Bu kış bölgemizin konusu biraz suskun gibi.
Kış daha başlamadı
Bu kış bölgemizin konusu biraz suskun gibi.
Kış daha başlamadı
Gfs yalan oldu 😂
Herkese yeniden merhaba. Şükürler olsun ki giriş yapabildim. Şifremi kabul etmiyordu. Uzun zamandır iletişim ekibini her gün mail atarak darlıyordum şükür kavuşturana
Gfs sağlam döndü abartı döndü şimdi mutabık olunması önemli yarın akşam az çok genel tablo netleşmiş olur çok kırpılmaması dileğiyle.
Güncel kar haritasını atabilen var mı? Özellikle gfs'in
Gfs 300+ fenasal birşeyler getiriyor sanki (edit: parazitler bozmasa daha iyi olabilirdi)
Gfs yaptı şovunu 🔥
Sochi alçak basıncı sayesinde bölgede Sinop-Trabzon arasında pazarı pazartesiye bağlayan gece sulu kar görülme ihtimali iyice artmış durumda. Üstelik Sochi ab.si doğudan batıya doğru hareket ettiğinden başta Samsun olmak üzere Orta Karadeniz'de yağış sıkıntısı da bulunmamaktadır. Ancak ab kıyılara yaklaştıkça soğuğu kıracağı için pazartesi günü tekrar yağmura dönecek salı çarşamba da yağmur aralıklı olarak yağmaya devam edecek. Bu süreçte özellikle Kaçkarlar' da 1 m kar örtüsünü zorlayacak yerler olacaktır. Ancak alçak basıncın konumuna göre Ordu-Giresun dağları da metrelere oynayabilir.
Sochi alçak basıncı sayesinde bölgede Sinop-Trabzon arasında pazarı pazartesiye bağlayan gece sulu kar görülme ihtimali iyice artmış durumda. Üstelik Sochi ab.si doğudan batıya doğru hareket ettiğinden başta Samsun olmak üzere Orta Karadeniz'de yağış sıkıntısı da bulunmamaktadır. Ancak ab kıyılara yaklaştıkça soğuğu kıracağı için pazartesi günü tekrar yağmura dönecek salı çarşamba da yağmur aralıklı olarak yağmaya devam edecek. Bu süreçte özellikle Kaçkarlar' da 1 m kar örtüsünü zorlayacak yerler olacaktır. Ancak alçak basıncın konumuna göre Ordu-Giresun dağları da metrelere oynayabilir.
Bizim iç kesimler de iyi örtü alacak gibi duruyor
Samsun yüksek ve iç kesimleri karabatak olmuş
Ladik bakdım 30 garanti üstü bile olur
Bizim iç kesimler de iyi örtü alacak gibi duruyor
Alır almasına da Sochinin keyfine kalmış biraz bu güncellemede mesela yuvasında daha uzun süre takıldığı için Orta Karadeniz'in iç kesimlerindeki yağışı azalttı ama Sis Dağı'na 130 cm kar verdi
Kocadağ 50 cm yağar bu şekilde çok rahat
Samsun'a -5 -6 rahat giriyor yukseklerde şov var
Samsunlu arkadaşlar
Arabası olup kar lastiği takılı olan varsa Pazar günü bir Ladik veya başka bir yüksek rakım yapsak mı? Benim arabanın kar lastiği yok yoksa direk atarım kendimi yükseklere
Kocadağ bile keser seni kardeşim.
Ben haftasonu Kocadağ'daydım. Ladik'e kadar gitmeye hiç gerek yok. Belli rakamı kadar araçla çıkıp yürüyebilirsiniz. Ayı yok ama kurt, çakal var dikkatli ve tedarikli olmakta fayda var.
Araba olsa gidilirde yok işde yoksa benzin koyarız sıkıntındeğil
Toplam yağışlar;
Rize, Çayeli, ÇAYELİ TEİAŞ | 44,4 |
Rize, Kalkandere, KALKANDERE | 40,4 |
Rize, Pazar, RİZE/PAZAR | 34,2 |
Rize, Çayeli, ÇAYELİ BAKIR | 33,0 |
Rize, Pazar, RİZE ARTVİN HAVALİMANI | 32,8 |
Rize, Ardeşen, ARDEŞEN | 24,6 |
Rize, Güneysu, GÜNEYSU | 21,6 |
Rize, Fındıklı, FINDIKLI | 19,8 |
Rize, Ardeşen, ARDEŞEN/YEŞİLTEPE | 16,2 |
Rize, Fındıklı, FINDIKLI/YENİŞEHİTLİK KÖYÜ | 15,7 |
Rize, Güneysu, GÜNEYSU/HANDÜZÜ YAYLASI | 15,5 |
Trabzon, Hayrat, HAYRAT/PAZARÖNÜ | 33,8 |
Trabzon, Araklı, ARAKLI | 23,0 |
Trabzon, Arsin, ARSİN | 21,7 |
Trabzon, Sürmene, SÜRMENE/DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ | 18,4 |
Trabzon, Ortahisar, ORTAHİSAR | 14,8 |
Trabzon, Köprübaşı, KÖPRÜBAŞI/BEŞKÖY | 11,4 |
Trabzon, Dernekpazarı, DERNEKPAZARI | 11,3 |
Benim lastikten yana sıkıntım olmaz ama Belkide ilk kez kar lastiği takmadım bu zamana kadar.Ve kaçıncı kez yükseklere kar yağıyor.Hemde bu aylarda.Demekki hazırlık yapmayınca daha iyi😂
ladik fena