Ah orta Akdeniz çalışıp ab üretmiş olsa ne olurdu yani.

2024 Kışı Yorum ve Analizler
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
GFS 162 fena değil.
-
Aman 1987 yi ağzımıza almayalım
Sonunun ne olduğunu 2018 2019 da çok iyi gördük
-
Ah orta Akdeniz çalışıp ab üretmiş olsa ne olurdu yani.
Daha erken 5 mart sonrası hiçbirşey belli değil bunu hangi kanıya vararak yazdınız ? 2004 gibi derinliğin dibine vuran ab olursada şaşırmayalım hiç azımsanmayacak kadar ihtimal yüksek
-
Zaten mart kis ayidir. Araliktan daha fazla kis gunune sahiptir. Subatta kisi bitirme olayini ilk kim cikardi acaba cok merak ediyorum
-
-
GFS 162 fena değil.
Vorteksin bizim mahalleye ( Avrasya ) taşınım süreci bu saatlerden itibaren artıyor
Bu yüzden de minik değişimler her şeyi katmerli değiştiriyor
Özelikle İzlanda bölgesi bazı hödük senaryolarda -20 ve altı alabiliyor Kİ zaten İngiltere’yi şımartan o senaryolar
İzlanda hinterlandı -8’in altını görmediği müddetçe biz rahat ederiz ( her zaman geopotansiyel derinliklerden yorum yapma şartı yok , bazen TPV mekanizması da ipucu yada yön tayin edici olabilir , çünkü çok dominant halde )
-
Tepede Sıfır ( 0 ) yazan bölge güncelleme öncesi zaafiyet sinyalleri gördüğüm yer olarak belirtmiştim , çalışmalar başlamış 😎
Orada oluşacak tampon YB avımızı üç yüz km güneyli ittirebilirse …
-
-
-
Potansiyeli var, bazı denklemlerin oturmasını bekleyeceğiz.
-
GFS’yi ilk defa 240’ta ECM’ye hatta ENS’ye bu kadar yakın gördüm ( büyük resimde )
Soğuk atağın ana fikirlerinde yakın sayılırlar
Ama bizi ilgilendiren ayrıntılarda hala farklılıklar var
O yüzden 240 sonraları artık çok büyük sapmalar yapar Berkay34
Fakat her durumda İngiltere avucunu yalıyor
West Based Neg Naolu system hayalleri bum 💥
-
Sevgili Edward’ın sistem beklediği dönemlere günler önceden setup için çok kıymetli çizimler yaptığı , şarkılar söyleyip partiler verdiği döneme yakın çekim bahalım
Beterin beteri var arkadaşlar
Bizde hala umut var
-
The King is not amused
-
-
Minnak minnak gıdım gıdım düzelmeler var
Alıyorum bu senaryoyu
Bu böyle yada buna benzer bir sinoptikle gelirse ikinci sistem pert eder ama söyleyim ( çok geniş alanlı sistem olur , ve bize geldikten sonra başka ülkeleri haset edecek de değiliz )
-
Enfes görüntüler
Peki mor GPH darbesi bizim enlemlere nasıl iner , mor 500 temp mor 850 temp bi şekilde iniyor ( Tabiki çok sık değil , onlar da nadiren )
Ama mor z500 çok daha ender iniyor ( sinerjik senaryolarda bile)
Bunu hangi şartlar oluşursa sağlarız 😎
-
Olacak olacak bu iş inşallah
-
Gayet güzel ilerliyor süreç cold efso hocam gıdım gıdım duzeliyoruz .Bugün itibari ile eksi 10 a inen senaryolar da belirmeye başlamış .Yukardaki canavarı indirmek için atmosferin bir hazirlik yapması gerekiyor sanırım.Oylece oyalanip duruyor ama gıdım gıdım da yaklaşıyor .Bu arada yorumlarını okumak büyük bir keyif eline diline enerjine sağlık ustadım.
-
Nao'nun durumu önemli olacaktır önümüzdeki süreçte yani 6-7 sonrası çünkü malesef ilk haftada ciddi sistem alma şansımızı kaybettik gözüküyor. Nao'nun durumu şuanlık böyle fakat her güncelleme model güncellemelerine göre -2 - 1 nötr arasında git gel yapıyor. 2. hafta mjo faz 8 var bakalım soğuklar asılımı kalacak yoksa inecekmi bir yere.
-
Cold.EFso
February 26, 2023 at 5:44 PM Changed the title of the thread from “Geç Kış , Sert Final İhtimali” to “Soğuk Mart ve Güçlü Sistem İhtimalleri⛄️⏳”. -