Bahçelievler ortalama 70 rakımda kütle var ama sıcaklık yetersiz geliyor gibi. KKY tarzında bir yağış var arada rüzgar hamleleri ile grapuele çeviriyor ama daha sonrasında tekrar zayıflıyor.
Posts by Aras Bayan
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Geçen sene doğu Anadolu bize ne gülmüştür bunlar şu kadarcık kara seviniyorlar diye 🙂
-
İyi geceler HF 🌙
-
Ben hissetmedim zaten hissedeninde binası çok sakat demektir. Ben büyük depremler öncesinde hep 2.0-3.0 civarı öncü depremler olabileceğini duydum ne kadar doğru bilmiyorum.
-
Camdan yağmur damlalarını görmek güzeldi ama bu mevsimde evin içinde kısa kollu ile oturmak biraz üzüntü veriyor.
-
Bu videoda anlatıyor attığım linke basarsanız anlattığı dakikadan izlemeye başlayabilirsiniz
Bende o videoyu izledikten sonra aklıma düştü. Adam duvara sabitle ve suyun taşmaması için ufak bariyer yap falan diye anlattı ama her ne kadar sağlam olsa da benim duvarın deprem anında 1,5 tonluk bir akvaryumun yükünü taşıyacağından şüphem var. Çünkü yeni binada bile duvarlar kısmi olarak çöküyor örneklerini videolarda görüyorum. Hadi devrilmedi diyelim ama içindeki dekor kayaları şiddetle yuvarlanıp camı kırarsa su olduğu gibi evin içine boşalır akvaryum koridorda tahliye esnasında problem yaratır. Yerini değiştirmeyi düşünüyorum ama imkansız gibi görünüyor. Ne yapayım bilemedim. Artık paranoyak olduk her şeyi düşünür olduk.
-
Az önce aklıma takıldı sormak istiyorum, evde 500 litre su alan ve ekipmanları, dekorlar vb. ile birlikte ağırlığı 1,5 ton civarı olarak düşündüğüm bir akvaryum var. Bu akvaryum depremde bana sıkıntı yaratır mı diye düşündüm. Bu işten anlayan varsa alabileceğim önlemler neler olabilir? Özellikle bu depremlerden sonra çok korktum.
-
Umarım bu yaza girmeden önce iyi yağışlı günler geçiririz yoksa yazın su kullanımında kısıtlamalar gelmesinden ve susuz kalmamızdan korkuyorum.
-
Şöyle bir uygulama buldum, bu uygulama yapınızın özelliklerine göre tahmini bir rapor hazırlıyor. Ne kadar doğrudur bilmem ama bana böyle bir rapor verdi.
Sizde indirmek isterseniz linki burda.
Deprem RiskimDeprem Riskim Mobil Uygulaması ile binanıza ait noktayı harita üzerinde işaretleyerek, adres bilgileri, fotoğraf, yapım yılı bilgileri ile FEMA-154…apps.apple.com -
Ekran başında söylenen meblağları duyunca kendimi avutma şeklim
Aynı şeyi bende yaşadım. Biz bu kadar çalışarak boşu boşuna kendimizi yıpratıyoruz. Adamlar milyarlar ile oynuyorlar biz aylık birkaç bin tl kazanmak için kıçımızı yırtıyoruz. Ne zengin insanlar var ya.
-
Eren Eser size de iyi geceler
-
Karin neredeyse %70si duruyor erime cok yavas oluyo bir haftaya zor eriri gibi bu kadar kar
Senin civarlarda sayılabilecek bir satılık ev buldum çok uygun ve temiz bir ev. Bahçelievler’de ki evimi satsam bu evi alsam üstüne 3 milyon para kalıyor onu çatır çatır yerim hem daha depreme dayanıklı olur hem de diz boyu kar alırım. Şimdi böyle düşününce olmayacak iş değil ha her türlü hem karlıyım kârlıyım 😄
-
Yardımlar geliyor ama ne kadar adil dağıtıldığı malum. Yardimda bulunan herkesten Allah razı olsun. Suryelisinden tut Afganlisina bizim insana kadar yağmalama oldu evlere giriliyor insanların eşyaları yağmalanıyor özelikle suriyeli genç guruplar kuyumcuları telefoncuları ve giyim mağazalarını ilk gün hedef aldılar sonra evlere. 48 saat hiç bir şey yapılmadı sonra seferberlik oldu yabancı ülke yardım ekipleri ile. Dağ köylerinde ise durum kötü bir çok insan soğuk havadan dolayı öldü enkaz altında. Güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyorlar ama her yere aynı anda yetişemiyorlar.
Çok teşekkür ederim, tekrar geçmiş olsun.
-
Oradaki tüm depremzedelere Allah yardım etsin çok zor bir durum. Benim merak ettiğim birkaç soru var; şu an gördüğüm kadarıyla tüm İstanbul seferber oldu ama oraya yardımların ne kadarı gidiyor?, Suriyeliler tarafından evler yağmalanıyor ve insanlar gasp mı ediliyor?, TV’de görüldüğü gibi enkaz altında kalanların büyük seferberlik ile kurtarıldıkları doğru mu? Lütfen cevaplar mısınız? Twitter’da çok fazla bilgi kirliliği var bu konu hakkında.
-
Bahçelievler’de 10-15 dk iri taneli lapa lapa kaliteli bir kar vardı arabalar çatılar vb. beyazladı. Ama yerler beyazlayıp beyazlamama arasında kaldı.
-
Bahçelievler’de çok tatmin edici bir yağış olmasada en azından saf kar var ona şükür 🙏
-
Birde ecmwf bu akşam 2m sıcaklıkları yer yer 4 ila 2 derece arasında bekliyor. Sahil kısmı örtü görmez bence. Siz örtü sınırını kaç rakım olarak görüyorsunuz?
-
sanki güney batılı gibi geldi bana ama bizim tarafa gelir mi şüpheli
Rüzgar yönü buna müsade etmez. Aşağı yukarı oluşan kütlelerin gidebilecekleri yön çok hafif güneybatı ile güney arası.
-
bu kütlenin şöyle bir hareketi olması mümkün mü?
Hayır. O kütle anadolu yakasında aşağıya doğru bodoslama giriyor.
-
Anadolu yakasın başında olan yeşil kütleler geliyor
Yok hocam o Anadolu’daki kütleler gelmez.