İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • valla o kadar icim rahatki hic bir sistemde bu kadar rahat olmamistim ben herturlu kar yagisini kurtaririm ama asagilardada olsunki hep birlikte mutlu olalalim yeterki o ruzgar karayel kalsin ve donmesin bence tek riskli olan yer şile harici hic bir yerde problem olacagini dusunmuyorum

  • Hocam siklon un konumunda önemli tabi fakat sogugu kalitesi ve Karadenize ki sıcaklıkta biraz üstünde soguk ta kalitesiz olunca kaçınılmaz oluyor.Çok az oynamalar şahane tablolar yapabilir bizi ağlama sahnesine de çevirebilir.Güzel kar alacak yerlere Hayırlı olsun ben yarın öğlene kadar ümitliyim degişimde

  • Sene 2002 dünya kupası çeyrek final maçı mı öyle bir şey,

    Bir kahvede maç izliyoruz,

    Hasan’dı sanırım topu alan yaldır yaldır koştu koştu koştu,

    Şut açısını kaybetti kaybetmesine rağmen,

    Benim tam önümdeki abi o sıra hasan’a bağırıyor “ LAN VUR VURSANA OLM HADİ ARTIK VUR VUR” diye,

    Neyse Hasan vurdu ama nereye? Dağlara taşlara…

    Yanımdaki amca, önümde oturan amcanın kafasına şamarı yapıştırdı ve ekledi, “ AÇISINI KAYBETTİ NİYE VURDURTUYORSUN PAS VERDİRTSENE”

    Kıssadan hisse, sistemi doğulatanlara, batılatanlara istinaden bu da böyle bir anımdı. :D

  • Her sene her sistemde yaşanan şeyler aynı eski olanlar duruma alışık.

    Yeni gelen bilgisi olmayan arkadaşlar her yazılanla heyecanlanıp üzülebiliyor, bunlara gerek yok sabırlı olup son zamana kadar beklemek gerek.

  • Pazar il geneli kar yağışlı zayıf bir örtü yapabilir tülbent şeklinde. Pazartesi yağmurlu yüksekler sulu karlı Salı ve Çarşamba DEK sağanakları ile yüksekler de örtü olur kıyılar kar yağışı izler şeklinde şuan ki model güncellemelerinin özeti. 48 saat içinde her türlü değişime açıktır.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu sene forumda bir negatif hava var. Geçen sene bu kadar ümitsizlik yoktu. Gören de sistem kuş oldu sanır.

  • Bu sene dört aydır yağmur alamadık. Resmen kuruduk. Böyle bir yılda ciddi bir sistem almak mümkün tabi ama zor. Gelen bu sistem çok sağlam soğukla gelmiyordu baştan beri. Öyle olsa zaten efsane adayı bir sistem olurdu. İnsan birkaç güncelleme de güzel kar görünce umut ediyor işte. Nasipten öte köy yok. Umarım bol bol yağış alırız. Kuraklık sürecinden bir nebze olsun çıkarız.