Bafra'da da durum aynı. Üstüne bir de viral enfeksiyon geçiriyorum. İki saat önce ilaç aldım, onun etkisi ile de birlikte oturduğum yerde çeşme açık kalmış gibi ter akıyor. Gündüz yine yandık, kavrulduk. Ne zaman gidiyor bu sıcaklar acaba ?
Fazla bişey kalmadı birazdaha sabredelim eylül"ün ikinci yarısı daha serin geçecek en azından sıcak olsabile bukadar bunaltıcı olmayacaktır.zaten ekim ayıyla birlikte özellikle geceler daha serin olacak hatta üşüten soğuklar bile.😊
Son günlerde özellikle doğu karadeniz eski günleri hatırlatıyor.Müthiş yağışlar,kuvvetli gökgürültüleri.Uzun zaman olmuştu.
Evet ümit reis bölgemiz uzun bir aradan sonra özüne dönmüş oldu.kışında bu pozitif yönün devam edeceğini düşünüyorum.ay ortasında yavaş yavaş yaylalarımızada kar yağmaya başlar bunaltıcı sıcaklarada elvada demeye başlarız.bu sezon bizim için dönüm noktası olacak herkes susacak herzamanki gibi yine atmosfer konuşacak.😊
kış mevsimi için her kafadan ses çıkmaya başladı benimde ufak çaplı yaptığım incelemeler sonucunda bu kış bizim için bir dönüm noktası olacak çok değişik şeyler göreceğiz diyebilirim.yağış anlamında hiç ummadığımız yağışlar görme olasılığımız çok yüksek bildiğiniz üzere denizlerimiz bu yaz haddinden fazla ısındı basınç yerleşkelerindede değişikler olacak gibi duruyor.kısacası bu sezon önemli bir değişiklik olmaz ise güzel ve aksiyonlu bir kış bizleri bekliyor diyebilirim.şimdilik bukadar.kasım ayında önümüzü çokdaha net göreceğimizi düşünüyorum şuanlık gelişmeler olumlu yönde inşallah böylede devam edecek gibi görünüyor.
Bugün komşunun bahçesindeyim bahçe baya rampa hafiften çiselemede var böyle bahçelerde fındık toplayanlara Allah kolaylık versin nediyeyim.bizim yerler buraların yanında tava içi gibi 😀
ilk yarının özeti gs balyapamayan arı gibi böyle saçma sapan dizilişide anca okan gibi bir hoca yapar. YB gs yı iyi çözmüş dersine iyi çalışmış savunma kademeleri çok iyi.ikinci yarıya gelecek olursak YB illaki oyunun hızını kesmeye çalışıcaktır gs artık tek forvetemi döner ortasahayımı kalabalık tutar bi şekilde oyunu rakip sahada tutması lazım yoksa turu geçme şansı çok zor bu tür savunmaları göbekten delmek zor.bakalım umarım şansda yanımızda olur turu geçeriz.
Hocam bizde memlekete gidince aynı böyle közde kahveye kadar tıpkısı. ☺️
Valla iyi ki köylerimiz var.
İstanbul’un trafiğinden pis havasından gürültüsünden birazda olsa arınıyoruz.
Bence şanslıyız hocam .😄
Evet aynen dediğiniz gibi bende hemen hemen türkiyenin tüm illerini gezdim gördüm fakat insanın kendi memleketi gibisi yok.köy herzaman iyidir sessiz sakin huzurlu şehir gürültüsünden uzak kısacası kafa dinleme yeri diyelim.işte herkesinde böyle bir şansı olmuyor hayat şartları günden güne zorlaşıyor büyük şehirlerde insanlar adeta robotlaşmış gibi bişey olmuş işten eve evden işe bazen şöyle bi bakıyorum durup düşünüyorum bu dünya denen gezegende adeta hapsolmuşuz herkesin bir derdi var durur içerisinde kimi ekmek davası kimi dahaçok nasıl zenginlerim davası oysa bilmiyorlarki burdan sadece götürebileceğimiz 3 metre bez parçası 😌
Çok şükür ensonunda fındığı harmana attık hayırlısıylan bir fındık sezonunun daha sonuna geldik rabbim seneyede toplamayı nasip eylesin inşallah.artık bundan sonra yavaş yavaş kış sezonuna doğru ilerleyeceğiz 😊😊
Toplamaya devam arada yağmur vurup.geçiyor fakat hava güzel serin.
Allah tan bizim buralarda kokarca denen illet yok büyük bir ihtimalle nemle veya bölgeyle alakalı bişey bu böcek genelde kıyı kesimleri kıyıya yakın bölgeleri seviyor rakımı yüksek yerlerde görünmüyor.
Bugün müthiş bir sıcak vardı bah.çede bile güneş yakıyordu.neyseki ufukta yağmurlar gözüktü kuruyan topraklara ilaç gibi gelecektir. Bu fotoyu da az önce harmanda çay içiyordum ay'ın parlaklığını görünce çekeyim dedim 😊😊
Tüm dostlara hayırlı akşamlar dilerim havalar bu ara çok sıcak neredeyse rekorlar kırılıyor.resmen kurumaz denen dereler kurumaya başlamış artık bundan sonrada bu sıcaklara alışmamız lazım gelecekte dünyada su şavaşları başlayacak yeri gelecek su altından bile değerli olacak.suyu daima idareli kullanmak lazım israf etmemek lazım elimizdeki değerlerin kıymetini bilmemiz gerek su olmazsa yaşamda olmaz insan oğlu suyun nekadar değerli bir nimet olduğunu idrak edebilse şimdi barajlarda çokdaha fazla suyumuz olurdu bazı ülkelerde yağmur suları bile değerlendiriliyor boşa gitmiyor. artık bizim ülkemizdede bu tür purojelerin hayata geçmesi lazım yoksa böyle giderse 5 -10 yıl sonra içmeye bile su bulamayan yerler köyler hatta şehirler olacak.ülkenin en yağış alan bölgesinde bile dereler kurumaya başladı akar sulara bilinçsizce yapılan heslerde cabası.enerji tüketiminde alternatif modelleride denememiz gerek.gelecekte en pahallı şey ne diye soracak olursanız su olacak derim.
Allah kolaylık versin White Tiger28 hocam.Bende haftaya memleketim de olacağım olan fındığı toplayacağız.Bizim oralarda bu sene büyük sıkıntı kokarca belası.Bizimkiler ömürlerinde böyle bir şey görmediklerini söylüyor.
Eyvallah sağolasınız samet hocam.evet benimde bazı arkadaşlarım bu kokarca illetinden dert yanıyorlar.bizim buralarda Allahtan böyle bir sıkıntıyok eskiden bunların yeşilleri olurdu normal bahçe ilacıyla hepsi kaybolur giderdi bu kahverengi olan tambir mutant gibi çoğu ilaç fayda bile etmiyor 1ci segment ilaçları zaten kullanamayız kokarcadan ziyade bahçeyi bile kurutur yani çevreye zararı büyük olur.
bundan tek kurtuluş yolu düzenli ilaçlama yani ilk ilaç yaprak dökümü zamanı larva kuluçkaya yatar yani yaprak yere düşse bile mutlaka zemin ilaçlanmalı.çünkü yere düşen yaprağın kapalı bölümünde larva kendini çok iyi kamufle eder.ikinci ilaçlamada nisan sonu veya mayıs başı olmalı dallar mutlaka kökten başlayarak en uca kadar yıkanmalı.üçüncü ilaçlamada haziran sonu yapılmalı.bu şekil düzenli ve bilinçli ilaçlama yapılırsa ne kokarca kalır nede başkabir zararlı.çifçiler bilinçlendirilmeli yanlış ilaçlama politikasıyla biryere varılmıyor hocam ben keza kendi bahçemi artı olarak fındık bitiminde doğal elma sirkesiyle yıkıyorum.birde ilaçlama yaparken ya sabah saatlerinde yada akşam üstü yapılmalı bazıları öğle sıcağında ilaçlama yapıyorlar güneş dik olduğunda ilacı buharlaştırır emisyonu azaltır.buda ilacın etkisini yarı yarıya keser.daha bunun gibi birçok şey var neyse lafı fazla uzatmadan kullandığınız bahçe ilaçlarının mutlaka reçetelerini.okuyun kulaktan dolma bilgilerle bu iş anca havanda su dövmek gibi bişey oluyor hocam.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊
Ümit hocam nasılsan iyimisan 😊 epeydir görüşemedik halin vaktin iyidir inşallah.birde bizim çaycı hoca vardı epeydir yok fındığa boğuldu galiba 😄😄😄 birde çoğu kişi buyılda kıştan ümidi kesmiş gibi açıklamalar yapıyorlar keza ben tam tersi olacağını düşünüyorum.uzun vade verileri net değil temiz değil neredeyse haftalık değişiyor. yani üst üste 2 kötü sezon ge.çireceğimizi zannetmiyorum.
-Jupiter- hocam eskiden insanlar yaz ayı gelsede tatile gitsek diye beklerlerdi şimdide kış ayı gelsede biranönce rahatlasak bu bunaltıcı havalardan diye bekler durur. bazı insanlar kışı sever bazı insanlarda yazı zamanında bende ülkenin çoğu turustik yerini gezdim fakat hepsinide kışın gezdim 😄 belki inanmazsınız bu yaşıma geldim yaz ayında birkere tatile çıkmadım görev yaptığım yerlerde bile günü birlik gezer dolaşırdım.gittiğim tatillerin çoğunu kışa denk getirdim.Eee nede olsa biz garadenizliyiz hocam soğuğu severiz sıcağı döveriz 😃😃