Posts by Orpheus
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Aga 44 yaşındayım. Hayatımda izlediğim en güzel yağışlardan biri. Mevcut konum Ataşehir
-
-
3 günlük beklemeye değdi bee
-
An itibari ile ALADIN
-
Yine arefeyi gösterip bayramı göstermeyecek
-
Selamlar.
2-3 gündür gozüm takıldı.. Ay sonu sürprize açık görünüyor. Yorumlarınız nedir acaba
-
Dostlar merhabalar. Anlık ordu merkez yağış yeni başladı. İri taneli yağıyor. Lakin ortam sakin.
-
Valla ben artık (bizim oralarda kocakarı hesabı derler) Gücük 7 sini bekliyorum. Her ne kadar teknolojiyle pek alakası olmasa da yaşanmış tecrübelerle sabittir. Hayırlısı diyelim bakalım...
-
Güncelleme özeti;
Çok yalnızız be üstad gel beraber coşalım
-
Gfs 6-9 da denemeler yapıyor.
-
Arkadaşlar önemli bir konuya değinmek istiyorum. Türkiyedeki Meteoroloj Mühendisleri Amatör Meteorologlara inanılmaz mobbing uygulamaya başladı. Kendilerinden başka kimsenin bu işi yapmasını istemiyorlar çünkü otorite sahibi olmak istiyorlar. Eskiden kimsenin bilgisi yoktu herkes ekranlara kitlenir onları dinlemek zorunda kalırdı. Artık öyle bir şey yok açan bakıyor tabii işlerine gelmiyor. Tahminlerdeki tutarsızlıklar da buradan kaynaklanıyor. Bu yazım öyle içi boş bir yazı değil lütfen okumadan geçmeyin. Özellikle bunu sosyal medyada görmeye çokça başladık. Bunların başında da kendini Meteoroloji Mühendisi sanan Mikdat Kadıoğlu geliyor. Kendilerini ilah zannediyorlar. Çoğu iklimciye TV kanallarına çıkmama konusunda baskı yapılıyormuş.
Hocam artık teknoloji öyle bir duruma geldiki bazı şeyleri takip etmek daha kolay hale geldi. Teorik olarak benden daha fazla bilgiye sahip olabilirler ama aynı senaryoda bende kar yağmaz diye biliyorum sizde. Bazılarımız daha iyi altyapıya sahip olduğu için yükseklik, salınım kky tahmini yada daha ekstrem tahminler yapabiliyor. Yani sonuç olarak senaryo aynı. Bu neyin tavrı anlamıyorum. İnsanları bı salsinlar artık. Maalesef amatör olarak meteoroloji ile ilgilenen çoğu arkadaş sözüm ona mühendislerden daha iyi tahmin yapabiliyor.
-
olacak bişeyler artık
-
Gece saatlerinde 2-3 parti böyle graupel veya kar yağsa tatmin olur çoğu kesim diye düşünmekteyim.
yağması problem değil hocam mevzu gözü doyurmak
-
Bundan sonrası bahar diyebilir miyiz yani?
diyemeyiz biraz ısınabiliriz ama diyemeyiz. Daha kışın ortasındayız.
-
-
-
-
-