüler sunması kaçınılmaz,fakat siklon konumlarina göre modeller git gel yapabilir bu moralinizi bozmasın.Şubatın geri kalanı da sakın gececege benzemiyor
Yani Batisi dogusu istedigi goruntulere kavusacak.
Şubat ayının ilk haftasından itibaren başımıza İtalya aksiyonu da dahil olacak.Fakat daha soğuk daha yağışlı bir dönem gerçekleşebilir
Burda 10 una kadar beklentilerimi dile getirmistim.Bunun yanı sıra gfs den dedigim tarihlere guzel goruntuler basladı.Hemen ardından done done bir cok kez bizi deneyebilir.Detaylı yarın yazarım hayirli geceler
-
Radar tekrardan alevlenecek 2 saat uyuyup geliyorum
-
Çok güzel lapa lapa kar var şuan.
Video fotograf sokak lambası izleyecegime senin gorsellere bakalım
-
İyi akşamlar güzel şehrin güzel insanları