valla marta gelen sistem tad vermiyor.. hele mart sonunda .. onun icin gelsede gelmesede sikinti yokk.
Posts by kar53
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kar cıvık ama aşırı yağış var aklımı aldı kar yağarken böyle yapsaydı 1 metre almıştık
-
Büyük sürpriz yaşıyor şuan Rize hemde öğle saati
vortex hizini alamadi rizeyi bidaha tokatliyorr
-
-
rize sahil yolu yeniden kapaniyor
-
Mgm Samsun’dan Artvin’e kadar bölge geneline en az 15 cm kar vermiş şimdi bu gerçekleşmezse linçmi edeceğiz
hocam rizede hava acti yagis alacamizi hic zanetmiyorum..cok zor
-
-
La zaga kayıp😂
zaga kara gomuldu hocam
-
Sonunda be ümit abi gerekli olucak🤣
bu gun kapatiyoruz yolu
-
rize merkez sahil yolu
-
Güzel yağıyor kütle var ama öyle güzel de değil kütleye gore
rize sahil olarak beklenen birikimi yakalayamdik neden acaba
yagdi ama tutmadi
-
Dagdibi yolu kapandı açtılar az önce
resim atamiyorum foruma ama sahil yolu birikim var ve son sidet yagiyor..
-
Sistemin en etkili anıydı Rize için ama ahım şahım birikinti yok şuan
vala kardes boyle yagarsa sahil yolu kapncak
-
kopuyoruz usta
-
ve rizede dek baslar
-
Hayır. Karışması ayrı bir dert basit hatalar ayrı dert. Sonuçta mühendisler ecmwf yi baz alıyor. Spesifik lokasyonlarda ise farklı realiteler devreye giriyor. Günlük tahminlerle genel tahminler arasında yapılan hatadır, olur. Ama herkesin birbirine karışması tamamen sistemin mekanizması ile alakalı. Aslında mühedislerin çoğu ağız birliği yapıyor. Mesela İstanbul için ısrarla ciddi iddialarda bulunmadılar. Ciddi iddialar bizim gibi amatör sitelere aitti. Bildiğin tatil yaptırdık bi çok ile 😂 Bu çok kötü. İlk olarak halkın ciddi anlamda bilim dilinden uzak olması, ikincisi devlet kurumlarına duyulan güvenin azalması. Bilim dili; olacak, kesin, uçacağız demedi. O yüzden havaforum gibi bi çok siteye çok ağır hakaretler ediliyor çünkü bilim değil etkileşim dilini kullandık. Bir tane bilgisayar hocası var, kadıköye uçacak boğulacak diyordu. Sen öyle dersen bu işin erbabı olmayan vatandaş ciddi beklentiye girer. Ben bilimden gelene, bu işi okuyana, dirsek çürütene "hiçbir şey bilmiyorlar" denilmesine karşıyım. Madem sen biliyorsun git İTÜ kazan sen oku derler adama. Tamamen sistematik eleştiri. Ben de 4-5 sene önce saygısızca eleştirirdim. Ne zaman yüksek lisansa başladım o zaman ne kadar cahil olduğumu öğrendim. Umarım bu mesajımı yanlış anlamazsın 🫠☺️
eee hocalarim simdi ne olacak
-
Kesinlikle. Sürprizlerimiz var.
hocam hem yagiyo hem erimiyo alti buz ..
-
tam 5 yil oldu ne ozlemisiz yaa
-
valla oyle kisa surede boyle bi yagis inanilmaz
-
Sahil yolu görünüyor mu baktın mı ora da kapancak 😎😎
kapandi dostum