Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs sıcak çıktı sunmuş ama ay sonu sistem beklerken Afrika yersek cinnet vakalarında artış olabilir :D

    Öte yandan şubat ayını artık kurtaramayacağımızı düşünüyorum bu yıl endeksler, zonal rüzgarlar, mjo lar her şeyi takip ettik şimdi tam sırası dedik hep bir alçak basınca kurban gittik. Bunun nedeni de bana kalırsa el ninonun denizleri de havayı da fazlasıyla ısıtması. Dikkat ederseniz bu yıl gelen sistemlerde 500 hpa genelde zayıf kaldı.

    Aralık ılık

    Ocak soğuk(idare eder)

    Şubat ılık

    Mart soğuk(?)


    Kötü geçen veya geç gelen kışlarda mart ayı bir şeyler denemiştir yine deneyecektir ssw etkilerini daha net hissedeceğiz kış boyu yağmayan kar martta yağarsa şaşırmam.

  • Halâ beklentiye girenler var ben model takibinden modelden pek anlamam çok bilirmiş gibi konuşmakta istemem ama arkadaşlar kış bitti neredeyse bunun farkına varıp çok da beklentiye girmeye gerek yok diye düşünüyorum

  • Beklentiye girenlerin, kışi bitirmeyenlerin kime ne zararı var? niye herkesi bir düşünce etrafında toplamaya çalışıyorsunuz sen bitirsen sana adam bitirmediyse ona, bir umuttur yaşamak.Burası bir meteoroloji forumu ne konuşmasını istiyorsunuz insanların? Cidden kabak tadı veriyor her sene aynı muhabbet.

  • Ben şimdiden tarımla uğraşan çifçilerimizi buradan uyarmak istiyorum.şubat ayının böyle gideceği azçok belli olmaya başladı tabi ( beklenmedik bir mucize olmazsa ) oyüzden mart ayındada illaki sıcaklık dalgalanması olacağından kışın çıkışı biraz geç olacak diyebiliriz nisan ayında bile soğuk atak gelirse hiç şaşırmamak lazım kısacası tarım sigortasını yaptırmayanlar yaptırmaları kendi açılarından daha iyi olacaktır.zamansız gelecek soğuk bir atak ürün rekoltesinde yarı yarıya hatta bazı yerlerde yarıdanda fazla etki edebilir. keza bunu birçokkez yaşadık demem oki çifçi kardeşim tarımla uğraşan hemşehrilerim siz önleminizi alın gerisi Allah'a kalmış geç kalmayın.ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak gidişat odaklı azçok tecrübelerimize dayanaraktan böyle bir uyarı yapmak istedim.gerisi size kalmış dostlar şu unutulmasın alanda Allah verende Allah.

  • Kabullenmek zor böyle bir kışı. Elden de bir şey gelmiyor malisef.

    Bu şekilde ilerleyen iki kış var, 2018, tam olarak benzemesede Şubat özelinde 2022.

    Tarım ve ziraat açısından tercihim 2018 olur. Bu saatten sonra karın kışın kimseye yararı olmaz.

    Nispeten 2022 yide tercih ederim, Mart boyu soğuk sektörde gidersek zirai kayıp yaşanmayabilir.

    Bir kış daha var ki inşallah sonu ona benzemez Allah muhafaza. Adını anmak bile istemiyorum.

    23-24 arası sistem gelmezse (rakım sistemi olsa bile) bı zahmet bahar gelsin, böyle kışın ben...

    Neyse tövbe.

  • Senle aynı fikirdeyim kış yaşanmamışsa doğru düzgün her türlü o Mart'ta ve baharda etkisini gösterecektir kanuna aykırıdır.Mart ayı sert sistem yakalayabilirsek yine alacağımızı zannetmiyorum ama inşallah diyelim