Bu sistemi 20 Şubat'a yakın tarihlerde bekliyordum bakalım öteleyecek mi
Modellerin tek işi o zaten ötelemek. Merak etmeyin ötelerler
Bu sistemi 20 Şubat'a yakın tarihlerde bekliyordum bakalım öteleyecek mi
Modellerin tek işi o zaten ötelemek. Merak etmeyin ötelerler
GFS gece güncellemesi daha tırt, başlangıçtan belli. GGS işlemiyor bu sefer ters tepti
Pazartesi son nokta koyulacak gibi görünüyor, hala kararsızlık var.
Sevinç ve hüzünün bir arada olacağı bir sistem görüyorum. Bazı semtlerde lapa lapa kar yağarken bazı semtlerde şakır şakır yağmur yağacak gibi görünüyor.
Diyagram çıktı mı ?
-8 -9'la verdiği kar haritası bir anlam ifade etmiyor benim için. Sahilde örtü görmedikçe, İstanbul'a kar yağdı, güzel sistemdi vs. demem.
Eski kışlarda İstanbul konusunda kar fotoğrafları paylaşılırdı, artık yağmur görselleri paylaşılıyor, millet yağmur takibi yapıyor
Diyagram atabilecek var mı ?
O sene bu sene diye diye malum takıma döndük kar severler olarak
Yılbaşında kartalkaya’dayım kesin şansıma yağmur yağar
Diyagramların üstünde 00z 06z 12z 18z yazıyor bunlar ne anlama geliyor?
Bazı ana modeller günde 4 kez güncellenir. 00z sabah güncellemesini, 06z öğlen, 12z akşam, 18z ise gece güncellemesini ifade eder.
Oh gelsin Afrika. Gereksiz doğalgaz yaktıran bomboş soğuklardan bıktık usandık. Ara sıra yağmur sonrası ılık olsun ne güzel. 2025 yılında son 100 yılın en soğuk kışı yaşanacakmış kafamız rahat
Diyagram o kadar dandik ki -5 seviyesini bazı kişiler hamak olarak görmüş Uzaktan bakınca öyle görünüyor biraz ama -10 bakın çok uzaklarda bırakın hamağı salıncak bile çıkmaz bu verilerden.
Kar için hiç ümit olmaması üzücü. Diyagram vs. o kadar kötü ki hayal bile edemiyoruz. Soğuk hava kutuplara çekiliyor, artık uygun basınç dizilimi olsa bile soğuk deposu yetersiz olduğu için sistem gelse bile cılız kalacaktır. En mantıklısı kışı kafada bitirmek bu saatten sonra. Daha fazla üzülmemek için..
Bu diyagramla bir cacık olmaz. En dandik kış olma yolunda emin adımlarla ilerliyor bu sene.
Eskiden ılıkcılar olurdu sistem kuş olmuş vs. yazarlardı tartışmalar çıkardı, soğuk olmayınca onlar bile kayboldu. Öyle kötü bir kış.
Diyagram kar mar yok gidin gezin boş boş oturmayın diyor.
Diyagram tırt yine. Sınır sistemler görünüyor her zamanki gibi. İyice kabak tadı vermeye başladı.
Burnunun ucunu göremeyen ECMWF'nin şubat ayı tahmin haritasını dikkate almıyorum.
Diyagramda kıpırdamalar var 15 şubat ve sonrasını kovalıycaz artık