Bu sistem zaten dikine gelen bir sistem böyle sistemler genelde karadeniz odaklı olmuştur. Kırım kuzey hattı koridoru fazla baskı yemezise bu yıl mutlaka etkilibir sistem alma ihtimalimiz ( kıyılar adına ) çok yüksek.buda ya ocak yada şubat ayında olacak gibi duruyor.hatta mart ayındada olabilir.dizilim ve basınç yönünden en şasnslı aylar yinede ocak,şubat ayları görünüyor.önceki yıllarla bu yılı kıyaslamamak lazım önceki yıllarda basınç örüntüsü çok daha farklıydı oyüzden birçok sistemi kaçırdık.
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Doğuda olmamız belki avantaj sağlayabilir bu kez. Sonuna kadar takip edelim bakalım nolacak
insalah kardesim.
-
Sistem bir geliyor bir gidiyor😂 her şey en ufak ab ve yb hareketlerine bakıyor umutları yitirmeyin bu yıl bizim yılımız😃
-
Çok bi önemi var mı size bırakıyorum bu modeli ama ikon baya batılı
-
Icon bence çok önemli az önce baktım ona da yakın vadenin kralı da icon bence
-
icon sanırım kısa vadede iyi yağı konusunda da,devamında güzel şeyler olurmuş gibi geldi bana
-
İcon is back😎
-
Biriniz atabilirse bakalım icon cana
-
-
gfs fazla doğulu gelecek gibi
-
mgm de şubat ayına kadar sıcak tarafta bırakmış ecmwfnin uzun tahminlerine güvenilmez net daha geçen neydi
-
gfs fazla doğulu gelecek gibi
Zaten sabah baya doguluydu farketmez
-
İzlanda da alçak basıncın çekmesi lazım icon da İzlanda da oluşan ab batılattı
-
-
İcon sabah neydi akşam öğlen ne oldu 6 saatte bir değişen modellerle ne üzülün ne sevinin
-
- Official Post
leopar139 resim paylaşırken lütfen tam boyutlu resime tıklayıp öyle paylaşalım aksi takdirde resimler küçük çıkıyor.
-
Evet ,maalesef sistem tırt. Gfs Güzelim sistemi kafkaslara yolladı. Aralık kalan günler için şimdilik yeni bir oluşum gözükmüyor. Belki de bu kış yaşadığımız en güçlü salınım Kasımda yaşanan salınım olabilir.
Seni not aldım, kötü anlamda ya da tehdit değil kardeşim yanlış anlama ama hep aynı şeyi yapıyorsun. Atmosfer bir denk gelme yeridir. Basınç sistemleri o gün nasıl konumlanırsa şartlar ona göre gelişir. Öyle olmasa en baba modeller bile günde 3 kez güncelleme yapmaz. Kışı kapatmışsın, günü geldiğinde hatırlatacağım.
Kış mevsimi simgesel olarak 21 Aralıkta başlar bu arada. -
Bu iki modelin ortasında bir desen oluşur. Yarın son şeklini görürüz. Tekraren söylüyorum, sahiller için etkili bir sistem değil, ama kar örtüsünü sahilin dibine getirebilir.
-
Bu kış kapanan tek şey yollar olur:))
-
Icon Odessa'dan indiriyor sistemi biraz daha batılayıp Moldova'ya da okey deriz ama Romanya olursa sistem Batı Karadeniz'in olur bu da ne benim gibi İstanbul'da yaşayan birinin işine ne de siz hemşerilerimin işine gelir Batı Karadeniz'de insan mı var niye oraya kaptıralım sistemi
-