Posts by White Tiger28

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

Bülent hocam iyi bayramlar,

Senin bahçe sigortalı , senin kafan rahat

Orasa toprağım da iyi kötü bir şeyler yapıyor

Bu gariban Vehbi ne yapacak , bu sene ki fındıkların zekatını bana verebilirsiniz :hfyeni (18)::hfyeni (18):

Eyvallah sağolasın vehbi hocam sanada iyi bayramlar. İlk başlarda fazla fımdık görünmüyordu sonradan çıkınca açıkcası bende şaşırdım Abdullah hocaylada birtürlü işten güçten vakit bulup görüşemedik yinede enkısa zamanda bi boşlukta görüşücez inşallah.senin canın sağolsun hocam iste sana çerezlik fındık gönderelim nedemek 😊😊 yeterki cansağlığı olsun.

Doğum günümü kutlayan tümdostlarıma ve arkadaşlara teşekkür ederim.rabbim hepimize daha nice yıllara sağlıklı ve hızurlu birşekilde ulaşmayı nasip eylesin.iyiki varsınız burası benim Ailem gibi buzamana kadar birçok dosttumuz oldu arkadaşlarımız oldu.yeri geldi birlikte üzüldük yeri geldi birlikte sevindik ama dostluğumuz herzaman baki kaldı.rabbim izin verdiği müddetce herdaim burda olsakta olamasakda dostluğumuz sürecek inşallah.😊😊😊 tekrardan sağolun var olun. 😊😊😊

%60 hasarlı fındıktan birşey beklemeyin olsada zaten pekrandımanlı olmaz içini dolduramadan dökülür daha az hasarlı yerlerin kurtarma şansı çok yüksek tabi bu bahçeden bahçeye değişir bakımı iyi olan bahçe çok daha kaliteli fındık verir içi buruşuk ve semiz olmaz.en hassas fındık türü birinci kalite giresun yağlısıdır zaten bu fındık türünü 400 rakımdan yukarı yetiştirmek zordur genellikle sahil ve sahile yakın köylerde olur.bu fındığın şuanda kavrulmuş paketlenmiş iç ürünü burda bile kg fiyatı 800 tl ye dayandı 😊

Birileride çıkmış efendim neymiş buyılki fındık rekoltesi 780 bin tonmuş bu neye göre hesaplandı nasıl belirlendi sorduk hiçbirbilgi yok a be denyo madem bir hesaplama yapamadınız böyle bir sonucu neden medyada dolaştırıp duruyorsunuz.bunlar çiftçinin dostu değil abd ye italyaya peçkeş çeken uşakların yağcıların taklacıların ta kendisidir.hadi görelim bakalım bu sene hepsi avuçlarını yalayacaklar özelliklede geçen yıl 200 liralık fındığı 125 ten 130 dan alan kan emici tüccar bozuntuları Allah büyüktür o herşeyin en güzelini bilendir oyunları en iyi bozandır.

Tayfun nettin reisi batıracan galiba 😄 😄

Bir genelleme yaparsak benim gördüğüm ve incelediğim kadarıyla ( kendi konumum ) adına konuşacak olursam 400 mt rakımdan aşşağıda fazlabir sıkıntı görünmüyor ordan yukarısı vahim zaten.sahil kesiminde herhangi bir sıkıntı görmedim modül gayet güzel içide dışıda yem yeşil.şimdilik hadi bunu geçtikte bu kokarca naleti yine patlak verirse işte ozaman yandı gülüm keten helva demeyiz inşallah.

toprak bu konuda uzman değilim ancak sadece dalda yanana bakmıyor sağlam kalanlardan hesap çıkarıyor diye biliyorum ben bu zamana kadar hiç sigorta yaptırmadım yaptıranlar daha iyi bilir diye düşünüyorum bunu White Tiger28 bülent hocama soralım o sigorta yaptırıyor konuyu daha iyi bilir diye düşünüyorum

Hocam sözleşmede ön seçenekler var afaki durumlar olduğu andan sonraki 24 saat içinde ekspertizin gelmesi lazım bu seçeneği sigorta yaptıranların mutlaka etkin hale getirmesi lazım yoksa 10 gün sonra geliyorlar mesela dün bizim bahçeye geldiler örnek alındı incelendi şuan %20 kayıp var bizden 3-4 km yukarılarda bu kayıp %80 lerde aysonu tekrar baktıracağız normal şartlarda bahçenin belli aralıklarda üçkere bakılması gerekiyor mahsul kabuğunu bağlayıp olgunlaşmaya başladığı anda sigortadan feragat eder yani haktalep edilemez buda aşşağı yukarı mayıs ayının sonunu buluyor örnek olarak sigortayı 3 ton üzerinden yaptırdıysan bu oran 3 ton üzerinden belirlenir.yüzdeye göre o dönemin taban fiyatından ödenecek sigorta miktarıda poliçeden gelecek olan paradan düşülerek geri kalan üreticiye ödenir.sigorta yaptıranlar genelde tarsime yaptırdığı için mağduriyet yaşayabiliyorlar oysaki üçbeş daha fazla verip özel şirketlere yaptırsalar kimse mağdur olmaz adamlar anında kontrole geliyo zaten.