Atmosferi Anlama Gayretleri ; Tele-bağlantı Sirkülasyon denklemleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Reis tamam potansiyel büyük de napalım tutup aşağı mı çekelim soğukları herkes olanı yorumluyor işte. Ben de kabullenmiyordum direk balyoz almak istiyordum fakat belli ki böyle olmuyor havada kardan balyozise yolculuk yapmak lazım bir sakin ol öyle bir negatif enerji pompalıyon ki gelen sistem de gelmez valla senin yüzünden

Hocam sinirliyoruz hep beraber bu potansiyeli yakalamişken istiyoruz birşeyler

• Biz teşekkür ederiz hocam. Yalnız GFS'ye dikkat edin manyak mıdır nedir :hfyeni (18):

En kötü halinde en manyak halinde en gecikmiş halinde bile öyle yada böyle bize geliyor soğuk , olduğu yerde erimeyeceğine göre küresel momentum ve geleneksel akış hareketi gereği bile bize gelecek ( ama önce şu 13-15’i bi çözsün modeller ) ECM’den adım bekliyoruz

• 20'sinden sonra işlerin lehimize döneceğini geçen hafta verilerle beraber açıklamıştım. Bugün bölge konusunda da konuşmuştuk. Bunu benden önce söyleyen veya verilerle açıklayan birisi olmamıştı ayrıca Atmosfer üstünlük taslanacak yer değildir. Şubata da kendi analizlerim sonucunda bir Godzilla öngörüsü yapmıştım. Hala tahminlerimin arkasındayım, vazgeçmedim. Düşük ihtimal de olsa belirtmekten çekinmem.

Geçenlerde yazdığım yazıları anlamayanlar olduğu için 2 3 gün önce hepsini detaylıca açıklamıştım o yüzden bir daha değinmeyeceğim.

Biliyorsunuz daha öncesinde tropikal zorlamaların Doğu Hint Okyanusuna ve Dateline civarlarına geçebileceğini belirtmiştim, veriler hala aynı yönde ilerliyor. Bunun sonucunda da hem MJO faz 3-4 hem de GWO faz 4 yapabilir.

Ayrıca bu zorlamaların sonucunda da batılı tropikal rüzgar patlamaları açığa çıkabilir(belki?). Bunun sonucunda da pozitif sürtünme torku tetiklenebilir. Ayrıca pozitif sürtünme torkunu PNA bölgesi ve Ekvatoral bölgedeki MSLP de etkileyebilir.

Ayrıca PT etkili gelişebilme ihtimali olan +NAMT yüzünden de Atlantik Jetleri kudurabilir.

Bunların sonuçlarını alıntıladığım mesajımda açıklamıştım bir daha açıklamama gerek yok. Bunların hepsi üst üste geldikten sonra üstümüze güzel bir sistem gelmesi beni şaşırtmaz. Ayrıca bu sistem gelirse de gücü belki şimdikilerden daha güçlü olabilir. Şöyle kutup iniyor böyle donuyoruz tarzı yorumlar olmamalı. Atmosfere meydan okunmamalı, sonuçta yine kendi bildiğini okuyacak. Ben yine ara sıra revize ederim.

Mevcut süreçte takip ettiğimiz sistemde ise ben hala umutluyum(Kuzey kıyılar adına). Kimse -18'lik bir sistem beklemiyor sonuçta. Bu sistemin bize ucundan dokunması bile işimize gelir sonuçta bir sıfırdan büyüktür:)

Model konusunda da yazmıştım modellerin ayrıştığı yeri. O yüzden tekrar tekrar yazma ihtiyacı duymuyorum. Kuzey kıyılarda ortalama bazı yerlerde gayet iyi(sürece göre). Başlangıç açısından iyi olabilir ama kışa yeni girdiğimizi unutmamakta fayda var. Yine de temkinli davranmakta fayda var.

İyi forumlar.

• Bugünü uzun vade soru cevapa ayırmıştım

Son 2 saat kadar dükkanın kapanışına

Uzun vade için dersime epey çalıştım

Son 3-4 sayfadaki sorulardan farklı olarak uzun vadede ekleyecek soracak birşeyi olan varsa buyurabilir ,zor olmasın lütfen 🙃

Son 3-4 sayfadaki sorulardan farklı olarak uzun vadede ekleyecek soracak birşeyi olan varsa buyurabilir ,zor olmasın lütfen 🙃

Hocam 2240 saat sonra balkonuma kac cm yağar :)--

"Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif