Bende paylaşımlar yapacağım, yanan ve yanmayanların örnek resimlerini.
Ümit kardeşim, bir konu daha var, bana belki katılmayan arkadaşım olacaktır, saygı duyuyorum.
Herkese anlatmam ama sen benim kardeşimsin, forumdaki kardeşlerimde bana el değil, ailem.
Don sebebiyle düşen tomurcuğun olduğu yerden, güçlü bakımlı bahçelerde tekrar tomurcuk oluşuyor,
Bunun bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum, ama onlarca kez şahit oldum.
Yanyana iki bahçeye diyelim ki don vurdu, bahçelerden bakımlı olanı, yeni fındık doğumları, hasarlı fındığın kendini tedavi edip dala tutunması gibi birçok parametre ile hemen yanındaki bakımsız bahçeye göre iki üç kat fazla fındık veriyor.
O yüzden, don zararı sonrası bakım çok önemli. Eğer benden tavsiye kabul edersen, sana önerim, azot gübresine ilave olarak fosfor ve potasyum içeren kompoze gübre at ay sonuna kadar. Mayıs başında da npk içeren yine tavsiyem 20-20-20 ve iz elementler içeren bir yaprak gübresi ve mutlaka fungusit, yani mantar ilacını daldan uygula. Sonuçlara sende şaşıracaksın.
Reklama girmesin ama gübre tavsiyemde çotanak fertil.
Bu gübreyi, 26 azota, yarı oranında karıştır, her ocağa 500 Gr düşecek şekilde at. Yani her 50 kg azot gübresine 25 kg çotanak karıştır.