Gece 3 4 gibi şöyle usul usul bir yağış başlar gibi diğer yerlerde durum nasıl ?
Posts by okanmeteo
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sabah erken saatlerde belki rizede görsellik görebiliriz yağışa bağlı
-
Rizeye büyük ihtimal gece 2 3gibi bir iki kütle vurur beyazlama yapar karalar bağlamaya gerek yok daha erken
-
Kerem palanci diye bir genç vardı ona ne oldu ?
-
Neyse biraz moralinizi bozayım garantici abimiz geldi
sistemin hafif doğulaması bile sistemin süresini kısaltıyor canımı sıkıyor
neyse 200 m de köyümde en az 15-20 cm bekliyorum kıyıda ince örtü
Hemfikiriz reisim
Yinede aralık için özlenen bir sistem sezon başlangıcı açısından güzel.
-
Evet Kürşat reis sistemi küçültmüyorsa gözde gözlük emojisi koyuyorsa okeyiz.
Sen Rize de değil misin ?
Olmama ihtimalim var geçen gün o heyelan olmadan 2 saat önce oradan geçtim Allah korudu valla
-
Kürşatım bile sistemi küçümsemediyse bizdedir bu iş
ki reis garanticidir beratcım sendede cumartesi bol bol kar fotoları bekliyoruz
Saygılar sevgiler
-
Havada bir üç harfli kokusu var ama bunun ki hayra alamet olan cinsten 😉😀
-
Bunca sene kar kış demeden 100 rakımdan 3000 rakıma kadar gezen biri olarak “Lan ne geceydi” dedirtti bana.Gündüz attığım resimlerden 1 saat sonra araba porya dağıttı,kaldım yolda.Çekici saolsun işi halletti.Kaldım araçsız.B planını devreye soktum.Hemen bizim panelvan geldi aklıma ama onunda kar lastikleri köydeydi.Gittim lastikleri aldım hemen taktırdım.Doğru ziganaya.2500 rakımı pejo partnerle yardım geçtim zirveye ulaştım.Az önce eve döndüm.Baktım ki bizden 15 dk sonra,geçtiğimiz yolda heyelan olmuş.Demek ki şartları çok zorlamamak gerekmiş.La bizim bu kar sevdası akıl işi değil ya😂
Abi yıllar geçiyor senin sevdan geçmiyor valla
helal olsun senin sevgin bambaşka
-
Selamlar dostlar havada kar kokusu alan benden daha kaliteli bişey yoktur
Bi uğrayayım dedim saygılar,sevgiler.
-
Belki bir tane kar yakalarsak yinede eyvallah çekmem ben bir sistem bile olmaz tutsa bile böyle sıcak kıştan sonra 3 gün kar alsam n'olur tutarsızlık bence forumca biraz dinlenenelim tecrübelerimizi ve tecrübemi aşan bir kış oldu neyse hayırlısı kafa toplamakta fayda var. Malum iklimler bu ara iyi değil kimse suçlanamaz.
-
Çok iyi bir kış olmayacağını 2 hafta önce diyagramdan söylemiştik (ben ve bi kaç abim demişti) tabii kötü diyince hemen troll sıfatı yapıştırdıkları için içimden gelmedi gelmek.Yapcak bişe yok nisan başı ve martta değişik soğuklar görebiliriz ama kar yapmazlar büyük ihtimal(kıyılarda)
-
-
8'de kapanır 18 kapanmasın ama bu sefer gel be kardeşim
-
Üst tarafa dikkat ettimde 693. Sayfada hocam kelimesini sevmesenizde orada bi barça tiki taka ları dönmüş o kalitede sohbet valla şahane
(Diyagram işinde maalesef haklı çıktım ama o soğuk hava hiç bozuk yolu seçmez
-
Baş ağrısına ne iyi gelir?
Usta ciddi mi soruyorsun yoksa sitem mi çözemedim
Yardımcı olmaya çalışırdık.
-
çok güzel denemeler var -10lara yapışan ama şu olay benim içimi rahatlatmıyor geçmişten dolayı genelde bu vadede -8 deki kümelenme -6 -7 ye düşüyor mevcut kümelenme beni rahatlatmıyor sadece o kadar. -10 civarındakiler artarsa o zaman rahatlarım tek farkı dikkat ederseniz ayın 12sinde 500hPa da -38 deneyen pembe bi senaryo var yani senaryoların cesur denemelerinin sayısı arttı. Bana göre olumlu olan diğer husus ise soğuk deneyen senaryolar bile tarih farklı olsa bile minimum 2 3 günlük yani uzun denebilecek bir soğuk öngörüyor bu hoş yani doğrudan sistem alacağız gibi öyle yada böyle ama bu kuvvetli olur mu onu zaman gösterir.inşallah yanılmayız
-
9 10 şubatı inşallah kaçırmayız ama yine bana sınırda kalacak gibi geliyor bakalım 2 3 güne çıkar kokusu . Endişeye mahal yok
-
Biz belki akşama doğru yağış görürsek graupel falan görürüz ecmwf ye göre yağış olursa o saatlerde donmuş yağmur
-
Türk devletleri aralarında sistem paylaşıyor fotoda