Evet hocam Fatih ilçesinde yaşayan biri olarak genelde rakımı yüksek ilçeleri ve daha yüksek kesimleri izledik o sırada güney kıyıları genelde yağmur aldı en kötü graupel/sulu kar arasında yağış aldı ama hiç saf kar almadı.Dediğiniz gibi 2022 yılından beri tam 3 yıldır hiç ciddi bir kar yağışı veya örtüsü görmedik.Ama İnşAllah bu sefer güney kıyılar olarak golü atacağız gibi duruyor mübarek Kandil gecesi hürmetine Yüce Allah bizleri özlediğimiz kar yağışlarına kavuştursun amin amin 🙏 çok özledik çok 🙏
İşin ilginç yanı en çok nüfüs güney tarafında. Bu bölgelere kar örtüsü oluşmadıkça kış vasat geçmiştir .
Çatalca'nın köyüne ya da Çekmeköye kar yağınca İstanbulu kar götürüyor haberleri okumaktan yoruldum
Yıllar sonra foruma girdim burada eskiden Efsane Semih vardı ayrılmış galiba. Godzilla muhabbeti dönerdi eskiden anlıyordum ama uzun zamandır bakmadığım için unutmuşum. Biraz halk diliyle anlatırsanız güzel olur
Semih hocamız özlendi
onun tabiriyle Zeytinburnu gibi güney sahillerine kar yapabilecek bir sistemin arefesindeyiz
Ama sanki ECMWF ve GFS nin çıktıları AOendekslerine ters.Yani o tarihlerde AO endeksi -2 -3 bandında bana pekde uyumlu gelmediler.Son çıktılar balon olabilir diyorum.
Dün iki çıktı da Şubat efsanesi veriyordu 😅
Bugün leş atıyorlar. Çok alakasız çıktılar veriyor 24 saatte dağlar kadar fark var ...
Ay ortası gerçekten potansiyeli yüksek gözüküyor. Son 1 hafta kala yine bozmaz umarım. O morlukları istiyorum, soğuktan morarmak istiyorum. Bundan sonra en sevdiğim renk mordur.
Zaten inecekse ve güzel bir sistem yaşıyacaksak en güzel vakitlerdeyiz. 21 Aralık civarında 17.45 de okunan akşam ezanı ve ardından kararan bir hava vardı. Şuan bu akşam saati 18.30 Lara yaklaşıyor. Günler uzuyor ....