Yaklaşık 1 saat önce çekmiştim balkondan 🤣 Giresun Merkez Aksu mahallesi 85 rakım
Posts by nedenhagi
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Evet atlantik sevdalısı biri olarak diyorum ki modellerde 192.saat itibari ile kuzey atlantikte kayda değer soğuma oluyor.Ve diyoruz ki Atlantik soğuyorsa herkes soğumalı:))
Giresun Adası’na yine kar yağacak mı Ümit hocam ondan haber ver 🤣
-
haktandasda yutuba yavuzkemal canli yaz ordan izle benim merak ettigim hersenemi metrelerce kar aliyor o bolge
Evet, Doğu Karadeniz yaylaları hemen hemen her sene metrelik kar alır.
-
Görele sahil basılmış yerler 25
hiç basılmamış yerler 30cm görmüş Şuanda ise hafif kar + dolu atıyor. Gece kar yağışı veya Pazartesi günü kar yağışı bekleniyor mu?
Somon kardeşim sizde kar devam eder yarın akşama kadar 😎 Dekler vurup geçer inşallah sürekli 🤲 Yarın akşam da kar yağarsa salı günü de tatili kaparsın 🤣
-
Ordu açıklarında yeni dek oluşumları var
Hocam bugün dek yağışları alacağız inşallah. Osman Akkaya hocamız yarın akşam da iyi kar var dedi. Bu sistemi sonuna kadar sömürmek lazım. Yağdır mevlam kaaaaaaarrrr 🤲 😅
-
Bölgem adına dönen (dumenden 😅) bir daha oluşmamasi adına uğurladım.😅
Yağar hocam ya bizim Bulancak, Giresun taraflarına yine inşallah 🤣
-
La söndür hocam sigara donacak yoksa 😄
Yok Bülent abi donmaz hallederiz 🤣
-
Balkonuma kar yağdı. Abdullah abi sendeyiz Orasa 😅 Sigarayı sansürleyemedim kusura bakmayın 🤣
-
Giresun merkezde müthiş tipi var şu an 🧿
-
Herkese günaydın. Rize gece beklemedi uyudu. Uyansın mı? :))
Günaydın. Rize öğleden sonra, akşam doğru kar yağışına kavuşur.
-
Ordu adına 2025 sistemi efsaneler arasında ki yerini aldı
Saat kaçta başladı Ordu’da kar? Çok mu iyi yağıyor şu an? Gün içinde Ordu ve Giresun’da yağış devam eder inşallah.
-
30cm yağması lazım iddaaya girdim😂😂
İnşallah yağar. Samsun dünden beri yıkıldı. Orayı görünce biz de ister istemez beklentiye giriyoruz. Ordu ne durumda?
-
Akşama karın altından foto at bana
Kardeşim Giresun merkezde de birikir inşallah 20 cm en az. Güzel yağıyor şu an
-
Her zaman beklerim hocam hatta yakın zamanda bir buluşma organizasyonumuz olacak senide bilgilendirelim
Güzel olur, katılmak isterim.
-
Haci hocam ben bugün ne olur ne olmaz diye 2kilo çay aldım ekmeğe gerek yok çay olsa yeter ikinci demliğin dibi göründü biraz uyusamıydık bilemedim bu takip bir daha ne zaman olur Allah bilir buna değer bu işe gönül vermişsek bu takip edilir şansımıza hafta sonuna denk geldi canın sıkılırsa bardak al gel bende mutlaka ocakta çay olur
Ben de beklemedeyim bu gece Abdullah abi. İnşallah bir gün çayını içerim abi
-
Haci hocam sen iste sana dürbün getireyim en kalitelisinden sen onunla yakından bak manzaran güzel zaten kesin görürsün🤣
Abdullah abi kral adamsın 😎
-
Bize şaka geliyor ama bu mezosiklon olayını bu zamana kadar ülkemiz yaşadı mı bilmiyorum ama Karadeniz ilk kez tecrübe edecek yağış konusunda bence modeller yanılıyor
Osman hocam bu mezosiklona Piraziz, Bulancak, Giresun tarafları da şahitlik edecek mi?
-
Oofff ben rüyamda bile böyle bir şey görmedim öyle bir yağıyor ki vallahi kendimi iskandinavyada gibi hissettim.Tam denizin kenarındayım deniz kudurdu resmen çok ürkütücü. Buraya nasıl video yükleyebilirim bilenler söyleyebilir mi ?
streamable.com’a videoyu atıp buraya linkini bırakabilirsiniz hocam.
-
İki gündür soğuk algınlığı var. Yatağa düşürmedi ama göğsüm, boğazım, genzim çok fena. Hapşırık öksürük gırla. O kadar sevenimiz var, konum belli yani, bi kelle paça şifa niyetine
Hastayken en berbatida analiz yapmak. Yarıya kadar yazıyorum, bı hapşırık, telefon berbat. Sil yeniden yaz
Çok geçmiş olsun Tayfun hocam acil şifalar dilerim en yakın zamanda inşallah 🤲
-
Değerli arkadaşlar.
An itibariyle bölgemizin batısında, mezosiklonun batı kolu ve 500 hpa desteğiyle devam eden yağışlar, mezosiklonun güneydoğu yönlü hareketi ve 500 hpa cekirdegini arkasında sürüklenmesi ile, gittikçe doğu illere yayılmaya başlayacak.
Şu sıralar Sinop ve Samsun illerinde devam eden siklonik kar yağışları, ilerleyen saatlerde turuncu kütleler ve gökgürültüsü eşliğinde devam edecek.
Gece saat 3, sabah 9 saatleri arasında Ordu ve Giresun,
Yarın saat 9 , öğleden sonra 15 arasında Trabzon,
Saat 15,ten pazartesi sabaha kadar ise Rize ve Hopa hattı siklonik kar yağışı yaşayacak.
Bu yağışlara tıpkı şu anda Samsun'da olduğu gibi fırtına ve tipi eşlik edecek.
Kütleler genellikle sarı turuncu ekolarda olacak ve şimşek aktivitesi görülecek.
Mezosiklon doğuya ilerledikçe, batısında kalan illerde( sırayla samsun, ordu Giresun) rüzgarın tam kuzey yani yıldıza dönmesi ile dek bantları kıyıları dövmeye devam edecek.
Pazartesi günü ise, samsun Hopa arasında ara ara yoğun olmak üzere kar yağışları devam edecek.
Pazartesi günkü yağışlarda batıdan doğuya ilerledikçe kar yağışı artış gösterecek.
Yani aynı saatte mesela Ordu daha az yoğunlukta yağış alırken, Rize çok yoğun yağış alacak.
Pazartesi sistem sona ermiyor ama yine bir mola olacağı için gerisini mola esnasında değerlendiririz .
Tüm illerimizde yer yer 30-50 cm arasında değişen miktarlarda örtü bekliyorum önümüzdeki iki gün süresince.
Konum konum soru sormayın arkadaşlar, konumlar arasında öyle çok bir fark yok.
Mezosiklon, bizim içinde ilginç bir tecrübe olacak, ilk kez bir mezosiklon tahmini yaptım, yanılırsam sövmeyin
Tayfun hocam emeğinize sağlık. Dereli ilçe merkezi yarın yine iyi kar alır mı? Sizin konumda ne kadar birikim oldu?